Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třeskutá komedie o tom, co se může stát v noci před svatbou. Záznam představení Městského divadla Brno.  Ráno před svatbou se Bill probudí v posteli po noci, kterou si nepamatuje, s dívkou, kterou si nepamatuje a navíc si ani nepamatuje, co se mezi nimi dělo ? a dívka říká, že leccos. Nezbývá než ji okamžitě ukrýt do koupelny a za vydatné pomoci svědka Toma a nebohé, do věci omylem zapletené pokojské Julie, se pokusit vše utajit před nevěstou a její matkou, zatímco na radost pijící otec začíná působit hotelové obsluze mírné komplikace. Vše se navíc definitivně zaplete ve chvíli, kdy Tom zjistí, která to dívka s Billem strávila noc. Vše v této komedii záměn, lží a nedorozumění spěje k nevyhnutelné katastrofě, která se nakonec ukáže paradoxně být tím nejšťastnějším řešením. Konverzační komedie zkušeného britského dramatika Robina Hawdona slavila úspěchy na mnoha evropských jevištích. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Výborná konverzačka. Hra se záměnou postav je obvykle sázkou na jistotu, a když si herci padnou do noty, tak stojí za to. Milana Němce jsem dodnes neznal a jeho „donutilovský styl“ mě hodně bavil. Vřele doporučuju, je to typ hry, po jejímž zhlédnutí jsem nadšen a mám chuť jít na něco podobného. Viděl jsem snad čtyřikrát a pokaždé jsem brečel smíchy. Do Městského divadla Brno mám daleko, ale nějaký další záznam si od nich určitě rád najdu. ()

deac 

všechny recenze uživatele

Už dlouhou dobu jsem si při sledování divadelního záznamu nepřipadal tak trapně. Podbízivý a trapný humor několika mátoh, které se křečovitě snaží hrát a jejich nepochopitelné a nelogické chování si nelze vyložit jinak než udržet za každou cenu dějovou linii. Kdyby se totiž některá z klíčových postav chovala přirozeně a rozumně tak může ta trapárna po pár minutách skončit. Ten komentář isurgenta je naprosto trefný a výstižný. ()

Reklama

Gand_alf 

všechny recenze uživatele

Tak po zhliadnuti tejto divadelnej hry, na CT, som neveril vlastnym ociam - bolo to jednym slovom vynikajuce!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najma by som ale vyzdvihol vykon Pana Herca Milana Nemca, ktory bol, podla mna, dokonaly, skvely, bravurny, ale tiez Petr Stepan, ci Lucie Zednickova, spolu s napaditym, vtipnym, logickym scenarom, kvalitnou reziou a ostatnymi hercami, prispeli k tomu, ze tuto komediu velmi rad ohodnotim plnym poctom hviezd, lebo naozaj je za co. Dakujem, za tuto lahodnost. ()

Falanx 

všechny recenze uživatele

90%. Z filosofického hlediska je to - Jeden hotel, svatba, chlast, lidičky kolem a ŠTĚTKA. **** Dokonalý Milan Němec. Výborný pohybový komediant, živý, hybný. Svíjivé kreace se střídají s chvaty podivnými a drbáním přes hlavu, před kterými nás už učitel na základce varoval...Lucie Bártová-Zedníčková je přestárlá, ale dobrá. Hana Holišová je výrazná potvůrka a role jí sedí...Ku zbytku kusu neříkám nic , co by mne později mohlo mrzet... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie o tom, že není radno loučit se se svobodou s přemírou alkoholu, protože jinak riskujete, že se vzbudíte s neznámou ženou v cizí posteli a s bolavou hlavou hledáte vysvětlení nejen pro sebe, ale i své přátele a nedej bože i svou nastávající. Divácky vděčná záležitost, solidně zahraná, někdy s trochu prvoplánovým humorem, ale nikoliv za hranicí vkusu, i když pár vulgarismů bylo nadbytečných. Je vidět, že za přítomnosti televizních kamer ze sebe herci vydávali maximum a především Milan Němec v hlavní roli předvedl dokonalou studii zoufalce, který se snaží zachránit, co se dá, a posléze nerozhodně balancuje mezi dvěma ženami. Konec, resp. rozuzlení, mi moc nesedlo - to zakončení odpovídá romantické představě puberťáka a ne dospělého muže. Celkový dojem: 80 %. ()

Zajímavosti (1)

  • Při jedné z prvních repríz se Milan Němec coby Bill rozmáchnul rukou tak nešťastně, že svojí divadelní manželce Lence Janíkové zlomil nos. Představení musela narychlo dohrát jiná herečka se scénářem v ruce. (ČSFD)

Reklama

Reklama