Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ekologický animovaný muzikál se Zacem Efronem v jedné z hlavních rolí. Stromy nejsou stromy, ale vypadají jako vlasaté lízátko a Zac Efron... to je kapitola sama o sobě. Postava Loraxe mi přišla pro děti nesrozumitelná, pro dospělé zase nepropracovaná, plochá: "Já jsem ekologický bůh" Písničky - snad to bude českým dabingem - byly naprosto strašné, zvířátka i lidi jak přes kopírák. Velmi slabý animák. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Symfonie roztomilosti a duhových barev trvající skoro půl druhé hodiny o naučení se ekologičtějšímu smýšlení. Souhlasím, začít se musí u dětí. S čím už nesouhlasím je vaše hodnocení. Je to pohádka a ty bývají naivní a hloupoučké. Mě se to líbilo, ráda bych viděla vyšší hodnocení, aspoň na úrovni 70%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM TED WIGGINS. A MLUVÍM ZA STROMY“….. /// Město bez přírody zajebaný technickejma píčovinama ničící ovzduší, znamenající pohádkový bohatství pro pana O´Hareho. Živej strom? Sci-fi. Ale nastal čas pro změnu – a co vám budu vyprávět, zase za tím stojí ženská! Dětsky srozumitelný, s nezpochybnitelným ekologickým poselstvím (kurva nech tu sekyru doma!), s fajn narážkami na jiný filmový kusy a sympatickejma fórkama v dialozích. A písničky. (Ty vole, prostě písničky, no.) Co víc můžete od animáku pro děcka chtít? (no tak vidíš…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knížky, který napsal Theodor Seuss Geisel nečtu. 2.) Víc než cokoliv na světě si přeju vidět živý strom. (Zavřenej? Za vraždu? Pusť si film…). 3.) Thx za titule ,,KoVy“ a ,,c.tucker“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl šedivý průměr, který hlavně srážely šílené písničky. Děj též nebyl bůhví jaký, ač mi je ekologický podtext sympatický. I humoru zde příliš nebylo a to jej měl nejspíše táhnout samotný Lorax. Jenže tento "fousáč" tu byl jen málo a vlastně na "ekologickou obrodu" neměl vůbec žádný vliv. No prostě slabší průměr a jen 2z5. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Opravdu nesnáším, když se primárně dětský film snaží formovat lehce ovlivnitelné myšlení svého publika v něčí prospěch („Wall-E“ mezi řádky káže o šetrném zacházení s přírodou, to je OK). A o to víc, když to vše vyplivne pěkně na férovku. Tohle je sprostá propaganda, která si pravidelně protiřečí. Bravo! … A žádná výhra to není ani z pohledu zpracování. Animace je sice kvalitní (především tak přebarvičkovaná, že působí skoro až jako parodie žánru), ale nemohu se zbavit dojmu, že tvůrci pouze recyklují předchozí výtvor „Já, padouch“, a aby se neřeklo, vykrádají i jiné, o poznání kvalitnější animáky. 40% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Film měl obsahovat ještě jednu hudební scénu pod názvem „Biggering“, která pojednávala o chamtivosti Jednoráze neustále růst, a to vedlo až ke zničení všech stromů. Scéna byla vystřižena, jelikož se zdála být příliš temná pro mladé publikum. (davidrohusch)
  • Argentinský filmový producent Axel Kuschevatzky daboval postavu Mr. O'Harea pro španělsky mluvící země v Latinské Americe. (Akesha)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno