Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1137. hodnocený film: Už to tu bylo několikrát. Ta snaha oživit filmovou sérii, která dospěla ke svému konci a tak natočit snímek, který by byl svým dějem před již těmi stávajícími. Někdy se to podaří, ale někdy je to úplně mimo mísu. Tohle bylo sice fajn, ale žádný převrat nenastal. Máme tu muže, který bojuje s korupcí u policie a jemu, jeho ženě a dceři zachrání Batman život. Strašně zlouhavý animák, který však ale ukáže spoustu násilí a akce, takže to není rozhodně snímek určení hlavně pro děti. I přes mou kritiku, si tento snímek zaslouží 3* a víc z toho skutečně nyvakouzlím. 3* ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

To bych si nechal líbit... Beru pozitivně, když hrané filmy nechávají mezi sebou prostor pro animáky, které perfektně dokreslí příběh... Zrovna Rok jedna považuju svým scénářem za vydařený... A palec nahoru za to, že nešlo ani tak o klasický animák plný bezhlavé akce, na kterou jsme od dua Liu/Montgomery zvyklí... ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Díky krátké délce za 5, protože si to perfektně udrží celou dobu feeling Nolanových filmů, škoda jen, že jelikož Year One Nolan dost věcí přebral do svých filmů, nemá Millarův komiks čím překvapit. Nicméně právě proto jsem k těmto věcem přihlédl a nenechal se jimi odradit. Má to atmosféru, je to reálné, Gotham je zase jednou stoka a díky Millarovu umu skvěle vykreslené charaktery, hlavně díky jeho oblíbeným vnitřním monologům. A akce a nějaké další známé postavy potěšily. Takže tak, spíše za 4, ale dávám těch 5 ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Spíš než film o Batmanovi to připomíná klasickou americkou detektivku. Připomíná ji svým zpracováním, Jim Gordon zde dostává mnohem větší prostor než Netopýří muž, který se sice potýká s nelehkými začátky, ale povětšinou mimo záběr. Děj je hodně rozdělený, probírají se jenom některé jednotlivé dny a tohle pojetí se nemusí každému zamlouvat. Kažopádně atmosféra je vykreslená skvéle, podpořená výběrem hlasů a tento počin by mohl klidně sloužit jako základ pro dlouhou sérii animovaných batmanovských filmů. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Škoda že to nebylo delší. Ale jinak je to dobré. Popisuje to začátky působení Batmana a Gordona v Gothamu. Gordon to ze začátku nemá jednoduché, protože je proti němu celý policejní sbor. A Batman se taky snaží nějak prosadit. Policie po něm samozřejmě jde. Ani bych neřekl, že je Gordon takový bouchač. Možná měli dát větší prostor Catwoman, protože tam byla dost nevýrazná. Ani tam nebyl pořádný záporák. Oproti nadcházejícím filmům je to opravdu jenom úvod. :) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama