Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Podobnost s Housem je jen v aroganci hlavní postavy a v českém dabingu (dabuje ten samý dabér jako Dr. House - nejspíš už to tady někdo psal). Jinak je seriál laděn kriminálně (1.-4. díl a 6.), ale najdou se i díly "Housovského" typu (5.,9. a 10. díl) a ve zbývajících dílech je většinou řešen ve větší míře osud hlavní postavy, v menší míře se toto vyskytuje v každém díle. Toť vše, žádná tragédie, jak mnozí tady píší se nekoná, což není poprvé na tomto serveru. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Nebudem tento seriál prirovnávať žiadnym iným seriálom ako napr. House (ktorého v podstate aj tak nepozerávam). Čo sa týka hereckého obsadenia a hereckých výkonov som viac-menej spokojný. Maštalíra ako herca som nikdy nemusel, no táto rola mu úplne sadla a podal aj slušný výkon. Len Vladko Kobielsky mi nesedel v úlohe rázneho riaditela nemocnice (či kto to bol). Dej jednotlivých dielov je nápaditý, napínavý, miestami humorný (no nie je to trápny komediálny humor, ale sarkastický, miestami až morbídny), nie sú žiadne hluché miesta a pocelý čas graduje. Dialógy sú v poriadku, žiadne trápnosti. Ten seriál je proste taký... slovenský. A slovenské prostredie nie je až také akčné ako to americké, preto sa niektorým môže zdať trochu nezáživné. Hodnotím seriál 5 hviezdičkami. 4 hviezdičky za spracovanie + jedna za môj subjektívny pohľad. Odporúčanie: Odhodte za hlavu všetky americké seriály a skúste hľadať pozitíva na našich slovenských seriálov, pretože pri Dr. Ludskom sa to oplatí. ()

Reklama

dainio 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč TV Prima, tento seriál nevysílá v originálním znění. Tak snad slovenštině se ještě dá, nějak rozumět, ne ? Zbytečně totiž, český dabing ubírá na nesporných kvalitách seriálu, který naši "sousedé" vyprodukovali. A zatraceně se jim povedl. Tomáš Maštalír má charismatu na rozdávání. Hláškuje o 106. Rád překračuje zákony a s doktory se baví, jako se smetím. Připočtěte si k tak silné herecké postavě výbornou kameru a moderní střih...a voalá ! Slováci mají svého Dr.House. ()

Beagle

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. Po prvním díle jsem na rozpacích - inspirace Housem je tady zřejmá (tvůrci se tím asi ani netají), což by samo o sobě nebylo špatné. Ovšem to česko-slovenské prostředí mi k tomu nehraje, stejně jako dabing (podle mě nebyl nutný) a hlavně - medicínsky jsme zase někde na úrovni Ordinace v růžové zahradě. A není mi jasné, v jakém oboru je doktor Ludsky vlastně soudním znalcem? Odborníky na diagnózy jako takové tady u nás nemáme, je tedy patolog, nebo soudní lékař, nebo něco úplně jiného? Nevím nevím, jestli se z toho nakonec vážně vyklube "jen" slovenský House říznutý Ordinací, tak to bude tak za 2 hvězdy... ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Šanci jsem téhle atrapě doktora House kříženého s primářem Sovou dala, ovšem další už nedostane. Pominu zřejmou vykrádačku, nepříliš charismatického hlavního protagonistu, prkenné+nesympatické herce i divný dabing (proč, kujva, to už nerozumíme slovenštině?! Navíc je hrubě přes čáru dát Ludskému stejný hlas jako doktoru Barákovi!). Blbé dialogy, scénář jak na školní představení a telenovelovitý vzhled se však ignorovat nedají. Není to možná tak strašné ve srovnání s ostatními seriály, co posledních 10-15 let vznikají ve střední Evropě a zasírají TV kanály, ale ztrácet čas u toho nehodlám. Nebudu hodnotit - za první díl bych dala 45-50%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Seriál, ktorý pozerá Ludskeho ex (Jana Kolesárová) v prvej časti, sú Odsúdené, ktoré vyrábala rovnaká spoločnosť ako Dr. Ludskeho. (matthew.17)
  • V osmém díle s názvem "Sterilná pravda" má v jednom ze záběrů Ludského (Tomáš Maštalíř) BMW jinou poznávací značku než obvykle, a to českou 9S3 4819 namísto slovenské BA 316KM. (jirka.jindra11)
  • Pôvodný desaťdielny seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. (ash99)

Reklama

Reklama