Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Já to prostě musím napsat: nenávidím tento film!! Co je to sakra za stupidní scénář - svářečka, co se chce stát tanečnicí. Asi jsem jediný, ale už jen to mi prostě přijde jako naprostá pitomost (samozřejmě, může se to stát, třeba je někde v Kladně řidič fekálního vozu, který se marně snaží dostat do filharmonie, ale na mě to působí opravdu hloupě). Nemluvě o tom, že je tento film prakticky o ničem. Hudba z 80. let mi (někdy) nevadí, ale v tomto filmu jsou písničky, které mi spíše lezou na nervy. Nemluvě o hlavní představitelce. Nemám moc rád hudební filmy a muzikály (tím nechci říct, že bych byl vyložený odpůrce tohoto žánru), ale raději si pustím kterýkoliv jiný, než tenhle! Omlouvám se za tento komentář, kde svou nenávist nedokáži objektivně argumentovat, ale kdybych chtěl být objektivní, musel bych se na tento film znovu podívat. A to by mé duševní zdraví asi nepřestálo. Snad každý z nás má nějaký film, který nám ani nevíme proč leze na nervy, a tohle je jeden z těch mých... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Finálový tanec před zkušební komisí má své kouzlo, svým způsobem se zapsal do dějin žánru a ovlivnil jeho budoucí podobu, ale film jako takový mě ani s odstupem let nijak zvlášť za srdce nevzal. Nepomohly ani osmdesátkové disco hity ani natřásající se hýždě Jennifer Bealsové. Možná kdyby tančila s tou svářečkou.. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Klasický muzikálek, který byl ve své době velkým hitem, má stále něco do sebe: špičkové taneční scény - nezapomenutelná je ta z "talentovek", kterou nedávno vykradla J.Lopez (au, au), spoustu chytlavých a dnes reinkarnovaných písniček, miloučkou Jennifer Beals v hlavní roli a když přimhouříte oko nad množstvím plynu ve svářečce, docela se pobavíte. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hudební legenda, ať se kolegové vztekají, jak chtějí. Zastoupení 80´je absolutní. Doba ocelová - pittsburghské železárny a svářečka Alex. Chybí mi tu erotika (výstup od naproti se nepočítá). Naivita filmem cloumá, a dá se to jen jednou. Původní dabing Barrandova už pro HCE režii Jiřího Stracha. Neseděl mi Vašinkův starší hlas, ale když se mrknete, kolik bylo Nourimu, hádali byste mu o patnáct míň. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Snímka bola uvedená v Československu až v roku 1987, pričom z nej bola vystrihnutá spoveď zváračky Alex (Jennifer Beals) u kňaza v kostole. (Raccoon.city)
  • Během prvních dvou týdnů po vydání se prodalo 700 tisíc kopií soundtracku k filmu. (don corleone)
  • Gene Simmons ze skupiny KISS dostal nabídku na roli Nicka Hurleyho, ale odmítnul, aby si nezkazil svůj démonický image. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama