Reklama

Reklama

Útok na věžák

  • Velká Británie Attack the Block (více)
Trailer 1

VOD (1)

Producenti filmu Soumrak mrtvých uvádějí Útok na věžák, strhující, zábavné a strašidelné akční dobrodružství, ve kterém se pouliční gang mladistvých utká s invazí brutálních monster z vesmíru. Londýnské sídliště se tu mění na sci-fi bitevní pole, byty pro lidi s nízkým příjmem se stávají pevností v obležení a z bandy výrostků jsou nezastavitelní hrdinové. Centrum města se utká s vesmírem a bude to bomba. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (501)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +netradiční, originální, napínavé, akční a vtipné -ještě více vtipů bych uvítal, větší rozpočet a velkolepější akci rovněž, takhle to působý jako "malý" film/// Útok na věžák je svým spůsobem unikátní film. Na nic si nehraje a snaží se bavit. Přitom se občas dokáže tvářit vážně a trochu postrašit. Je to taková nová podoba Critters s Nickem Frostem ve vedlejší roli. Kdyby byl ještě větší tah na bránici, hodnotil bych ještě lépe. I tak ale stojí za zhlédnutí./// Celkem 76%/// ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ještě že my nemusíme lítat do vesmíru, abychom oplodnili samičky. Hlavní hrdina přeci nemusí být pokaždé hodný, milý a slušný člověk, možná nás gangy před podobnými hazjlíky jednou ochrání. Pomalý začátek, který je nahrazen docela slušnou akcičkou, typickou pro Británii. Film nepotřebuje mít miliony výbuchů, aby dokázal zaujmout. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než Skyline anebo Světová invaze. Útok na věžák mě trošku připomněl atmosféru Critters. Jenže ty jsem poprvé viděl když mi bylo 12, kdežto při Attack the Block je ze mě dospělý jedinec. S kolonkou komedie bych rozhodně šetřil, nezasmál jsem se ani jednou. Nebylo prostě čemu. Monstra vypadaly šlušně, hlavní hrdinové přes počáteční rozpaky ve mě vzbudili sympatie. Takže abych to shrnul. I za malé peníze se dá pořídit docela slušný ranec podívané. Nick Frost o ničem, takže jestli na tohle někdo chce kouknout jen kvůli němu, ať tak nečiní. 52% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

INNER CITY versus OUTER SPACE..... Svetová invázia? Super 8? alebo Kovboji a votrelci? NIE!!! Attack the Block je najlepším filmom roka o mimozemskej invázii. Poriadny nadhľad, nekorektné, vtipné a napínavé (dokonca zabrali aj lakačky a 2krát ma poriadne trhlo). Naozaj som to zo začiatku nečakal, ale ten film ma úplne dostal. Film stál len $13 miliónov a za tie peniaze toho ponúkol kurva veľa. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"My fucking heroes" Tradiční boj o teritorium ve velmi netradičním pojetí. Znepokojivě aktuální, vtipné i tam, kde byste to nečekali, béčkově laciné i překvapivě dobře vypadající (podle potřeby) a s postavami, které by mohly mít slovo "ambivalentní" vytetované na čele. Když drzé sci-fi od geeků pro nerdy (nebo opačně), pak tohle, ne poameričtěný Paul. 85% Zajímavé komentáře: JFL, verbal, Honza dAve, Lachvos ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Joe Cornish uviedol, že sa nechal inšpirovať snímkou Znamenia (2002). Predstavoval si, čo by sa stalo, keby k udalostiam z filmu došlo v južnom Londýne. (misterz)
  • Wyndham Block, ve kterém se příběh odehrával, byl pojmenován podle spisovatele Johna Wyndhama, autora několika sci-fi románů pojednávajících o mimozemské invazi. (Martrix)

Související novinky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

19.05.2021

Před deseti lety přišel britský režisér a scenárista Joe Cornish s žánrovým mixem o gangu mladistvých delikventů, který musí čelit invazi brutálních monster z vesmíru v prostředí londýnského sídliště… (více)

Jak vznikla britská tajná služba?

Jak vznikla britská tajná služba?

29.03.2014

Špiónů není nikdy dost. Prakticky v každém druhém blockbusteru se představí někdo od CIA nebo FBI, nejslavnější filmový ostrostřelec má ale domov jinde. James Bond je (samozřejmě fiktivním) agentem… (více)

Černošské kladivo na Hitlera

Černošské kladivo na Hitlera

16.03.2014

Když se před třemi lety objevil v hlavní roli malé britské sci-fi Útok na věžák, nikdo ho neznal. Za svou roli byl nominován na několik britských ocenění pro hereckého nováčka roku, od té doby se… (více)

Hledá se režisér pro Star Trek 3

Hledá se režisér pro Star Trek 3

04.11.2013

A vypadá to, že studio Paramount a produkční společnost Skydance mají favorita. Ještě nedávno padala jména typu Jon M. Chu a Rupert Wyatt. První se ale zřejmě vrhne na G.I. Joe 3 a druhý, ačkoli zněl… (více)

Reklama

Reklama