Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Teabag 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý kousek se sympatickým výkonem Seana Beana. (Nebudu spoilovat, ale položme si vzrušující otázku, zda ve filmu opět zemře. No, však se na film podívejte, já vám to nepovím :-) Nedá se říct, že by Cleanskin přinášel k problematice "války proti terorismu" mnoho nových myšlenek, ale je pravda, že ty staré moc zajímavým způsobem převypráví. Výsledný dojem především boří všechny představy o černobílosti tohohle konfliktu a to hlavně díky kvalitnímu scénáři a poměrně dobře vykreslené psychologii hlavních postav. Cleanskin ale funguje slušně nejen jako špionážní drama, ale v určitých momentech i jako celkem slušný akční film. Za mě palec nahoru. Prozatím je to pro mě jeden z nezajímavějších filmů roku. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Průměrný žánrový thriller, který nemá v nabídce nic výrazného krom Beana v roli nekompromisního zabijáka, který se díky traumatu z minulostí s ničím moc nesere. Postava muslimského teroristy ale vzbuzuje zcela opačný dojem, je nezáživná a protivně nudná. Její postupný vývoj by po pár letech fanatického "našeptávání" ze strany manipulátora sice mohl být reálný co do názorového přelomu a následného šíření propagandy, těžko se už ovšem věří tomu, že by se z racionálního Araba, rodilého Brita, chlastajícího alkohol a konzumenta věpřového, stal během šesti let náboženský fanatik na úrovni utěrkářů z Blízkého východu, kteří celý život prožili v náboženském dogmatu a fanatismu, zahrabaní někde v afghánských skalách. Flasbacky na jeho příběh, které mají za úkol pouze ukázat důvody jeho názorového přelomu, tedy nefungují. Dějová linie s Beanem je dobrá a zábavná, dějová linie Araba bohužel ne, má zde navíc ještě větší procentuální prostor ve stopáži, než samotný Bean. Závěrečná překombinovanost působí prvoplánově megalomansky a uměle, jako by snad ani nešlo podobné filmy ukončit jednoduše. Přesto všechno tento film své kvality má, i když je z něj občas patrná levnost a střihy při akcích jsou tradičně vteřinové. 60% ()

Reklama

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Těžce evropský rukopis a britské reálie látce prospívají a posouvají film za rámec klasického špionského akčňáku. Odehrávat se to ale v USA pod taktovkou Douga Limana, nátáhlo by to naopak davy a vydělalo balík. Osobně jsem vděčný za tuhle verzi, připomínající ultrarealistické a nečernobílé Profesionály s pohledem z obou stran, s ženskou verzí Cowleyho, a mladším a méně trendy Bodyem. Doyle jen zestránul, ostříhal se a začal sípat. Nečekejte přímočaré Taken. 9/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MILUJU SVOU ZEMI. ZABÍJEL BYCH PRO NI A I ZEMŘEL....“ /// Když jeden arabáček udělá z ochranky čuráky (včetně tebe Seane!) a dostane se k tolik potřebnýmu kufříčku plnýho semtexu, může začít hra na ,,spravedlivýho teroristu“. Složitá doba. Je třeba je zastavit a Sean dostává druhou šanci. S minimem techniky a starým způsobem - o čemž se hnedle přesvědčí děvka, která měla frndu a pak i prsty na dobře promyšleným místě. Jednoduchý, s drsnou atmosférou – paráda. ALE !!! Pak začnou pitvat muslimský pohnutky (NEJSME JAKO ONI!) a vyprávět, jak se Ashraf teroristou stal. Tahle ,,vata“ zabere neskutečnýho času. Sice se jim daří nasrat svejma stupidníma názorama a jednáním i mě, ale já bych radši nasranýho Seana (hoši hoši, aby jste nedopadli jako Salman Rushdie). Film rozhodně není reklama na vládní agenty, páč to vždycky pěkně zkurvěj, ale aspoň svým stupidním chováním přinášej napětí. A všichni se všechny tyhle nedostatky snažej schovat za solidní závěr. Budiž...., ale mě neojebeš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zrovna mi do restaurace přišel Arab v zimní bundě (vzadu měla takovýho hezkýho smajlíčka...). 2.) Před akcí si holím prsa (P.S.: Tenhle důvod neplatí pro ženy!). 3.) Nevím, kdy je opravdu důvod si poblahopřát k úspěšný svatbě. 4.) Thx za titule ,,jeriska03“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tak určitě stojí za to poznamenat, že spíš než thriller je tohle krásný psychologický drama a spíš než krimi je tohle syrovej akční cucák, kterej vycucává z diváka emoce spíš chladným přístupem (ne)hlavní postavy Seana Beana, která by klidně mohla bejt bezejmenná. Na nějaký rozpitvávání minulosti Ewana (SB) tu není moc času ani důrazu a není to špatně, jeho chladný nepřemejšlení, co s teroristama udělám, je o to zajímavější. Syrový je hlavně zabíjení a především mučení a "vyslýchání", v němž si Ewan nezadá s Jackem Bauerem. (Hned první vyslýchací scéna s [...] mi vzala dech. A co teprv ta druhá, kde hlavní roli hraje [...]!) Pravdou ale budiž to, že Sean nehraje zas tak hlavní postavu, páč to nejdůležitější se točí okolo mladýho anglo-arabáše, kterej má určitý pohnutky, nad nimiž začne pomalu přemejšlet. Tempo je solidní, ale nebránil bych se možná o patnáct minut kratší stopáži, protože finále přichází docela dost pozdě a hlavně po něm přichází ještě dalších deset minut epilogu, kterej mi taky vzal dech. A to - bohužel - spíš negativně. V celým tom finále totiž naprosto mizí vyznění předcházejících cca devadesáti minut a film se stočí do podivný politický frašky, v níž sestupuje zpoza opony deus ex machina, aby divákovi vpálil do ksichtu naprosto zbytečně klišoidní rozuzlení, který ale bohužel nefunguje. Co fungovalo, byly předcházející pasáže (i s rozviklanou chronologií) a hlavně psychologický podtexty chování obou hlavních postav. Nakonec snad jen dodám, že Sean Bean je řízek a pokud někoho bude zajímat, jestli i v tomhle filmu umře, můžu mu říct, že nakonec přeci jen [...]. Solidních 75% a je škoda, že česká distribuce znovu zklamala. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)
  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno