Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 1

Recenze (224)

Darik 

všechny recenze uživatele

Vžijte se zpět dosvých dětských let, kdy vám nebylo ještě ani deset. Pokud jste to udělali, tak si tento film neskutečně užijete. Je tu spousta divných (a kolikrát i trapných) písniček, ale zas vám to film vynahradí spoustou humoru, který ocení hlavně děti. Já si film užil, bavil mě, hodně sem se nasmál a hlavně je tu to poselství - takže dětska - nekácet stromy a žít v souladu s přírodou ;) Za mojí maličkost 80% a po dlouhé době jsem u se u filmu mohl přenést do svého dětství. Zajímavý komentář: Flipper ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Theodor Seuss Geisel aka Dr. Seuss byl geniální blázen a jako takový se vymykal svými literárními díly i kresbami. Netuším proč jsou jeho knihy tak populární v USA, snad proto, že spisovatelů píšících pro děti je tam málo, ale hlavně kvůli jeho praštěnosti a hraním si se slovy a rýmováním, zkrátka takový "šílenec" jako byl Lewis Carroll (Alenka v říši divů). Dr. Seuss ve svých dílech vkomponovával vždy nějaké palčivé problémy té doby, které jsou, jen pod jinými jmény a názvy palčivé i v součastnosti. K adaptacím jeho děl se nejlépe hodí právě počítačová animace a řádně fantasmagoričtí režiséři, kteří zvládnou převést spisovatelovy extrémy do pohybu. Loraxe lze označit za velmi umírněné dílko z bláznovy kroniky, oproti Hortonovi nebo dokonce ad absurdum crazy halucinogenní ultrašílenosti The Cat in the Hat. Příběhu se nemá smysl věnovat, jde o klasiku s poselstvím, praštěnými postavičkami a muzikálovými čísly. Zkrátka to, co se nám snaží tvůrci stále dokola vštípit prostřednictvím kreslených pohádek. Co ovšem musím vyzdvihnout je okouzlující design postaviček a krajinky spolu s kakofónií pastelkových barev a infantilností. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když by si někdo pustil "maraton" filmů, v kterém by - v jakémkoli pořadí - byly zahrnuty oba dva díly "Happy Feet" a k tomu ještě "Lorax", nejspíš by poslední film vypínal s tím, že už nikdy nepoužije nic, co by znamenalo, že kvůli němu budou muset kácet stromy, anebo to způsobí tání ledovců. Hned po tom otevře svou starou ledničku, cestou zabije nějaký otravný hmyz, vyhodí hromadu letáků do netříděného odpadu a nejspíš nechá i kapat vodu. "Lorax" je trochu nošením dříví na hromadu, která je každému ukradená. Jak se to říká? Házet perly sviním? Dospělé nezajímá, že je film silně ekologický, nejspíš jim to bude i vadit, u dětí můžeme jen doufat, že si z toho vezmou něco víc, než toho divného, malého a oranžového mrože bez zubů. Film má celkem dobrou vizuální stránku, ale většinu kreseb a proporcí světa a stromů stejně již vytvořil Dr. Seuss ve svých ilustrovaných knihách, které jsou pro Američany něco, jako jsou pro nás knihy od Lady a dalších. Seuss se ve svých knihách zabýval různými tématy a v "Loraxovi" je to právě environmentalismus. Nemá cenu kritizovat film za to, že je ekologicky laděný, taková je předloha. Příběh pak není z nejoriginálnějších, ale film obsahuje vtipy, které jsou velmi snesitelné. Viděl jsem horší animáky ("Žraloci na s(o)uši" například, ať nechodím tak daleko), a tak si myslím, že si film minimálně průměrné hodnocení zaslouží. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/mistrovsky-plan-nerdi-bel-ami-susi.html ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Prilíš agitačný animák, ktorý prvoplánovo pred nás predostiera enviromentálne "chúťky". Keby to bolo aspoň zabalené do vtipného hábu - bohužiaľ, pousmial som sa maximálne 2-3 krát. Animačne to bolo ok, aj keď so zvieratami by nebolo na škodu pohrať sa viac. A tá enkláva nekonečných piesní? - nehovorte, že toto deti žerú. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrzuje, že animovaný film je pro tvorbu Dr. Seusse správnou volbou. Přesto je Lorax oproti Hortonovi výrazně slabší. Dvě dějové linie nejsou ani jedna dostatečně nosná, písničky postrádají drive, plní čistě úlohu zkratky a celkově nemá Lorax dostatečný tah na branku, emoce ale díky bohu vyvolat dokáže. Hořkost, smutek, vztek, to vše se dostavuje, neboť Lorax jde proti proudu a nebojí se být ne vždy úplně příjemným koukáním. Varovným prstem se ohánět umí, škoda. že vyprávění, originalita a nápady zůstaly pozadu... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Argentinský filmový producent Axel Kuschevatzky daboval postavu Mr. O'Harea pro španělsky mluvící země v Latinské Americe. (Akesha)
  • Film měl určenou premiéru na 2. března 2012, a to symbolicky na 108. narozeniny Dr. Seusse. (Akesha)

Reklama

Reklama