Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strážník Ciarán O’Shea nemá složitou práci. V malém rybářském městě, které čítá pár obyvatel a jednu hospodu, se toho moc neděje, maximálně občas někdo usedne za volant s větším než malým množstvím alkoholu v krvi. Ve volném čase se tak věnuje osamělému popíjení. Jeho poklidný život ale brzy naruší nový přírůstek policejního sboru, krásná abstinentka Lisa, a také série podivných nehod, které začínají sužovat místní rybáře. Jejich původci jsou krvelačná mořská monstra a Ciarán bude mít brzy co dělat, aby před nimi ubránil celé město. Politicky nekorektní komedie, která nezapře inspiraci klasikami žánru, jako jsou Gremlins či Chvění, nabídne neotřelý mix sci-fi, romantiky i nečekaných hrdinství a zároveň přesvědčí i toho nejzarytějšího abstinenta, že bojovat proti příšerám za střízliva se nevyplácí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (122)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tento týden tady bude mrtvo....... Okolo 15 minuty se kamera pěkně točí až to podemele oči. Hned od začátku je to napjaté, podpořené nenásilnou hudbou a záběry na krásnou přírodu a scenérii. CITÁT - Dnes jsem chytil příšeru....... Teorie o alkoholu a toxikaci mě rozesmála, jen škoda, že tato myšlenka nebyla více propracovaná. Mohlo býti více srandy. Příběhu to napětí celkem vydrží, je to lehce krvavé, triky jednoduché, ale povedené, příjemní herci a hlavně je to sranda. Hlavní hrdinové hýří vtipem a ironií. CITÁT - Schováme se před deštěm a opijeme se........ Okolo 67 minuty si opět kameraman Trevor Forrest nádherně ze svým přístrojem hraje. "Houpačku" už jsem dlouho neviděl. Je v tom cítit a slyšet narážky na filmy Gritters, Aliens, Predátor, Věc, Chobotnice nebo v poslední době natočený film Na konci světa, ale má to svoje kouzlo a není to přehnané. CITÁT - Dal jsem ji napít.......... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nečekejte typickou komedii, hlavně ze začátku to má docela vážnej říz a mrtvolama se vůbec nešetří, potom už je ale těch střípků klasického břitkého černého humoru víc, ale ne tolik kolik bych si přál.Mimozemská zrůda je zdařilá, obsazení sympatické a pár hlášek se najde, hlavně nejlepší jak přežít invazi je být úplně na sračky, ale postrádá to nějakou kulervoucí scénu a pointou i zpracováním je to hodně suché a klišovité.Příjemná jednohubka.60%. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přimořská prdel v Irsku, opileckej polda (aka Jeff z Coupling), hezká policajtka a chobotnicoidní vetřelec, co přiletěl z vesmíru, ohrožuje lidi a vadí mu alkohol. Taková bristká lehce godzillka lehce komediálně odlehčená, ale jinak podaná seriózně, nesklouzává k parodii. # Určitě koukatelnější než loňský Attack the Block z jednoho prostého důvodu – bylo komu fandit. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 7 | humor 2 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znvou 5 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Irsko-britský snímek „Chňapáci“ je za mě příjemná hororová komedie, kdy tak z 80 % vládne komedie, ale na konci už je to i trochu hororové. A snímku velmi pomáhá skutečnost, že triky, které jsou zde použité, ať už animatronické nebo digitální, jsou prostě parádní, fungují a příjemně oživují tenhle film, který potěší suchým humorem, nablblými postavičkami a svérázností. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

(KVIFF 2012) Nutno brát v potaz mou neutuchající slabost pro Irsko a především stav mé mysli a krve v onu pozdní festivalovou hodinu. Na druhou stranu .. kdo by se na půlnoční projekci hororové komedie vypravil plně střízliv? Kdybych se měl přesto pokusit o objektivitu, stejně nemám, co bych Chňapákům vytkl, protože bezvadně fungují na všech míněných frontách .. tedy jako parádní nekorektní komedie i napinavý horůrek, co pro hromadu dobře mířených odkazů a citátů navíc působí jako s radostí natáčená fanouškovská záležitost. "Get away from him you c*nt!" ()

Galerie (76)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku ve městech Belfast a County Donegal. (Terva)

Reklama

Reklama