Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 2

Recenze (224)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Theodor Seuss Geisel aka Dr. Seuss byl geniální blázen a jako takový se vymykal svými literárními díly i kresbami. Netuším proč jsou jeho knihy tak populární v USA, snad proto, že spisovatelů píšících pro děti je tam málo, ale hlavně kvůli jeho praštěnosti a hraním si se slovy a rýmováním, zkrátka takový "šílenec" jako byl Lewis Carroll (Alenka v říši divů). Dr. Seuss ve svých dílech vkomponovával vždy nějaké palčivé problémy té doby, které jsou, jen pod jinými jmény a názvy palčivé i v součastnosti. K adaptacím jeho děl se nejlépe hodí právě počítačová animace a řádně fantasmagoričtí režiséři, kteří zvládnou převést spisovatelovy extrémy do pohybu. Loraxe lze označit za velmi umírněné dílko z bláznovy kroniky, oproti Hortonovi nebo dokonce ad absurdum crazy halucinogenní ultrašílenosti The Cat in the Hat. Příběhu se nemá smysl věnovat, jde o klasiku s poselstvím, praštěnými postavičkami a muzikálovými čísly. Zkrátka to, co se nám snaží tvůrci stále dokola vštípit prostřednictvím kreslených pohádek. Co ovšem musím vyzdvihnout je okouzlující design postaviček a krajinky spolu s kakofónií pastelkových barev a infantilností. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá myšlienka ako dnešným deťom otvoriť oči a povedať, že prírodu nesmieme zanedbávať a poškodzovať, pretože konečný následok a dopad pocítime my ľudia. V tomto animáku výborne pracoval vynikajúci a očarujúci humor, ktorý bol trefný a zábavný ako "skúsený klaun v cirkuse", ktorý predvádza výborné kúsky a človek sa s radosťou na to pozerá. Mám na mysli výborné zvieratká na čele s rybkami, ktoré nôtili zvučku Mission Impossible, ale aj vtipné počínanie ostatných postáv. Každá z nich mala svoju podstatu a výbornú "formu", takže príbeh ponúkol skutočné nefalšované dobrodružstvo. Okrem poučnej stránky o prírode padli aj výstižné vety zo života ako napríklad "ak chlap urobí hlúposť raz je to preto, že je to chlap, ale ak to urobí znova je to kvôli nejakej žene" to bol zásah presne do stredu terča. Nepochybne tento animák ma strhol aj výbornou energickou hudbou, ktorá už v úvode naznačila, že sa chystá poriadna akcia, takže klobúk dole pred Johnom Powellom. Tento muž má ozaj perfektný cit, pre obsadzovanie hudby do animovaných filmov a tak nie je na film len radosť pozerať, ale aj počúvať ho. Obvykle mi piesne v rozprávkach nesedia, ale tu to bolo prekvapujúco dobré. 80% ()

Reklama

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že to bude větší blbůstka, ale nakonec to šlo, ale já prostě tyhle moderní animáky nemusím, navíc jsem to neviděla v 3D. Je to můj první film v kině po asi 5 letech k tomu viděno v němčině. Nenadchne, ani neurazí. Tak nějak zjišťuji, že tady můžu jít do kina tak maximálně na 2 žánry pohádky a porno, v obojím se nevedou složité konverzace na pochopení a děj si odvodí i blbec. No, holt na složitější filmy mi chybí slovní zásoba a hlavně to, že si to nemůžu stopnout a přehrát znova, když náhodou nerozumím.Ale první pomoc a nahazování srdce pomocí medvědů mě hodně rozesmálo. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bídný animák. A to mám přitom kreslené filmy hodně rád. Lorax se ale dost nepovedl. Děj byl okopírovaný ze sta jiných filmů, takže člověk přesně věděl co se kdy stane a jak to všechno skončí. Něco takového bych možná ještě odpustil, ale k tomu to bylo velmi nevtipné a navíc ošklivě naanimované, takže nakonec podprůměr. 35% ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"Moje jméno je Lorax a mluvím za naše korporátní sponzory!" Tenhle film není film, je to Statement. STATEMENT plný pokrytectví. Nejnenažranější společnost v animačním průmyslu Illumination se rozhodla zpracovat povídku od Doktora Seusse o tom, že ničení přírody je špatné, ÁNO? Ale nemohli si odpustit tohle dílo propagovat za podpory automobilových společností jako Honda a celkově udělat z filmu popíkový nekompetentní impotentní zmatek, který popírá sám sebe. I stromy v přírodě musí vypadat jako nechutný umělý cukrkandl, aby děti neztratili pozornost. Jedna z nejlepších písniček byla z filmu vystřižena, protože byla "moc proti korporacím". Snaha neurazit nikoho je viditelná na každém rohu. To i neuvěřitelným Happy Endovým zakončením a odpuštění Ounclerovi. Vlastně on za to nemohl zatáhla ho do toho matka a tetička ("To je žena?" - Lorax). I hlavní hrdina Ted se o přírodu zajímá z jediného důvodu a to toho, že je zamilovaný do své starší sousedky. Vlastně i popularitu Ounclerova vynálezu podpoří krása jedné random ženy. ("Za všechno můžou ženy, amiright???"- Sigmund Freud a Lorax). Postava Loraxe nic proti znečištování přírody nezmůže a snaží se tomu zabránit tím, že se smutně kouká. Ouncler porazil stromy, me sad! Nechutně přeslazená limonáda, která se snaží mít poserství jen kvůli tomu, že adaptuje slavnou předlohu a protože Illumination na ní mělo práva. Produkt, který se snaží dělat srandu z produktů, ale jen do té míry aniž by nikoho neurazil. Je mnoho slov, jak rozebrat tuhle "věc" a to z ní činní unikátně špatnou záležitost. Samozřejmě jsou tam malé dobré věci - ok animace a dobré písničky, avšak celá existence tohoto filmu si naprosto protiřečí. "Jak zlej můžu být!?" ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Film měl obsahovat ještě jednu hudební scénu pod názvem „Biggering“, která pojednávala o chamtivosti Jednoráze neustále růst, a to vedlo až ke zničení všech stromů. Scéna byla vystřižena, jelikož se zdála být příliš temná pro mladé publikum. (davidrohusch)
  • Argentinský filmový producent Axel Kuschevatzky daboval postavu Mr. O'Harea pro španělsky mluvící země v Latinské Americe. (Akesha)
  • Tedova postava je pojmenována podle Dr. Seusse, celým jménem Theodora Seusse Geisela. Postava Audrey je pojmenovaná podle jeho druhé ženy Audrey Geisel. (Akesha)

Reklama

Reklama