Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si kálejí do vlastního hnízda, když se brání tomu, aby jejich dílo bylo označováno za komedii. Protože pouze silnou žánrovou nadsázkou lze omlouvat mimózní zachycení pořádků v české vesnici (takhle to snad nechodí ani v rurálním Rumunsku, natož tady) a ještě mimóznější chování postav, bez jejichž do očí bijící hlouposti by byla aktivitám Káji a Filose učiněna přítrž hned asi v prvních deseti minutách stopáže. K povrchnímu pobavení slouží Signál dostatečně, jako reflexe čehokoli reálně existujícího se ovšem vůbec nedá brát vážně... Řemeslně je to ovšem solidní práce a nějak cítím, že nedokážu být zlý na film, kde vystupuje pohledná brunetka jménem Verunka. Takže za tři. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Blátivá neo-normalizační satira, v níž se odporný rurální nádech Bobulí mísí s pachutí Gogola, v němž je idiot opravdu jen idiotem a smradlavými holinkami Ládi Stroupežnického (od furiantů jsem ušli opravdu kus cesty, ale bohužel zadkem napřed). Za postavu "pravého českého génia", který už ví, že se nedá dělat nic, než chcát na pomník budovatelům, bych rozdával facky... Každým dalším přemýšlením ve mně tenhle film probouzí hluboký pocit morálního hnusu a opovržení (nevím, proč mu dávám tolik, asi proto, že je solidně natočený a i herecky se zuby nehty drží milimetr nad úrovní lokálních splašek). ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nemám ani tak problém s absencí humoru u těžce nezvládnutých scén, které měly spouštět bujaré salvy smíchu. Už trochu víc mi vadí nevypointované pasáže, ale s tím, že na konci si film hraje na něco víc, a právě tam selhává úplně. Rada na závěr tedy zní, buď zkusit ulítlou komedii se vším všudy, nebo zvolit českou klasiku v podobě hořkého osudu jedné malé vesničky a jejich těžce zkoušených obyvatel. Nacpat oboje do jednoho a čekat aplaus za komplexnost je blbost. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když pominu tu základní minelu, že dva borci hledají místo, kde není signál, aby tam mohli postavit vysílač tak, že hledají místo, kde je signál, Signál nemusel být úplně hloupej film. Herecky by se to jakž takž dalo zkousnout, a pak, další variace na téma jak nad všema a hlavně velmi vtipně vychcat neurazí nikdy. Jenomže filmařsky zprasenější fušku aby pohledal. Může vás odradit už rozklepaná kamera v prvním záběru, daleko horší je to ale s dialogy, ve kterých si občas někdo pohrál se slovy a dá se to dobře poslouchat ("a med"), ale většinou jsou dost mimo. Režijně nezvládnuté, postava Menzela přebytečná. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Pane kameramane Sysle,když chci vidět co nejvíc záběrů během deseti sekund, jdu na řetízkovej kolotoč a když chci vidět příběh, jdu na film, víme ? Ono kino není matějská pouť a já už na ty pomatený rychlostřihaný záběry nemám nervy. Chcete si hrát na Američany, Ok, já si zase budu hrát na popeláře a budu se tu babrat s odpadem. Nerad to českýmu filmu dělám, ale pokud si budeme zrovna v tomhle hrát na amíky, tak odpad, odpad a ještě jednou odpad. Navíc tady do toho filmu se ten šílenej střih vůbec nehodil. Tady někdo vzpomíná Formana, no tak v jeho filmech kamera tak krásně volně klouže z postavy na postavu a ne tady, jak když se upevnila kamera na holuba na báni. Ono, ale ani ostatní není až takový terno, film poměrně nešikovně střídá žánry, takže se prostě sedí a čeká se na konec, který je neustále protahovaný, jako kdyby ještě někomu záleželo na tom jak to dopadne. Jako plus vidím herce, Karel Roden je tradiční jistota, Kryštofa Hádka mám za sympťáka a cením si nápadu nechat Menzela, aby se filmem doslova prochcal. Zamzrí, že Bolek Polívka nedostal víc prostoru a do hlavní dívčí role nebyla obsazena Terezka Voříšková nebo Veronika Kubařová, protože ať se na mě slečna Josefíková nezlobí, ale jí bych svoje číslo rozhodně nedával narozdíl od výše uvedených slečen, kterejm bych ho přímu vnucoval. Z toho plyne, že ta romantická část příběhu mě přišla naprosto umělá a nepřirozená Nicméně Evo nic proti, nejhroší je stejně Dyk, na něj už mám alergii a filmy s ním budu ignorovat stejěn jako filmy s Holubovou a Issovou. Dal bych dvě, ale za šílený střih ubírám na odpad. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v Broumově Lhotě na Havlíčkobrodsku a ve Volichově. Hrad, který se ve filmu objevuje, je zřícenina Lipnice nad Sázavou. (rakovnik)
  • Motocykl se sajdkárou byl sice plně funkční, ale kvůli velkému hluku nebyl nastartován a ve scéně je potupně tažen lanem. (Terva)
  • Štáb si udělal základnu v hospodě U České koruny v Lipnici nad Sázavou. (Terva)

Reklama

Reklama