Reklama

Reklama

Talisman

  • USA The Lucky One (více)
Trailer 1

Loganův život ovlivnily tři vojenské mise v Iráku. Fakt, že je stále naživu, považuje za dílo náhody. Vždy unikl smrti jen o vlásek. Při první misi, když se po útoku s jednotkou shromáždili v troskách domu, tam uviděl ležet v prachu fotografii dívky. V okamžiku, kdy pro ni šel, explodoval na místě, kde stál, granát a tři jeho přátelé zemřeli. Logan si nechal snímek jako talisman a byl přesvědčený, že ho ochraňuje. Od té doby totiž neměl ani škrábnutí. Po návratu domů se rozhodl, že dívku vyhledá a poví jí o tom, jak byla jeho strážným andělem. Zjistí, že žena na fotce se jmenuje Beth, najde její adresu. Nechá se najmout do psího centra, které vede její rodina. I když mu Beth zpočátku nevěří a sama má v životě komplikací dost, rozvine se mezi nimi románek, který dává Loganovi naději, že by Beth pro něj mohla znamenat víc, než jen obrázek pro štěstí. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (290)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Původně jsem plánovala nekonfliktní tři, ale: Film vrství klišé na klišé, dramatický oblouk vystaví na opravdu zvláštním základě (mám fotku tvého bratrance z Iráku, tzn. že jsem šmírák?), Zacovi traumatizovaného drsňáka, který přežil tři štace v Iráku, rozhodně nelze uvěřit a závěrečný zvrat, který mu otevřel cestu k milované Taylor Schilling, mě naprosto rozsekal - smíchy. Talisman se určitě nijak výrazně neliší od zbytku hollywoodské romantické produkce, nyní si však zahrává se seriozním vedlejším tématem (váleční veterání si hledají místo ve světě), zatímco hlavní příběh a vizuály ze všeho nejvíce připomínají Danielle Steele. (Však víte: všichni jsou krásní, sluníčko svítí, krajina je jako malovaná.) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Určitě není potřeba se nějak zásadně obrnit. I když to tak na první pohled může vypadat. Vyzpívaný a vytančený Zac se zbavil všech těch zářivých účesů a nebezpečně širokých úsměvů, hošan nám zmužněl a zatím tak nenápadně brouzdá kolem, aby už brzy s několikadenním strništěm na tváři zamotal hlavu svému andělu strážnému, který mu (jak se on domnívá) zachránil už na třetí zahraniční štaci život. S fotografií neznámé dívky se tak seržant americké námořní pěchoty dostane až k oné půvabné rozvedené matce, ale než ji poděkuje, sblíží se s jejím synem, naštve jejího bývalého manžela a ještě jeho silné paže pomůžou na psím „tréninkovém táboře“. Zbytek asi znáte.. U toho všeho nám hraje krásná hudba, sluníčko svítí víc než jindy a Zac se tváří stále nečitelně. Ale konec ironie. Ačkoliv tu máme dost předvídatelnou látku, nefunkční snahy o dramatizaci a poměrně hodně ploché postavy, žádná katastrofa to není. A to mi už dávno není šestnáct. Talisman se sice víc hodí do televize, ale že by nějak jednoznačně naštval, tak to vůbec ne.. A navíc Taylor Schilling.. hmm.. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, lidský, přirozený, pěkně zahráno jak klaďas tak záporák, kvalitní scénář, velmi dobře ztvárněná celá škála lidských emocí a také posttraumatický stresový syndrom z války. A málem bych zapomněla třešničku na 🍰: krásné sexuální scény. "Když najdeš něco takového ve válce, je to jako najít v pekle anděla." "Obětovat všechno pro děti to není nesobeckost, to je směšné." "Každý má svůj vlastní osud, ale ne každý se rozhodne za ním jít. Já jsem měl to štěstí, že jsem za ním šel." ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Filmy podle Sparksových knih mám rád. Dostanu většinou, co očekávám - kýčovitou slaďárnu se skvělou chemií mezi hlavní dvojicí a romantickou atmosférou. Ovšem Talisman ono kouzlo postrádá. Chemie mezi Efronem a Schillingovou nefunguje, stejně tak chybí atmosféra. Začátek navnadil, ale nakonec se z toho stalo natahované nic. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Efron se chtěl asi vymanit ze škatulky debílka ze Střední, tak si nechal narůst strniště, aby vypadal aspoň na osmnáct a půl a nahodil vojenskej mundůr. V nitru ale zůstal romantikem a tak vám líbezně zahraje na klavír (v doprovodu tklivých houslí), předvede romantickej tanec, tváří se jako ztracený štěně, který někdo nadloube pod žebra a za chodu trousí perly typu: "Zasloužíš si něco lepšího." "Já ho nezachránil, to Váš syn." a moje oblíbená, hrdinská: "V boji myslíte jen na kámoše vedle.", přičemž se vsadím, že když na to přijde, jeden by byl schopnej badyho nekst tu jů strčit do trajektorie projektylu, jen aby to člověk nekoupil sám. Každej jsme sobeckej, pokud jde o život a tak to taky bylo vymyšlený. Kdyby se o sebe každej staral pořádně, nikdo by vás nemusel zachraňovat. A další bonmot: "Nezemřel pro nic.".Není větší "pro nic" než ve jménu vlasti vlézt dobrovolně do války a nechat se tam zmastit. Jo, ten film má všechno - totálního klaďase, co sice vypadá, že neumí do pěti počítat, ale vydělit počet kulek v zásobníku tak, aby spravedlivě vyšly na všechy pojachtaný Iráčany, zvládá, pak záporáka, kterej je shodou okolností otcem malýho houslisty vojáčkovy panny Marie, jak jinak, a naše slečna pejskařka se, když TA zápletka přijde, nafoukne kvůli totální banalitě, asi proto, že je pěkná a může si to dovolit. Má to všechno - zpomalovačky, pruhovaný prápor s hvězdami, vyznání i sex pod sprchou. Voči ani náctileté klíny nezůstaly suchý... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (9)

  • Talisman je v pořadí už sedmým filmem natočeným podle knih Nicholase Sparkse a současně čtvrtým, který přivádí na filmové plátno Denise Di Novi. [Zdroj: nicholassparks.com] (Lolita)

Reklama

Reklama