Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opuštěné mýtině najde lesní správce (Oldřich Kaiser) ležet bezvládné tělo muže (Ondřej Vetchý). Podaří se mu ho vzkřísit, muž si ale nic nepamatuje. Neví, jak se do lesa dostal ani proč je celý od krve a namísto odpovědí z místa uteče. Správce se vydává za ním a postupně zjišťuje, že muž je zapletený do krvavé msty, kterou možná sám inicioval a v níž důležitou roli hraje jeho čtrnáctiletá dcera (Lucie Šteflová). Kromě toho jsou ve hře čtyři miliony korun, dva uplacení policajti (Igor Chmela, Marek Taclík) a trojice mladíků (Ondřej Havel, Daniel Novák, Václav Vostárek), která rozhodně nemá čisté svědomí. V jednom dni, během několika hodin, tak jeden zločin spojí osudy několika lidí. Nic ale není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, protože hranice mezi pomstou a zločinem je velmi tenká.
V jednom dni, během pár hodin, spojí pomsta osudy několika lidí. Kdo z nich je vrah a kdo oběť? Ondřej Vetchý a Oldřich Kaiser v hvězdně obsazeném thrilleru, který se vám zadře pod kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (435)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Taclík přísahající na TUTO svíčku a segment trapné partičky Chmela jako policejní parťáci, chachá. Neuvěřitelně tragikomické duo, ostatně jako snad celý scénář včetně přiblblých dialogů. Vetchý ve své lehce hysterické roli mě taky na prdel neposadil, a i když vozembouch Olda stářím nabral třináct kilo kurevského charismatu, přesto jsem skrze jeho pajdání několikrát upajdl do hlubokého kómatu. Tak jak se šablonovité a smutné postavy potácejí lesem, tak stejně zbloudile a nelogicky se plazí i příběhem a to za doprovodu zvukové zvrácenosti debila bez talentu a bez svědomí, tedy pokud si už nehodil laso, to se jentak nevidí. Jasně, ty tři zmrdy bych taky umlátil borovou šiškou, respektive já ano, nejsem žádná karikatura, tedy alespoň ne taková, jaká karikatura se z téhle nepovedené snahy o temný thriller stala vlastně hned po úvodních dvaceti minutách. Nicméně jsem převelice vděčný za tolik nekritických diváků a vylouhovaných mozků, kteří si stříkají evidentně do textilu už u stejně pravdivých včelích medvídků. Pokud by hodnotili jen lidé bez mozkové mrtvice, obrny, bez krumpáče v mozkovém laloku a jiných aspektů zabraňujících plynulému chodu neuronů, pak by nemohlo být hodnocení nad dvacet procent. I já dávám víc, protože jsem dement s verzatilkou v uchu, co navíc snídá durman. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem zklamání. Film mě vůbec nevtáhl do děje, necítil jsem vztek, smutek či beznaděj a hlavou mi běhaly myšlenky, jak točili tu či onu scénu, místo toho, abych se zabýval obsahem těchto scén. Co mi však doslova vadilo, byly dost velké díry v příběhu, například historka policajtů o tom, že zastavili u nějakého auta, šofér je přepadl a odzbrojil - to by šlo, kdyby náhodou policajti nepřeváželi tři mladé násilníky a oním šoférem byl náhodou otec dcery, kterou ti násilníci zabili. Pořád jsem doufal, že se film vymaní z dosti běžné šablony pomsty, což se však taky nestalo a celkově to skončilo úplně nijak. Je to škoda, protože film měl svou syrovostí dobře našlápnuto a Ondřej Vetchý v roli zlomeného otce, hnaného čirou pomstou, byl perfektní. Škoda, škoda... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo pochopil, že když čtrnáctiletej kluk hrající čtrnáctiletou postavu mluví jako čtrnáctiletej, vypadá to věrohodně. Ačkoliv tahle vyvražďovačka po česku zdaleka nezaujme každého, Vendeta je pro mě sympatickým překvapením. Příběh je sice docela prostej, ale zase je milý, že nikdo netlačí na pilu, postav je tu málo a většinou se chovají, jak divák čeká. Stoprocentně funguje kamera a hudba, povedl se výběr lokací pro natáčení. Tedy všechno, co nedokázal Juraj Herz ve své T.M.Ě. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - To nebyla moje holka, jen kámoška......... Psychologická stránka případu postihne hlavního hrdinu tak tvrdě, že se dostává do transu a má výpadky paměti. Už od začátku je divák připraven na to, že ve scénáři jsou místa které neznáme, ale jen tušíme. Teprve později nám jsou naservírovány a to v nečekaném čase, aby měli větší efekt. Asi po hodině se film teprve dostává do situace , kterou obsahuje oficiální text distributora - v lese je nalezen muž, který si nic nepamatuje. Je to povedený Český film, má dobrý scénář a nakonec přijde i pěkná česká písnička. Zajímavost - Natáčení probíhalo v Praze a okolí. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Mám jinou diváckou zkušenost než většina aktuálních komentátorů, částečně určitě proto, že jsem ještě před projekcí četl scénář a přesně proto věděl, do čeho jdu. Vědel jsem, že synopse a upoutávky dost matou a že je film osekanej na kost a dost přísně zbavenej epizodek i vedlejších významů... A jeho realizace mi imponovala - souhra kamery, střihu a zvuku je na české poměry (nejen ty debutantské) výjimečná a atmosféricky bez problémů pohlcující, zlomový scény adekvátně mrazivý (diktafon, rákosí) a bezmála mccarthyovská koncentrace čistě na konání postav je osvěžující. Hlasitýmu žehrání na hloupost na nelogičnost úplně nerozumím, protože právě to ohlodání látky na dřeň se nějakýmu velkýmu rozebírání a argumentačním bitvám o inteligenci filmu podle mýho vzpírá. 70% Poznámka na okraj: Zaměřením na jednání postav a hutnej a nepříjemnej feeling mi Vendeta evokovala britskej (pravda, výrazně lepší) Seznam smrti, kterej řadím mezi 10 nejlepších filmů roku a jeden z nejintenzivnějších zážitků posledních měsíců. A bolí mě, že tahle svérázná pudová pecka má na CSFD pořád jen 50%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v lesích nedaleko města Kostelec nad Labe, nebo také na brněnském předměstí Cejl. (Luccy.m)
  • Miroslav Ondruš na svém autorském díle pracoval již od roku 2008. (AngelusCZ)
  • Samotné natáčení trvalo pouhé tři týdny. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama