Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Nabil: "We dont retire, we dont forget." Teroristi v anglicku, tema dobra, ale aj tak by som radsej privital, nieco ine. Popisany je cely proces naboru, az po konecne odpalovanie. Ashraf aka Ash je zalubeny do anglicanky menom Kate, a tato laska ho brzdi v tom, co chce urobit. Ale kedze film je viacmenej one man show tak to Ewan vsetko poriesi. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Dobrá motanica a bohužiaľ aj v skutočnosti je to tak, arabaci musia, byť skutočne duševne chorá odroda, ked z "normálneho" študujucého araba sa stane duševne chorý vraždiaci bastard. Ja som Žid, ked moju rodinu, takmer komplet vyvraždili nemecké svine, ale preto nechodím po Nemecku a nevyhadzujem do luftu kaviarne a neodrezávam hlavy Nemcom. Postava Seana Beana sa mi páčila, ked sa s nikým nepáral a kynožil ich ako muchy. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Strašně moc si přeji vidět Seana Beana v roli podobné 96 Hodin. Věděl jsem, že zde tomu tak nebude, ale věřil jsem v nějaký náznak. Film je klasický politický thriller. Libí se mi, že strana atentátníků dostává poměrně velký prostor. Díky tomu se ukáže, jak se z člověka může stát hovado, co vyhodí do vzduchu třeba kavárnu. Trošku mě mrzí, že se málo dozvídám o hlavní postavě. Takže ve finále je to takové trochu neosobní a tím i časem zapomenutelné. Co se týká vyostřených pasáží, film umí být brutální a tím zvládá dodávat děsivost skutků nejen teroristů. I Seanova postava umí být nekompromisní a ne vždy to odskáče člověk, který si to zaslouží. 69 procent za film, který stojí za to vidět, ale už teď vím, že na něj za dva měsíce zapomenu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se každý akční thriller vydává po vizuálních stopách agenta Bournea se "Cleanskin" vydává překvapivě starosvětskou cestičkou thrillerů 80.-90. let, kdy se podvedený hrdina na vlastní pěst vydává vyřešit velké spiknutí, které by mohlo stát životy spousty lidí. V tomto případě nechybí populární téma terorismu a spiknutí na nejvyšších místech. Sean Bean je trochu mdlý ale dokáže mít drsný kukuč a příběh je žádně komplikovaný aby udržel divákovu pozornost až do konce. Jen ta režie je trochu nemastná, neslaná ale u debutu se to dá odpustit. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tak si schválně trochu proklepněme psychologickou stránku tohoto filmu, kterou tady leckteří vynáší do nebes. Scéna, v níž se Ash opásán výbušninami chystá zamířit do ráje muslimských mudžáhidů, je doprovozená jeho voiceoverem, v němž světu vysvětluje své motivace. Tato řeč (která se mimochodem zdá být nekonečnou) je do značné míry inspirovaná vzkazem Mohammeda Sidique Khana - skutečného atentátníka, jenž v roce 2005 vedl útok proti vozům londýnské hromadné dopravy. Stejně jako Khan se tedy Ash především hlásí k solidaritě se svými souvěrci, kteří jsou podle něj západními silami nespravedlivě zabíjeni a týráni v zemích Blízkého východu. Přitom ale z předchozího děje není vůbec zřejmé, že by Ash takhle silnou sounáležitost s muslimskou komunitou vůbec cítil, natož aby tato motivace vyzněla věrohodně a byly postihnuty její kořeny. Cleanskin se nám místo toho očividně snaží namluvit, že Ashe britské společnosti odcizila jeho promiskuitní přítelkyně, kterou lze ovšem nazvat bezohlednou děvkou i bez toho, aby člověk musel mít z náboženství odvozený prudérní pohled na lidskou sexualitu. Film Hadi Hajaiga ve skutečnosti nenabízí žádné přesvědčivé odpovědi na to, proč mladí muslimové nepovažují zemi, ve které vyrostli a která jim nabízí veškeré občanské svobody, za svou vlastní, ani na to, proč by se poměrně úspěšný, vzdělaný a společensky i ekonomicky vesměs integrovaný člověk rozhodl k spáchání krvavého útoku na své "sousedy", při němž sám zahyne. Naopak tu uvidíme spoustu očividných nesmyslů, jako když se džihádisté rozhodnou zabít naprosto nevýznamného člověka a zbytečně se tak vystavit pozornosti bezpečnosti sil. Ještě absurdněji působí Ashova věrnost k jeho militantním souvěrcům (kteří asi nabírají rekruty jen tak náhodně na chodbách univerzit), k nimž jej vlastně vůbec nic nepojí a naopak jej upřímně šokuje jejich brutalita... Film navíc příliš neexceluje ani po stránce stylu a organizací mizanscény i některými motivy ve vyprávění působí jako cosi z časů Boddieho a Doylea. Prostě 35% a víc ani ťuk. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)
  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama