Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný agent CIA odhalí tajemství, která by mohla agenturu úplně zničit. Bývalý kolega, co nejspíš zešílel, pak vypíše odměnu na jeho hlavu a nahání ho po celém světě. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (723)

castor 

všechny recenze uživatele

Kdyby lovnou zvěří nebyl Ryan Gosling, vůbec nic by se nestalo. Kdyby si Praha kromě Vídně či Bangkoku zahrála i třeba islandskou vísku Kirkjubæjarklaustur, nic moc by se taky nestalo. Výsledek je totiž víc kaskadérský než herecký, takže Gosling je překvapivě velmi průměrný, naopak na Prahu se dívá vždycky moc dobře, a když se navíc rozjede akce okolo rozjeté tramvaje, je to radost. Místy až na často skloňovaný střih akčních scén. Žádný chlapácký thriller se nekoná, ale celkově jsem čekal mnohem větší průšvih. Ano, na celém vyprávění nenajdeme nic moc originálního, vykrádá se leccos staršího data, a ačkoliv to není staromódnější, furt nejde o nějaký nablblý, mrakodrapy strhávají, otravný CGI bordel. Prostě lehce nadprůměrné béčko, kterému ovšem chybí napětí a emoce, což zamrzí nejvíc. Protože to prostě chybět nemělo. To je asi tak, jako kdybyste měli na place roztomilou Anu de Armas a vůbec nevyužili její sex-appeal. Aha, to se vlastně stalo. I Chris Evans s pornoknírkem, který si svého magora evidentně užívá, mohl ještě víc šlápnout do pedálů. Zbytek obsazení neurazí, ale ani nenadchne. A na nějaké zákulisní praktiky agentů CIA raději zapomeňte. Stejně jako na to, že by se závěr odehrával v nějakých prosvětlených prostorech – tvůrci zvolili potemnělé interiéry, což je na facku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

