Reklama

Reklama

Není nic snazšího než vyvolávat duchy v domě s velmi temnou a pohnutou minulostí. Přesvědčila se o tom Debbie, která ke své smůle nerespektovala základní pravidlo „hry" Ouija. To praví, že by ji člověk v žádném případě neměl hrát sám. Z blonďaté krásky, která měla život před sebou, se kvůli tomu stal oběšenec, jenž už to má za sebou. Truchlící přátelé její náhlý odchod nemůžou pochopit a při pátrání po možných důvodech v Debbiině pozůstalosti narazí i na dřevěnou desku Ouija. Není nic snazšího než se na to zeptat přímo Debbie. A ještě lépe – zeptat se na místě, které bylo němým svědkem jejího tragického konce. Asi žádný z účastníků spiritistické seance ale ve skutečnosti nevěří tomu, že by se od kamarádčina ducha něco dozvěděli. Jenže pak s nimi začne deska komunikovat. Výjimečný a nečekaný zážitek však pro některé z nich může být úplně posledním v jejich životě. Otevřený komunikační kanál do záhrobí je totiž mnohem nebezpečnější, než by se mohlo zdát a někteří duchové si nechtějí s živými jen popovídat. (CinemArt)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (280)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na co já všechno jsem ochoten se kvůli té Cookovic holce dívat. Ouija je klasicky hloupý teenagerovsko-duchařský takyhorror, kde hrají hlavní role spiritistická tabulka, chřestění ve tmě a, kromě již zmíněné a roztomilé Olivie Cooke, parta netalentovaných vemen. Tradičně je tu pár momentů, které ukazují, že debutující rejža někde něco odkoukal, ale jinak je to podprůměrná šeď bez atmosféry. A to je zklamání, protože na tohle jsem se docela těšil. 30% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Spiritistické tabulky mě fascinují už dlouho, bohužel filmy jim věnované stojí až na jednu čestnou výjimku - Tenneyho HRU S DUCHY 1 a 2 - za vyližprdel. OUIJA, vezoucí se na úspěchu Wanových duchařin, na tom bohužel nic nemění, ačkoli nejde o další umolousané videobéčko, ale po TRANSFORMERECH o další celovečerní Hasbro reklamu z Bayovy produkce. Od téhle šablonovité tuctovky s plochými postavami, které chybí Wanovo řemeslo a zápal pro věc, asi málokdo něco čekal a taky že jediné, co se tu podařilo je casting hlavních rolí - jak na duchařskou tabulku, tak na mladší kopii Rose Byrne, se dobře kouká. Nepřekvapí ani komerční úspěch filmu, překvapivý je akorát fakt, že Hasbru trvalo vyprodukovat tenhle levný horor tak dlouho - až po čtyřech nepoměrně produkčně náročnějších transformeřích velkofilmech. ()

Reklama

Bloody13 odpad!

všechny recenze uživatele

Ten nejřidší a nejsmradlavější možný průjem z "továrny na sny". Nechutně umělé, komercí očištěné, Míšou Zálivem produkované. V neposlední řadě navíc smutný důkaz toho, jak i sebevětší duchařský paskvil dokáže v kinech vydělat hříšné prachy, kdežto pozornosti hodné horory z ostatních žánrů jsou sprostě přehlíženy. Velebnosti, jdu blejt! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už vědomí, že v tom má prsty Michael Bay připravuje na to, co se dá očekávat - tuctová míchanice všech možných klišé řemeslně poskládaná dohromady. Neoriginální příběh s neoriginální zápletkou, odehraný klasickými typy herců a hereček (i když charisma Any Coto je stejně obrovské a uchvacující jako její obočí a Lin Shaye potěší vždycky, tahle stará harcovnice totiž podá skvělý výkon i v několikavteřinovém cameu), okořeněný zavedenými instantními maskami a digitálními triky. Tady se nehraje na originalitu, ale na bezpečnou tuctově šablonovitou jistotu a vědomí, že na tohle divák stejně přijde až tehdy, co za film zaplatil. Bayova kouzelná krabička na horrory totiž není ničím jiným, než jen xeroxem. Celé to má jednu výhodu, občas se povede, že se na to dá koukat bez větší psychické újmy. Ouija je zrovna ten případ, čekal jsem obrovské Ouvej, ale nakonec se nekonalo. Neohromilo, ale ani neznechutilo. I když ten konec byl fakt divný. 2.5* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to šablonovitá pitomina pro týny a týnky, o jiných týnech a týnkách, kteří tabulkou z Walmartu vyvolají zlého ducha. Otřepaný námět, ploché postavy a dementní dialogy jsou samozřejmostí... Třeba když se týpek ptá vyděšeně typky "Ale co po nás ten duch vlastně chce?", tak to se chce člověku zařvat "NO CO ASI, CHCE VÁS VŠECKY VODKRÁGLOVAT TY MENTÁLE!". No ale pokud hledáte jen nenáročnou mozkovýplachovou zábavu pro dlouhý večer, dá se. A některé momenty mě vyloženě potěšily, třeba dcerka s matkou při seanci, skvělá scéna z koupelny (miluju ten rozkošný zvuk nárazu lebky na umyvadlo), nebo stín na zdi ve sklepě. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Fil byl natočen na základě stejnojmenné stolní hry od Hasbro. (dainio)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (dainio)
  • Slogan filmu: „Říkejte si, že je to jen hra,“ se několik let používal jako reklamní slogan deskové hry „Ouija“. (LUKICKK)

Související novinky

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama