Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Mathesonová a její asistent Tom Buckley jsou světově uznávanými vědci, kteří se zabývají vysvětlováním paranormálních jevů. Jako profesionální skeptici už dokázali odhalit mnoho podvodníků, kteří předstírali nadpřirozené schopnosti, jako je čtení mysli, ranhojičství atd. Po třiceti letech se vrací na scénu Simon Silver, kterého Dr. Mathesonová považuje za největšího podvodníka ze všech. Buckley se chce Silverovi podívat na zoubek, ale Dr. Mathesonová ho zrazuje. Považuje ho za příliš nebezpečného. Před třiceti lety totiž záhadnou smrtí zemřel Silverův největší odpůrce a dr. \Matheosová předpokládá, že v tom měl Silver prsty... Buckley ale nedbá rad své šéfky a je pevně rozhodnut populárního Silvera zdiskreditovat. Myslí si, že tím jeho oddělení získá na vážnosti a Dr. Mathesonová grant na svůj výzkum. Buckley je touto akcí stále posedlejší a dokonce naverbuje i premiantku kurzu Sally. Buckley se vydá na Silverovo představení, a když se vrátí do laboratoře, najde Dr. Mathesonovou ležet zraněnou na zemi. Přivolá sanitku, ale už je pozdě. Po smrti své šéfové se Buckley snaží SIlvera dostat ještě úporněji. K jeho velké radosti se psychologický tým na univerzitě rozhodne Silverovy schopnosti přezkoumat a Dr. Shackleton ho nechá zkoumání pozorovat. Během něj pořídí Buckely záznam, který pak nechá přezkoumat svému kolegovi. Ten se Sally odhaluje, že Silver je velký podvodník, který celou dobu jen předstíral, že je slepý. Tou dobou už je ale Buckley na dalším Silverově vystoupení... (TV Prima)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (371)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Má to svoje mouchy, ale i tak jsem s filmem spokojenější, než jsem byl s Cortésovým předchozím filmem Buried. Ten byl možná soudržnější a lépe vybroušený, ale tematicky a atmosféricky mi prostě víc sedlo tohle. Tak do tří čtvrtin stopáže se jedná o pohlcující mysteriózní thrilller s takřka hororovou atmosférou. A kdyby se v koncovce podivně nerozplizl a nepřišel s divným způsobem podanou nečekanou pointou, mohl být novodobou klasikou na poli mystery filmů. Pocitově: jako když byste po skvělé dvouhodinové jízdě v luxusním sporťáku vrazili při parkování do zábradlí a odřeli si lak. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Červená světla na mě zpočátku poblikávala velmi nadějně, jednak hereckým obsazením, pak také Španěláky, ale hororu jsem se tam bohužel nedobrala. I tak to byl slušně dramatický thriller s psycho prvky, kde vědecky založená Sigourney jezdila křížem krážem po zemi, likvidovala jednoho podvodného iluzionistu za druhým a že má přímo u sebe výjimku potvrzující pravidlo, to přehlížela jak širé lány. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Originální námět, tahle duchařina naruby, proč ne? Filmy o bubácích a paranormálnu tu máme pořád, co takhle pověsit se na paty dvojici zarputilých agnostiků-vědců, kteří odhalují, jaká je celá tahle manipulace s lidskou touhou věřit v nadpřirozeno, podvod. Obsazení velmi chytré, protože slabší místa dotáhnou Weaver a Niro jako prd a Murphy taky nevypadá, že by musel skončit u dabování animáků pro děti. Nejvíc ze všeho mě nadchlo finále, kdy duch zvítězí nad hmotou. Přesně tak to mám ve filmu ráda, protože v životě to bývá právě naopak. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak horor jóóóó... to opravdu těžko. Ale psychologické drama určitě. Které si hraje nejen s filmovými hrdiny, ale také s námi diváky. Otázka, kdy už přijde na řadu a kdy se postaví rovnoceně vedle exaktní vědy "tajemno a mysticismus" je tady už nějakou dobu. A my lidé si s ní zahráváme, přemýšlíme o ní, bereme jí, ale také zavrhujeme. Protože se bojíme neznámého, a to nás vždy omezovalo. Telepatie, Telekineze, Pyrokineze, duchové, ano či ne.. jsme skeptičtí a ustrašení. Na druhou stranu, lidský mozek využívá cca 16% své kapacity, a s ní jsme toho zvládly docela dost. Co kdyby se to najednou změnilo třaba na 70%...?? Dovede te si to představit? Já pořádně ne, protože také využívám "stabých" cca 16% ale nahodím... co třeba samoléčení... předvídání... komunikace se zvýřaty... atd atd. tenhle snímek se mi líbil nejen provedením a hereckými výkony, ale také myšlenkou. Za mě 80% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €14miliónovTržby USA $52,624Tržby Celosvetovo $14,098,000Tržby za predaj DVD v USA $526,858 //počet predaných kusov ?║ dobrá atmosféra, kamera, obsadenie ale príbeh mi prišiel troška necelistvý /40%/ ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Název španělské produkční společnosti Nostromo pictures je stejný jako název vesmírné lodi z filmu Vetřelec (1979), ve kterém také hrála Sigourney Weaver (Margaret). (HADES)
  • Čiernobiely klip Rusky, ktorá pohybuje kovovými predmetmi a zápalkami na stole, ktorý v triede predviedol Tom Buckley (Cillian Murphy), je rovnakým klipom, aký sa použil v Ďábelská posedlost (2015). (Pat.Ko)

Související novinky

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Reklama

Reklama