Reklama

Reklama

Mortal Instruments: Město z kostí

  • USA The Mortal Instruments: City of Bones (více)
Trailer 1

Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí i její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho. Potkává bojovníky – Lovce stínů - napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem a zlem převážit na stranu temna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (491)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohádkový fantasijní eintopf pro odrostlejší děti. 1) Zhruba měsíc po zhlédnutí díla jsem zjistil, že vůbec netuším, o čem film byl. Až teprve po několikaminutovém zkoumání fotek, komentů a vlastních poznámek jsem si vzpomněl. There is a world hidden within our own... Everything you've heard... about monsters, about nightmares, legends whispered around campfires. All the stories are true... Tak o tomhle to bylo._____ 2) Úsměvný konec přinese spoustu odhalení. I'm a werewolf, not a Golden Retriever. Ale i jinak se dozvíte zajímavé věci...například o díle Johanna Sebastiana Bacha._____ 3) A ta hromada pěkných kluků...25letý Ir Robert Sheehan (kamarád hlavní hrdinky Simon), 29letý Číňan z Tchajwanu Godfrey Gao (čaroděj Magnus Bane), 30letý Ir Aidan Turner (vlkodlak Luke), 25letý Angličan Jamie Campbell Bower (lovec stínů Jace Wayland), 29letý Kanaďan Kevin Zegers (další lovec stínů Alec Lightwood s překvapivou sexuální orientací), 40letý Ir Jonathan Rhys Meyers (šéf démonů Valentine) či třeba 31letý Němec (vlastně mix Tunisana a Rakušanky) Elyas M´Barek (šéf upírů). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem vlkodlak, ne zlatý retrívr." Činí mi jisté potíže rozpoznat zlého démona od hodného vlkodlaka a tak jsem s potěšením kvitoval, že tentokrát se do toho nepřipletl žádný zombík. Nicméně jsem byl spokojen úvodem, ve kterém Clary ještě tápe a dobrou půl hodinku jsem z toho cítil vzrušující napětí. Pak však přišla tradiční vybíjená s potvorami a poslala tento snímek portálem rovnou do ... lehce zapomenutelné šedi průměru. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších komentářů, jsem tomu chtěl dát pár minut a vypnout to, ale jelikož to jelo v TV a bez reklam, tak jsem u toho až jsem se i já divil, vydržel až do konce a musím říííct, že se mi to dost líbilo. Je to sice  takové Twilight sagové, ale něčím si mě to prostě udrželo ve sledování - že by za to mohla kurevsky sexy Lily ? Příběh nebyl špatnej, postavy celkem taky ujdou. Ode mne hodně cenné 4* v tomto žánru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ľutujem ľudí, čo išli na túto stupiditu do kina. Ja osobne by som radšej dal peniaze za vstupenku bezdomovcovi a k tomu by som mu ešte kúpil dva litre čuča, mal by som lepší pocit. Film sa dá ako-tak pozerať iba prvých 10-15 minút, kým sa človek stihne posadiť a mozgom spracovať pár prvých scén filmu. Potom prichádza neskutočné utrpenie, ktoré trvá neuveriteľných viac ako 120 minút. Odhliadnuc od toho, že herci vyzerajú ako by ich vypustili z nejakého emáckeho koncertu, dej je iba nudný zlepenec hovadín okorenený trápnou teenegerskou snahou o romantiku. Keby mali nacisti možnosť mučiť ľudí filmami, toto by bol jeden z nich. Sem-tam síce prišlo vyslobodenie v podobe podareného vizuálneho triku, ale to na dobrý film nestačí. Všetci, čo nadávate na Tvajlajt, pozrite si túto vtákovinu a zistíte, že Tvajlajt je proti tomuto žvástu oskarový film. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, je to hrozný paskvil. Zpočátku to vypadá jako švédská trojka v Bradavicích, nechybí Harry Potter, Bella Swan ani Blade. Ke konci už se to zvrhává v perverzní grupáč, protože dorazí i Luke a Leia. Předloha zřejmě vykrádá, kde může. Pokud vám ale ke štěstí stačí Lily Collins, tu omáčku kolem strávíte. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (31)

  • V scéne, kde Jace (Jamie Campbell Bower) sedí pri klavíri s Clary (Lily Collins), je po jeho ľavej ruke vidieť obrazovku. Obraz je čiernobiely, no je tam zobrazená postava slávneho klaviristu 20. storočia, Glenna Goulda, ktorý hral takmer len Bachovu tvorbu. Gould sa vyznačoval neortodoxnými metódami hrania. Napríklad, sedel na veľmi nízkej stoličke a tiež si počas hrania spieval, pretože vravel, že klavír nevydáva taký zvuk, ako by on chcel. (Ranewen)
  • Hned první den natáčení se maskéři dopustili chyby, která neodpovídala knize. Postava Jace Waylanda (Jamie Campbell-Bower) na sobě měla namalovanou runu nebojácnosti, ta však až do konce druhého dílu série neexistovala. Po upozornění autorky ji poté digitálně odstranili. (Fevas)
  • Autorka knižní série The Mortal Instruments Cassandra Clare byla na internetu nejednou obviněna z plagiátorství. Údajně kopíruje svět Harryho Pottera. (Thery)

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama