Reklama

Reklama

Nájemný vrah Jimmy splní svou zakázku a se svým parťákem zabije terč. Ten byl ale shodou okolností kdysi polda a na vraždu je nasazen jeho bývalý parťák Taylor z Washingtonu. Mezitím navíc někdo odpraví Jimmyho parťáka a pokusí se zabít i Jimmyho. Zdá se, že někdo nechce, aby existovaly důkazy o nájemné vraždě bývalého policisty. Taylor rychle přijde na to, jak se celý případ mohl zhruba odehrát. Kontaktuje proto Jimmyho a nabídne mu spolupráci, nejde mu o jednoho nájemného zabijáka, chce dostat velkou rybu. Ty, co to celé objednali... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (581)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jeho tvář je zvrásnělá, jeho pohyby jsou komické, jeho metody nelidské. Říkají mu Bobo. Spolupráce dvou akčních legend (jedné režisérské a jedné herecké) se bohužel nestala velkým comebackem ani pro jednu z nich. Hillova nekompromisní „ode zdi ke zdi“ režie bez jediné promarněné minuty nás od prvních minut nenechává na pochybách, že jde o oživlý komiks. Zabíjení se děje tak často a s takovou nekorektní samozřejmostí, až nabývá funkce prvku, který rytmizuje vyprávění. Vítám, že protagonistova amorální povaha není nijak odsuzována. Společně s (nedostatečně využitým) voice-overem a na něj vázanou retrospektivní strukturou vyprávění, s dominujícím typem prostředí (oneonované bary) a s převahou nočních scén jde o zřetelné odkazy ke klasickým filmům-noir. Noirový cynismus se ne úplně nejlépe snáší s uvolněnější buddy movie rovinou vyprávění, která pro změnu dává vzpomenout na některé drsnější akční komedie z devadesátých let. Ke srovnání se nabízí třeba Poslední skaut, jehož hrdinům bylo ale snazší uvěřit, že rezignovali na veškeré ideály. Nekompatibilita Stalloneho přímočaře akčního typu s přidělenou rolí, která vyžaduje vrstevnatější herecký projev, je jednou ze slabin filmu, kterému na sympatické staromódnosti dále ubírá zbrklý střih akčních scén. Přesto jde o solidní akční oddychovku, ač – stejně jako Expendables – nejzábavnější tehdy, odkazuje-li k časům, kdy byl Sly mnohem větší štramák (fotografická rekapitulace jeho zločinecké kariéry). 65% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Psema ()

petero 

všechny recenze uživatele

Škoda že sa Sly nedohodol s Wayne Kramerom, ktorý zlý film ešte nenatočil i keď si neviem predstaviť načo by sa s takýmto plytkým filmom vlastne zahadzoval. Pravdou je že Bullet to the Head bude patriť k najslabším filmom Stalloneho, našťastie ich nemá veľa, ale keď je finálna scéna súboj na sekery, tak nikto s nejakým blockbusterom nemohol počítať. Ešte to našťastie nie je na 2 hviezdičky i keď to má look posledných JCVDameoviek ale Sly ako producent toho asi musel dosť zachraňovať. Na druhej strane som mal chuť na trošku oldschoolovejší akčňák takže asi tak k hodnoteniu. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Nevím, co přesně způsobilo tu vlnu nostalgie po akčních béčkových filmech 80. let, každopádně jí vděčíme za spoustu podařených retro variací na tento žánr. Jedna mezi oči, ale není retro, je to prostě čistokrevné béčko (myšleno tak, že to není moc podařený film) až se divím, že ho nevydali na VHS. Příběh neřeším, ale akce je pomálu a ta co je za nic sestojí. Ústřední buddy duo také za moc nestojí. Tak nějak mi přijde, že Stallone se bere moc vážně, neumí si ze sebe vystřelit tak jako třeba Arnie a tak mi film nepřišel moc ani nijak vtipný. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Naprosto nelogická zhovadilost, kokotina a kardinální pitomost, na kterou se dá docela spokojeně koukat. S výjimkou mistra ,,Ústní obrny" definitivně nejhůře obsazený film, jaký jsem letos viděl, a přitom se na to dá docela spokojeně koukat. Rákosník imbecilně rákosí, Khal Drogo měl chcípnout hned, jak se ve svém vůdcovském šapitó dotknul Kalící, scenáristu by jste už po pěti minutách ,,děje" nejraději prohnali skrz masokostní mlejnek - přesto si myslím, že se Vám na to bude docela spokojeně koukat! Jediné varování ze své zahrádky bych si dovolil, pane učiteli. Jestli to budeme s tím věčným poctováním osmdesátkám přehánět ve stávajícím tempu, tak nám za chvilku naroste natupýrované háro, oblékneme vínové sáčko s vycpávkou a zařadíme se do fronty na Pomádu, prozpěvujíc si při tom spartakiádní hity! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pocta osmdesátkám jako blázen. Od hudby, přes střih, zvuky úderů, voice-overů, scénáře. Hill to poskládal dobře, snímek funguje. Nechce toho příliš říci, ani moc nemá co. Pobavit, nostalgicky zavzpomínat a jít dál. Stallone je i ve svých letech ve fantastické formě, akce je drsná, bez zpomalovaček, krve spousta, přesně tak, jak se sluší a patří. Jason Momoa je fenomenální shooter protivník. Byla to solidní zábava. Bez dalších ambicí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (19)

  • Film nebol premietnutý pre kritikov. (beso74)
  • Původně byl na pozici režiséra obsazen Wayne Kramer, ale poté, co se nedokázal se Stallonem dohodnout na pojetí filmu, projekt opustil a uvolnil tak místo Walteru Hillovi. (oje)
  • Bulleit Bourbon, který Sylvester Stallone popíjí, skutečně existuje. Vyrábí se už 150 let a samozřejmě pochází z Kentucky. Používá se při soutěži Diageo Reserve World Class, a dokonce je k sehnání i v ČR. (Locksley)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Rambo ještě neřekl poslední slovo

Rambo ještě neřekl poslední slovo

09.03.2012

Alespoň to tvrdí Sylvester Stallone, který v aktuálním interview prohlásil: „Umírám touhou natočit dalšího Ramba. Bude v Arizoně blízko hranic a pojede do Mexika. Nemyslím si, že se bude s Mexikány… (více)

Postradatelní drtí kosti v Číně

Postradatelní drtí kosti v Číně

27.08.2011

Natáčení The Expendables 2 začne 19. září v Nu Boyana Studios v Bulharsku. Zdá se ale, že štáb si odskočí na několik dní i do Číny. Produkce totiž vyjednává s čínským distributorem, což znamená i… (více)

Reklama

Reklama