Reklama

Reklama

Dospívající Donny Berger potká dívku svých snů. Problém je jen v tom, že se jedná o sexy učitelku Mary McGarricleovou. Všichni jsme se ve škole do nějaké učitelky zamilovali, ale Donnyho láska zajde poněkud dále, protože slečna McGarricleová s velkou ochotou poskytne svému žákovi pár soukromých hodin, aby mu vysvětlila, jak je to s těmi květinami a motýly doopravdy. Samozřejmě vše skončí velice špatně a slečna McGarricleová skončí ve vězení. Donny je nucen vychovávat plod jejich společné lásky, syna Todda, sám. Donny se snažil o to, aby byl dobrým otcem, ale na rodičovství nebyl ani trochu připraven. Nyní, o třicet let později, je Todd dospělý a je z něj úspěšný podnikatel na Wall Street. Donnyho opustil hned, jakmile k tomu měl příležitost, a se svým otcem se už roky neviděl. Donny se ale ocitá v problémech – dluží na daních desítky tisíc dolarů – a napadne ho, že jedinou možností, jak se vyhnout vězení a sehnat potřebné peníze, je navázat znovu kontakt se svým synem. K Toddovi dorazí přesně ve chvíli, kdy vrcholí přípravy na jeho svatbu s Jamie. Svatební víkend se proměňuje v divokou smršť bizarních událostí. Donny má šanci konečně se svým synem najít společnou řeč, ale dokáže udělat to, o čem ví, že by udělat měl, pokud chce být dobrým otcem? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (475)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Sandlera jsem dlouho vnímal jako kreténa. Ale tímhle dílem mě přesvědčil, že v něm něco je. Od prvních minut film jede jako kaskáda gagů, některé jsou šílené, některé zajímavé, tu a tam geniální (třeba všechno s Vanilla Ice), některé jsou taky občas trapné, ale to v té frekvenci zanikne. No, a všechno dohromady je to šíleně vulgární. Bavil jsem se, jako dlouho ne. Taky oceňuju, že film, který obsahuje mj. o sblížení otce a syna a svatbu, nelze ani náznakem zařadit do kategorie "romantický". BTW: To je součást Sandlerova tvůrčího rukopisu, že jeho postavy obcují se ženami nad 70? Už jsem to zaznamenal v Zohanovi a teď zase... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Sandlerovy filmy jsou jak na houpačce. Párkrát se povede fakt vtipná komedie se super humorem, poté pro změnu blbost a pak zase to samé dokola. Pravdou je, že bych byl hodně zmlsaný a náročný, kdybych chtěl, aby úroveň byla skvělá několik let po sobě. Jeho poslední počin "Můj otec je šílenec" patří do řad těch zdařilejších a můžeme hovořit o povedeném humorném snímku, při kterém se sice smíchy nepřetrháte, ale rozhodně vás neurazí. Náladu určitě zlepší a i přes délku téměř 2 hodin se divák dobře baví. Někdy byl humor sušší, někdy zase člověk smíchy vybuchl. Divákovu pozornost (zejména u pánů) na sebe strhávala i pěkná a sympatická Leighton Meester, která také měla na zvýšení úrovně filmu svou zásluhu. Taky musím uznat, že Sandler společně s Jimem Careyem je pro mě nejlepší americký komediální herec a budu jeho filmy sledovat dokud nepřestane točit. "That's my boy" je za mě za 70%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Další obhroublá stupidita pro celou rodinu, při které jsem si často přál, aby kněz James Caan odložil kolárek a splašila se mu kladiva božího hněvu.. Až na malé výjimky je Sandler zacyklený v rolích nevycválaných buranů, kteří nakonec najdou ty pravé rodinné / partnerské hodnoty a za tu stálost ho svým způsobem uznávám. Akorát se mi zdá, že v posledních letech už nedokáže tlumit své gerontofilní sklony, ale znáte to, proti gustu.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler je rozporuplnou osobností a filmem "Můj otec je šílenec" to jen dokazuje. Když pominu skutečnost, že český název je zase unikát a nemá žádnou spojitost s anglickým názvem, samotné herectví Adama Sandlera je hodě kontroverzní záležitostí. První část jsem si říkal, jestli to ten člověk myslí ještě vážně. Po filmu "Jack a Jill" jsem ho skoro zatratil, protože to byl vážně film příšerný. Po první hodině filmu "Můj otec je šílenec" jsem se v tomhle názoru téměř utvrdil. Adam Sandler hraje blba, prostě alfa samce, který kašle na hygienu, kašle na to, jak se chová a jak vypadá. Ne, nečekejte, že se na tomhle něco změní. Sandler celou dobu hraje stejně, ještě u toho musí mít pěkně imbecilní dikci. Ani trochu mě neupoutal a spíš jsem měl tendenci k tomu, abych film vypnul. Neudělal jsem to a nakonec jsem si zvykl. Když se mi tohle povedlo, celkem jsem se i bavil. Musíte však přijmout skutečnost, že to nebude inteligentní humor. Bude to humor vulgární a blbý, prostě klasický Adam Sandler, který je ještě posunutý dál, jako kdyby si jeho postava ani nechtěla zasloužit sympatie. Skutečně není proč k němu cokoli sympatického cítit. Je to nýmand, který nic nedokázal, ale je to největší borec na světě, který měl navíc v nezletilém věku poměr se svou učitelkou, která o devět měsíců později porodila dítě. Ano, Domy (Sandler) má syna Hana Sola, kterýsi ale raději říká Todd (Andy Samberg). Společně se k sobě nehodí, ale přesto mezi nimi chemie funguje. sandler si navíc pozval další zajímavé herce a celebrity. Celkem potěší role Vanilla Ice, uvidíme Susan Sarandon, skvělou postavu má Milo Ventimiglia. Sandler se nebrání žádným tématům, opět mu není nic svaté a nakonec je vtipný. Nebo aspoň film je místy celkem vtipný. Rozhodně se na to takhle ale nebude dívat každý. Po úvodním zklamání ze snímku však musím uznat, že zas tak hrozné to není a nějaký smysl to v sobě má. A samozřejmě nesmí chybět moralita na závěr, i když tentokrát v bizarním pojetí. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/sherrybaby-lets-dance-unesena.html ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tak ja som trpezlivy divák. Snažím sa, ale tu už mi ta trpezlivost došla. Každý další Sandlerov film je horší a horší. Absolutna absencia humoru, za to však nabitý nechutnými a oplzlými rádoby vtipnými scénami. Velkost jeho fanklubu je desivá, pretože ak je toto umenie, ktore baví tolko ludi, tak sme vážne už totálne v prdeli... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Susan Sarandon si již zahrála matku Andyho Samberga, a to konkrétně ve scénách "Motherlove" a "3-Way" v rámci zabavního pořadu Saturday Night Live (od r. 1975). (Avalon820)
  • Postavy Danteho (Peter Dante) a Otce Shakalu (Abdoulaye NGom) se objevily již dříve ve filmu Král videoher (2006) (Žralok)
  • Sám sebe si ve filmu zahrál rapper Vanilla Ice. (Claude Speed)

Reklama

Reklama