 „VYCVIČÍME VÁS K ZABÍJENÍ PADOUCHŮ. BYL BYSTE ŠEDÝ MUŽ…“   Vsadit na Ryana je píčovina (aspoň podle mě!). Jinak moc hluhejch míst tady není… Dalo by se říct, že se furt něco děje…. jen to podělali tou sázkou na Ryana, nasnímáním akce (ve tmě, v kouřový mlze, nebo totálně rozstřihaný…) a že v tom nejsou žádný emoce. Nejen Ryan, ale nikdo z těch herců mě u srdce nechytil (nejblíž k tomu měl B.B Thornton, páč tomu ten výraz žeru). Sadistická buzna s knírem Evans? Horší padouši jsou snad i v případech prvního oddělení. Takže – nesere mě, že je příběh vohraná píčovina. Sere mě, že je to celý prostě píčovina, kterou později potápí i chování postav. Mělo to bejt něco ve stylu Bourna? Nebo béčko, u kterýho jsme se měli jen tupě bavit? Ty vole – tohle není ani jedno! Jen kravina, ve který je jedno, kdo umře a která se vodehrává (taky) v Praze.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2009 napsal Mark Greaney jsem nečetl.  2.) Přál jsem si (ve filmu) vidět destrukci Prahy.  /// Thx za titule „Jakub Doležal“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ne ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zvládne někdo sejmout chlapa připoutanýho k lavičce?" Kdyby to nebyla Šestka, tak by to snad šlo. Jenže tohle je Šestka, která zabila Čtyřku a ve čtvrtek hodlá sejmout i armádu sadistickýho knírače. Že to nedává smysl? Tak to teda nedává. Že jsem ani na chvilku necítil potřebu se o hrdinu bát? Necítil a to je trošku problém. Alespoň se přitom sympaticky demoluje Praha, na což mohou být ty zmiňovaný tři miliony Pražáků hrdí. Praha i se svým Dopravním podnikem zkrátka pronikla na Netflix a na to se nezapomíná. Na Gray Mana se oproti tomu dá zapomenout poměrně snadno. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Knižní předloze s někdy podívám na zoubek. Miluji hlavní obsazení a vůči špatnému hodnocení (byť se mnou nejen on nesouhlasí), si dovolím nasadit Verbalův výrok: "to byl akčňák vy ufouni!" Já vím, že zápletka filmu o programu zabijáků rekrutovaných ze spodiny společnosti je lógr všech hrnků od kafé patřících scénáristům, ale nechte mě vysvětlit, proč se mi film líbí. Je neuvěřitelně přímočarý, neustále pumpuje do diváka adrenalin a luxusní akci (která zadupává do země většinu západní produkce a nechává o parník vzadu i většinu asijské produkce). Všichni herci se do svých rolí perfektně hodí, ať Ryan Gosling jako 6, nebo Billy Bob Thorton jako jeho šéf Fitzroy. Prosťounký příběh a vsuvky s babysittingem berte jako nutné zlo (stejně jako v životě, tak i ve filmu se některým věcím nevyhnete). Anna de Armas je perfektní akční hrdinka, rád ji uvidím (v poslední Bondovce také zářila) častěji v takových rolích. Navíc jsou perfektní záporáci Chris Evans jako pschopat Lloyd Hansen nemá chybu, takové charisma a schopnosti v soubojích, kloubouček. Regé-Jean Pagé jako šéf Danny Carmichael je působivý,  Jessica Henwick jako Suzanne, Lloydův dohled taky kompletuje mozaiku povedených výkonů a charakterů. Cameo, co předvedl indický talent Dhanush je pouze třešnička na dortu. Nonstop akce a demolice, která kombinuje to nejlepší, co kdy udělal John Woo, Corey Yuen, Michael Bay. Myslete si, že přeháním, ale já znám historii akčního filmu nejen posledních let, za tím hodnocením si stojím, reprízy nepočítám, bylo jich od loňského léta několik. Tady mohu jen litovat, že jsem to nemohl vidět v kině. Doufám, že bude pokračování a Hansena oživí, nebo si Chris Evans střihne jeho bráchu:) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Překrásná akce v čele s chuděrou tramvají, civilní Gosling i maniakální Evans ve zdánlivě starosvětské špionážní jízdě - která ale selhává ve scénáři tak moc, že jsem nechtěl věřit jménům autorů. Tohle že je od těch samých psavců, kteří dokázali v Avengers chytře, zábavně i dojemně poskládat řadu setkání charakterů z různých konců vesmíru? Není možná. Na druhou stranu by to vysvětlovalo, proč se řadoví agenti (toho času navíc pod dohledem) během pár minut přesouvají z jednoho konce světa na druhý. Škoda, zábava je to příjemně bezuzdná a ryze popcornová, ale nepříjemně často stejnou měrou hloupá. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se od 27. června do 21. července 2021. (TommyZR)
  • Pro účely natáčení filmu v Praze nechali filmaři postavit tramvaj, která byla vyrobena z kusů tramvají 14T, které byly poškozeny při dopravních nehodách. Díky velkému přizpůsobení jí například chybělo spojení s trolejemi nebo neměla zadní část. Tyto kusy byly ovšem pouze pronajaté, po skončení natáčení byly opět vráceny Dopravnímu podniku hl. m. Prahy. (SONY_)
  • Kromě Prahy a Francie se natáčelo také v ázerjbájdžánském Baku, Vídni (Rakousko) a amerických státech Kalifornie a Georgia. (mnx)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Bratři Russoové opět utrácí ve velkém

Bratři Russoové opět utrácí ve velkém

03.09.2022

Bratři Russoové jsou na gigantické rozpočty už celkem zvyklí. Dvojitá porce Avengers filmů na závěr třetí fáze MCU je ale možná přece jen trochu rozmazlila. Následně totiž pro Netflix natočili… (více)

Reklama

Reklama