Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, zajímavé, zajímavé... Právě teď sem pod vlivem Valetolu po asi nejbolestivějším zubním zákroku, co sem zažil. A je to dobrý, zabíraj :o). Tohle se mi páčilo. Nejen kvůli bezvadnýmu hereckýmu obsazení - O.Wilde a Hunnam, patří mezi mý top herce. Venku sice ještě nesněží, ale v tomhle filmu to teda sype celou dobu, takže je to vlastně takovej mrazivej film. Něco ve stylu Fargo, leč krapet slabší. Scénář hodně příjemný překvapení a zfilmování taky. Trochu mi neseděl E.Bana do záporáka, ale taky se to nechalo. Závěr byl teda možná už překombinovanej, ale to se holt někdy takle stane. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I přes všudypřítomný sníh a mráz, se nejedná o chladný film prostý emocí. Sourozenci Addison a Liza ještě s jedním komplicem vyloupí kasíno. Na cestě s lupem dostanou ve sněhové vánici smyk, komplic na místě umírá, bratr nepředloženě zastřelí policistu, co se u toho nachomítl, což vzburcuje místní policejní útvar vedený arogantním a náročným šerifem. Následně se oba sourozenci rozdělí. Atraktivní a promrzlé Lize na cestě zastaví a nabídne pomoc mladý boxer, jehož za dobré chování propustili z nápravného zařízení. I on už za krátký pobyt na svobodě stihl mít vroubek. V sebeobraně zabil svého bývalého manažera, následně zpanikařil a celou věc neohlásil. Film se dále touto vedlejší dějovou linií už nezabývá. Addison mezitím v lesích prchá před policií a zanechává za sebou mrtvoly. Mezi boxerem a Lizou dojde k vášnivému vzplanutí. Zašukají si, celkem dvakrát, Olivii Wilde jsou vidět při druhé souloži prsa. No prostě krasavice, jak má být! Boxer má však také rodiče, kteří ctí rodinné hodnoty a vedou poklidný život na farmě, kam také dorazí Addison, který jim jejich klid a mír vezme. Do toho přijíždí boxer i s Lizou a závěrečné zúčtování na usedlosti může začít. Osudy postav se zajímavými charaktery se protnou v "zimním" thrilleru se silným hereckým obsazením. V podstatě z průměrně jevícího se scénáře, dokázal rakušan Stefan Rusowitzky vydolovat relativně hodně. Film si své tempo ne vždy optimálně udržel, ale většina scén v něm byla zajímavá, kvalitně zrežírovaná a bez rozdílu skvěle odehraná. Něco bylo hodně originální, a našlo se i něco, co už tak originální nebylo. Eric Bana vystřihl zajímavou zápornou postavu nevyzpytatelného muže od kterého je lepší raději se držet dál. Olivia Wilde v roli jeho sestry je v podstatě provokativní sexy holka, jejíž charakter stojí na rozhraní těch kladných postav, jako jsou boxer Jay, jeho rodiče nebo mladá a ambiciozní policistka v podání Kate Mara, co není pro svého otce - okresního šerifa, dost dobrá. Šerif Treat Williamse byl jednou z těch postav, které šla proti stereotypu zaběhaných starostlivých šerifů bojících se o svoje dcery. Tenhle chránil jen své zájmy, s nikým a s ničím se nemazlil, a v pronásledování uprchlého zločince, byl nekompromisní, stejně jako ke své dceři. Film se ani nepáral s krvavými záběry a brutální scény filmu nechybí. Je s podivem, že celkem obyčejné prostředí amerického venkova s nekonečnými lesy, zasněženými pláněmi a farmou, dokázal režisér opatřit příjemně teplým "kabátkem" do kterého si divák milující napínavé a sevřené thrillery rád zaleze. Na to, jak má film luxusní obsazení, je s podivem, že se našim kinům vyhnul. Mé hodnocení: 80% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Drsnej, mrazivej a přesto prazvláštně rodinnej thriller s výborným Ericem Banou v roli uvěřitelně psychopatickýho pošuka. Chladné prostředí a zasazení děje doprostřed sněhové bouře cením. Scénář rozehrává slušnou psychologickou hru a napětí rozhodně nechybí. Částečně i proto, že ústřední postavy jsou vykresleny neobvykle sympaticky (i když možná trochu ploše) a divák se o ně bojí. Že se ale nejedná o nic víc, než dobrou žánrovku, dokazuje nepříliš ambiciózní finále, byť v této podobě mi to úplně vyhovovalo a nic dalšího snad ani nebylo potřeba. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jakoby Ruzowitzky nevěděl, co chce točit. Nejdřív to byl celkem obstojný thriller s dvojicí na útěku, do něhož se připlete propuštěný trestanec a pak si najednou film chtěl hrát na Funny Games. Pokud by vše zůstalo v té první rovině, bylo by to fajn, ačkoliv by to stále nebylo nic, co by si člověk zapamatoval. Ono rodinné posezení z mého pohledu Deadfall degradovalo. Na druhou stranu nemohu filmu upřít jistý spád a hlavně je tu celkem luxusní obsazení, takže těch 50% tomu s klidnym srdcem dám. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky mix Farga a kopu dalsich zimnych krimithrillerov. Nie je to proste prilis originalne a u vela scen budete mat pocit, ze ste ich uz niekde videli. Az tak to nevadi, lebo aj v tomto filme su zrucne natocene. Dej je dost prekombinovany, ale ma to dynamicke tempo a po väcsinu stopaze to nenudi. Vyzeralo to na zabavnu jednohubku za 3*, ale totalne sa to cele dodrbalo v neskutocne debilnom finale, kde sa zrazu postavy zacali chovat jak dementi. Skoda. Takto mam z toho nakoniec dost negativne pocity. 4/10. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Zatiaľ čo film sa údajne odohráva v Michigane v okolí Detroitu, ranná scéna sa odohráva v Dunn's Delicatessen a Dominion Square Tavern, čo sú rozpoznateľné orientačné body na Metcalfe Street v Montreale. (Arsenal83)
  • Zach Dean sa rozhodol napísať scenár k tomuto filmu po tom, čo bol pasažierom letu JetBlue 292 v roku 2005, ktorý lietal vyše dve hodiny v tvare osmičky nad južnou Kaliforniou, aby sa pripravil na rizikové pristátie. Dean vtedy uvažoval o svojej smrteľnosti a chcel napísať niečo o rodine. (Arsenal83)
  • Olivia Wilde byla v průběhu natáčení scény, kde její postava téměř umrzne, skutečně pouze v minisukni. Tyto záběry vznikaly v Kanadě. (betyn)

Reklama

Reklama