Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

castor 

všechny recenze uživatele

Plastelínový mág okouzlujících filmečků Nick Park si pro svůj počin vybral vpravdě kriminální zápletku, ve které si jeden zločinný tučňák pomyslel na krádež diamantu. Nechybí starý mládenec a milovník sýrových toustů Wallace a jeho věrný pes Gromit, respektive kamarád, co jej neustále tahá z problémů. Parkovým filmům určitě prospívá kratší délka (zhruba hodinka bohatě stačí), znamenitá je zde především závěrečná honička s dětským vláčkem!! ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Nesprávne kalhoty som si zo všetkých troch častí, ktoré sa mi podarilo zohnať (+ Cesta na Mesiac a O chloupek) nechal až na koniec, dúfajúc, že dovtedy do toho mimoriadne špecifického humoru preniknem. Tie tri smutné hviezdičky o kúsok vyššie však asi dávajú tušiť, že sa tak nestalo a mne je to úprimne ľúto. Tiež som chcel patriť do tejto skupinky ľudí slintajúcich blahom, no každému sa zrejme páči niečo iné. A to je dobré, nie? PS: Sorry, že trhám partiu... Bohovia, zľutujte sa nad mojou hriešnou dušou! ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ten tučňák mi byl hnedka nějakej podezřelej :-) Wallace a Gromi zřejmě nebudou moje krevní skupiny, ale jako taková inteligentnější varianta Pata a Mata je to dobré. Dobré ve smyslu akčnější, dějovější a vtipnější. Při hodnocení váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale ze subjektivních důvodů dávám tři. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Druhý příběh a zase spojitost s vesmírem. Tentokrát prostřednictví kalhot z NASA. Je fajn vidět kvalitně vyvedenou plastelínu oproti digitálním nebo klasicky animovaným filmům. A že to Nick Park umí dokazuje, že u prvního nominaci měl, s druhým ji proměnil. A třeba hudebně se mi snímek pozdává víc než Cesta na Měsíc. Každopádně styl loupeže připomínal Růžového pantera či místy Mission: Impossible. Vůbec nejzábavnější mi přišla závěrečná honička po bytě na vláčku. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Perfektní vtip, mrazivý pohled tučňáka, skvělý CZ dabing Wallace, Nick Park - génius a skvělá znělka :) A že bychom zapomněli na úžasné finále - vlaková honička, rychlý děj, roztomilý humor. Již se nedivíme, proč se žáci, když maminka učila angličtinu těšili vždy na její hodiny - W a G. My jsme z toho také něco měli, protože nám to maminka pouštěla doma :-) pracovali jsme s plastelínou se značnou nechutí, ale nyní ji milujeme! 100% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Film byl ve své době zvolen Britským filmovým institutem jako osmnáctý nejlepší televizní příběh. (Terva)
  • V úsilí dostat Gromita z domu hraje tučňák velmi hlasitou hudbu. Jeden nápěv je "how much is that doggie in the window?" a další "tie a yellow ribbon round the 'ole oaktree", oznamující jeho propuštění z vězení. (Kulmon)
  • Když Gromit čte noviny v kavárně, jeden z nadpisů je "Pes čte noviny". (Kulmon)

Reklama

Reklama