foto

Rupert Gregson-Williams

  • nar. 12.10.1966 (52 let)
    Chicheste, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rupert Gregson-Williams je britský hudební filmový skladatel. Je bratrem též známého hudebního skladatele Harryho Gregsona-Williamse. Byl studentem v Cambrigdi, kde byl ubytován na St. John's College a také v Lancing College v jižní Anglii.

Svoji kariéru zahájil v roce 1998. Jeho první film, ke kterému složil hudbu, byla komedie Ideální muž, která se bohužel nedočkala velkého úspěchu. Poté skládal hudbu k pohádkám Princezna zlodějů a Jack a stonek fazole. Svůj první soundtrack složil ke komedii Prďoši.

Po dalších komediích konečně nastal přelom v jeho kariéře, a to ve válečném dramatu Hotel Rwanda s Donem Cheadlem. Za to také dostal cenu Europan Film Awards za nejlepší hudbu. Do jeho bohaté filmografie také patří animovaný film Za plotem, válečný film Mela Gibsona Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny a Rupert se také proslavil spoluprácí s Adamem Sandlerem a jeho komediemi. A to v: Zkus mě rozesmát, Klik - život na dálkové ovládání, Dovolená za trest, Machři, Když si Chuck bral Larryho, Můj otec je šílenec, Zohan: Krycí jméno kadeřník nebo třeba Ošetřovatel.

Rupert Gregson-Williams je také známý ze seriálů. Mezi ně patří třeba The Crown, The Alienist a také Viceprezident(ka). Rupert je člen skladatelské společnosti Hanse Zimmera Remote Control Productions.

PlayEasy

Skladatelská filmografie

Filmy

2019 Abominable
2018 Aquaman
Terminal
The Happytime Murders
The Week Of
2017 Sandy Wexler
Wonder Woman
2016 Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
Legenda o Tarzanovi
The Do Over
2015 Lovecká sezóna: Strašpytel
Policajt ze sámošky 2
The Ridiculous 6
2014 Dovolená za trest
Pošťák Pat
Zimní příběh
2013 Machři 2
2012 Můj otec je šílenec
Profesor v ringu
2011 Jack a Jill
Ošetřovatel
Zkus mě rozesmát
2010 Machři
2009 Staří a neklidní
2008 Jak ukrást nevěstu
Pohádky na dobrou noc
Zohan: Krycí jméno Kadeřník
2007 Class Apart, A (TV film)
Když si Chuck bral Larryho
Pan Včelka
2006 Klik - život na dálkové ovládání
Na počátku jsme si rovni (TV film)
Za plotem
2005 Walk Away and I Stumble (TV film)
2004 Hotel Rwanda
2003 Co ta holka chce
Druhá přirozenost (TV film)
Nepíchejte do Frankieho
Střílejte na Francouze!
2002 Láska až za hrob
Prďoši
2001 Cesta domů (TV film)
Hawk (TV film)
Jack a stonek fazole (TV film)
Princezna zlodějů (TV film)
2000 Dívka jako ty (TV film)
Happy Birthday Shakespeare (TV film)
1999 Extremely Dangerous (TV film)
Ideální muž
Shockers: Dance (TV film)
1998 Příběh duchů

TV seriály

2018 The Alienist (TV seriál)
Castle in the Sky (E10)
Requiem (E09)
Psychopathia Sexualis (E08)
další epizody (10)
2016 The Crown (TV seriál)
Gloriana (S01E10)
Assassins (S01E09)
Pride & Joy (S01E08)
další epizody (10)
2015 Viceprezident(ka) (TV seriál)
Volební noc (S04E10)
Svědectví (S04E09)
Hlasování (S04E08)
další epizody (10)
2014 Viceprezident(ka) (TV seriál)
New Hampshire (S03E10)
Bednička (S03E09)
Debata (S03E08)
další epizody (10)
2013 Viceprezident(ka) (TV seriál)
D.C. (S02E10)
Běh (S02E09)
První reakce (S02E08)
další epizody (10)
2012 Viceprezident(ka) (TV seriál)
Slzy (S01E08)
Úplné zviditelnění (S01E07)
Baseball (S01E06)
další epizody (8)
2009 Vězeň (TV seriál)
Checkmate (E06)
Schizoid (E05)
Darling (E04)
další epizody (6)
2003 Poslední detektiv (TV seriál)
William and Mary (TV seriál)
2000 At Home with the Braithwaites (TV seriál)

Dokumentární

2004 Dlouhá cesta (TV seriál)
Anchorage to New York (E07)
Yakitsk to Magadan (E06)
estern Mongolia to Yakutsk (E05)
další epizody (7)
1992 HBO First Look (TV seriál)

Herecká filmografie

Dokumentární

1992 HBO First Look (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(48)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace