Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 1

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (809)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

DreamWorks ukazují, že kvalitní animák hned tak zhebnout nehodlá. Druhý Dračí trénink je pořád stejně osobitě animovaný, pořád má jednoduchý, ale funkční příběh a pořád stejně skvěle mixuje humor s emocemi. Tam, kde měla jednička kouzelnou scénu spřátelení se, tam má dvojka neméně kouzelnou scénu rodinného shledání (která hezky přechází z milostného cajdáku do rozverného tanečku). Draci navíc nadále udržují anticukrový trend a zatímco v předchozím filmu hlavního hrdinu nevratně připravili o nohu, tady jednu z hlavních postav dokonce zabijí (a to způsobem nečekaně podlým)! Rozhodně nejde o samoúčelný akt - kromě nezbytného ponaučení, že se ztrátami se musíme vyrovnat a naučit se s nimi žít, nabízí totiž dotyčná scéna završení zdrcujícího zvratu a bezmála apokalyptickou atmosféru, při níž jsem v první chvíli vážně netušil, co se bude odehrávat dál. Kolik animovaných filmů se může výše zmíněnými věcmi chlubit? Výborně funguje také tah s dlouho nepředstaveným záporákem (v první půli filmu se o něm pouze mluví jako o něčem infernálně superstrašném), John Powell opět dodal kus parádní hudby a trapný nakonec nebyl ani nápad s ošklivou a nadrženou vikingskou holkou (zní to hrozně a fakt to tam je - a vlastně už to je vtipné). Jasně, občas je gag silně předvídatelný, občas vážná scéna trvá déle/je vážnější, než by měla, ale - nevadí to, protože draci i jejich kámoši válej a Bezzubka je pořád frajer. P.S. Český dabing podařený, 3D nic moc. 9/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

O něco slabší pokračování, ale stálé kouzelné, barvité..a severní. Jak to bývá zvykem, příběh utrpěl mírné šrámy a už tak nesviští. Velký boss to nemá v hlavě úplne v pořádku, jeho monstrum na otežích (promiňte, ale tohle není drak!) je trochu bez nápadu a Skyťákovo "překecávání" je trošinku trapný, nicméne mě překvapila roztomilá romance, fantastická hudba i animace. Na pokračování skvělý počin. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 28.7.2014) Naprosto kouzelné a dechberoucí pokračování úžasného prvního dílu, které je jak velice humorné, tak i místy smutné, ale nikdy netlačí tolik na pilu. Bezzubka byl opět perfektní, vtipný, roztomilý, snad ještě o řád výš než v prvním díle. Charaktery nám znatelně dospěly, dokonce došlo na rodinné drama, ale jak říkám, vše v přijatelné míře. Samotný příběh byl slušný a peripetie neočekávané, takže dávám palec nahoru. Zkrátka jsem šel do kina na zaručený filmový zážitek, kterého se mi dostalo se vším všudy - s úsměvem na tváři, slzou v oku a mile udiveným výrazem nad skvělým technickým zpracováním. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Kdyby pro nic jiného, tak pro. I will swim and sail on savage seas with never fear of drowning and gladly ride waves of life. If you will marry me. No scorching Sun nor freezing cold. Will stop on my journey. If you promise your heart and love for eternity. My dearest one, my darling dear, your mighty words astound me. But I've no need of mighty deeds when I feel your arms around me. But I would bring you rings of gold, I'd even sing you poetry! And I would keep you from all harm if you would stay beside me! I have no use for rings of gold, I care not for your poetry. I only want your hand to hold...I only want you near me! To love and kiss, to sweetly hold! For the dancing and the dreaming! Through all life's sorrows and delights, I'll keep your love inside me! I'll swim and sail on savage seas with ne'er a fear of drowning! And gladly ride the waves of life If you will marry me! Draci zahřeji ohněm u srdce a spolu s Vikingy a Eretovými Inuity (?) vykouzlí usměv na tváři. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. I přesto, že se mi první díl líbil, od tohohle jsem moc nečekal, protože pokračování úspěšných filmů většinou dopadne tak, že je všeho více, ale na úkor kvality, příběhu či něčeho, co udělalo první díl tak úspěšný. O to více jsem byl překvapený, že to není případ tohoto filmu. Ano, je tady mnohem více akce než v prvním díle, nicméně ne na úkor příběhu, emocí či něčeho jiného. How to Train Your Dragon 2 je opravdu skvělým animákem, ale co je hlavní, skvělým pokračováním, který rozvijí jak postavy, tak svět, ve kterém ty postavy žijí. Zmiňovat se o kvalitě animace či dabingu (Cate Blanchett či Craig Ferguson) je dle mého jen plýtvání drahocennými kilobajty. Z kina jsem odcházel v naprosto parádní náladě a to myslím mluví za vše. 100 %. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. května 2014 na filmovém festivalu v Cannes. (Varan)
  • Postavy několikrát chodí po sněhu, na kterém po nich nezůstávají žádné stopy. (Lendos)
  • DreamWorks sa pri propagácii filmu spojilo so SodaStream, ktorá uviedla na trh limitovanú edíciu v podobe vybraných prístrojov na výrobu sýtenej vody, štyroch príchutí sirupov a trojbalenia fliaš. (kacer4)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama