Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslat svatební gratulaci na formuláři pro smuteční oznámení, s tím Bedřich Kalous na místní poště neuspěl. Zato se tu prvně setkal s Hankou, i když je v tu chvíli dělila přepážka. A byla to lenost staré paní Hrůzové, která stála za náhodou jejich druhého střetnutí. Bedřich zrovna pracoval s parťákem Mirkem na mostě, když se hluboko pod ním na balkoně starého činžáku krásná poštmistrová zjevila podruhé. Od té doby chodil na poštu stále častěji a vymýšlel si pořád infantilnější výmluvy. Zdálo se, že u ní se svou dotěrností nemá nejmenší šanci, ale co se škádlívá… (dopitak)

(více)

Recenze (10)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Myslím na ni, myslím na ní, pomalu nevím už čím jsem. Teď zmámila mě štíhlost laní a v očích temná zář. Myslím na ní, myslím na ní, čerte pojď sem s tím úpisem. Myslím na ní, nemám zdání, má v očích temnou zář." Tak se obávám, že i když je pod tímto televizní snímkem s vcelku příjemnými písničkami scenáristicky podepsán Zdeněk Svěrák, úplně mě to nezmámilo. Příběh o "netečné" slečně a mladíkovi (roztomilý Jan Hrušínský), kterak spolu nakonec u oltáře skončili, je vcelku předvídatelný. Svěrákův humor bych viděl hlavně v onom jakémsi skeči s hajným, co má strach z požáru v zasněženém lese. Jedna vlaštovka ale jaro nedělá... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná jednoaktovka, kde prim hrají půvabné oči Jeleny Šebestové a psí oči Jana Hrušínského. Atmosféru dolaďuje přísný lovec křepelek v podání FF a zapřísáhlý stoupenec svatebních obřadů Jan Libíček. Chybu nemá ani Hančin děda-sadař (Václav Trégl) a babka pozorovatelka (Josefa Pechlátová). ()

sator 

všechny recenze uživatele

Scénář : Šebánek -Svěrák ale jakoby to nebylo,snad kromě textů písniček, znát... Zpívá: Milan KLIPEC ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

velmi nezábavná televizní záležitost. Zajímavé snad jen chvilkama a ještě jako soudobý dokument - jak tehdy fungovaly pošty, jak se "pracovalo" na Nuselském mostě. Písně jsou strašné. Úplně mi uniká Svěrákův scénáristický přínos - možná ten skeč se strachem z požáru v zasněženém lese? ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hvězdy jsou až moc. Nejslabší Svěrák. Typická normalizační bezduchá slátanina. I když, jen takto zamilovanej člověk asi mohl v té době žít, aniž by si uvědomoval, co se kolem něj děje. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Jelenu Šebestovou mám rád od doby jejího působení v angažmá v ústeckém Činoherním studiu, které jsem navštěvoval častěji dříve než dnes. Televizní komedie připomíná bakalářskou povídku v rozšířeném formátu. Vynechat několik vedlejších postav a zimní idylku návštěvy u prarodičů na horách, což je mimochodem asi nejpodařenější část, vyšlo by to i časově. Zaujme Jan Libíček (alespoň mne) v jedné ze svých posledních rolí jako otec Hanky a svatební nadšenec, což vzhledem k jeho povolání není žádné překvapení. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

dost nevalná romance s Janem Hrušínským v dobově typické roli, takových mladíků hrál tuny. Hlavní ženská role je Jelena Šebestová, později Juklová, roztomilý jako vždy je Jan Libíček, F Filipovský a Nataša Gollová s omlovávacích figurkách kolem vztahu dvou maldých, ale jinak je to tak zoufale o ničem, že i ty dvě hvězdičky se mi zdají moc. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Na to, že autory jsou "Cimrmani" Svěrák a Čepelka, neuvěřitelná slabota. Banální zápletka "není kde" (souložit), písničky strašně nechytlavé, kýčovitý heppy end... Nedokážu si vysvětlit, proč se autoři k takové slátanině propůjčili? Snad aby splnili nějaké zadání neškodné zábavy výměnou za větší vstřícnost cenzury k jejich hrám?? ()

Reklama

Reklama