Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (122)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Od Dreyera po Triera (jak se to rýmuje!) jsme se mohli domnívat, že nějak tak to je, a pokud se nám to nezdá, pak to bude nejspíš naše vina. Tady ta závažnost i přesvědčovací scopnost (jak se to rýmuje!) už chybí. Perverze je samozřejmě cesta, ale zde jde o cestu z perverze, která skončí (už mimo film) dvěma sňatky nebo alespoň čtyřmi spokojenými partnery (kteří se mohou jmenovat stejně). Film je legračně pojatý, to je v pořádku, protože perverze je spíš veselá.... Konkrétními Dány jsem začal, obecnými skončím: Když jsme tábořili - zrovna vařili včeři - v jedné písečné duně, přišla za nami - každý s baterkou - delegace osadního výboru (možná spíš domobrana) s vyjednavačem. Dohodli jsme se, že dovaříme, povečeříme a pak pojedeme dál. Ten den jsme večeřeli v záři asi pětadvaceti baterek; třeba to taky patří do expandujícího vesmíru perverze. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

uz davno sa mi nestalo, ze by som sa pri nejakom filne cervenala a pri niektorych scenach ze by mi bolo vyslovene neprijemne. nemam vo zvyku sa citit ako pruderna zena, ale tomuto snimku sa to podarilo :) v tomto filme nikto nie je normalny, a pritom svojich sposobom absolutne normalny. vsetci tuzime po laske, nehe a pozornosti. Ci sme mladi, stari, krasni, nepekni, uchylni alebo zdravi jedinci :) vrelo odporucam tym, ktori nemaju predsudky a ti, ktori ich maju, nech tento film obidu oklukou. ()

Reklama

Shiri 

všechny recenze uživatele

Takže: 1. vezmeme čtyři postavy (mladá žena, starší žena, mladý muž, starší muž) a každou z nich opatříme přiměřeně šokující úchylkou, respektive odchylkou, 2. necháme mladší ženu + staršího muže a starší ženu + mladšího muže zažít traumatizující setkání, 3. umožníme mladší dvojici a starší dvojici prožít iluzi vzájemného porozumění a zalíbení, 4. všechny je sezveme na štědrovečení večeři. Varování: ne všechny tento severský recept nadchne. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a zvláštní snímek. Ztvárnění je skvělé a rozdělení na kapitoly se jen tak nevidí. Každá kapitola mi něčím vyrazila dech a buď mě znechutila, pobavila nebo hodně zaujala. Dáni musí mít hodně specifický přístup k sexu, jelikož už jenom v tomto filmu, je to opravdu perla za perlou, že jsem se ani nestíhala divit, co přišlo na řadu za další zvláštnost. Celé vztahové propojení osob je výborně vymyšlené a konec nemá chybu. I když je zde taková tichá, dalo by se říci ponurá atmosféra, tak se Mikkelovi Munch-Falsovi podařilo vykouzlit i hodně vtipných scén, které mě dostali. Chybělo mi trochu více akce, a toho klasického napětí a odsýpání, ale i tak kvalitní počin. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Šmarjá to byl ale divnej film, trochu mi připomínal Knoflíkáře, tedy hodně perverzní Knoflíkáře. To moje adjektivum "divnej" je ovšem myšleno v pozitivním smyslu, mám rád divný filmy. Ale bohužel ten film nebyl jen divnej, ale byl i trochu blbej, konkrétně celá ta záležitost s natáčením amputačního pornáče a kterak při něm herečka slastně vyvrcholila. Ale naštěstí mě taky celkem pobavilo i vyvrcholení celého filmu (i když jsem čekal něco mnohem ujetějšího) a navíc jsem zjistil, že Ryan Gosling má v Dánsku hodně slušného imitátora. Čtvrtou hvězdu dávám navíc, protože tenhle film se mi určitě během pár dnů z hlavy beze stopy nevykouří, jako přes devadesát procent ostatních filmů kterými si proplachuju mozek. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama