Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ohledně filmu mám převážně kladné pocity, ale na rozdíl od mnohých se mi právě opěvovaná část s Goslingem líbila nejméně (nezodpovědný a přelétavý floutek se dozví o hříchu z minulosti, který s tím otřese tak, že se najednou celý změní a s ním i jeho život? Ne, psychologii jeho postavy jsem prostě nevěřil). Mnohem více mě zaujal prostředek s postřeleným policejním hrdinou (přeživší, ale za jakou cenu? A už dlouho jsem z filmu necítil tak silně to, jak někoho pálily cizí peníze). Třetí část byla nadprůměrná, i když trochu klišoidní a obsahující pár logických kiksů (nejvíc jsem nepobral ten s peněženkou + mi přišlo, že si maskéři zrovna vzali dovolenou), ale zase se mi hodně líbil závěr ala A kruh se uzavřel… Takže ve výsledku to vidím na slabší 4*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,, NEMYSLÍTE SI, ŽE MÁTE POTÍŽE DÍVAT SE NA VLASTNÍHO SYNA PROTO, ŽE TEN DRUHÝ CHLAPEC UŽ NIKDY NEBUDE MÍT OTCE?.…“ /// Ryan s Evou ležej, povídaj si o minkovi a každej ví, že tenhle týpek, co to začne dělat jedný bance po druhý, to má sečtený. Jen to mohli vodplácat rychlejc, než za ¾ hodiny. Pak zvrat – svět se zbavil padoucha a máme tady vítěze - místo pomalovanýho Luka, hrdina socialistický práce (soráč, možná tomu na západě říkali jinak…) Cross. Leží si to s manželkou, povídaj o traumatu a vo miminku, a já…TÁPU. Co mi chce básník říct? Jsem pomalejší a tak až pozdějc mi dochází, že se jedná o jakousi zkrácenou verzi ságy dvou rodin. Překvapivě (?), trochu nuda. Zvlášť, když jsou na řadě parchanti a se mnou furt nic dramaticky nesmejká. Spíš se jedná o věci, který nechápu – myslím tím lidsky. Asi proto se tam, za borovicovým hájem podle mě toho nakonec stane ještě míň, než Za trnkovým keřem. (a proti tomu, co se stává za flaškou slivovice… ti moudřejší vědí…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě příběhy, který řeší, jak daleko padaj jablka vod stromu. (jasně, pak je to calvados… za flaškou vod něj jsou taky k vidění zajímavý kousky!) 2.) Fascinuje mě pohled na omalovanýho chlápka. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Derek Cianfrance znovu natočil až neuvěřitelně realisticky působící film. Chvílemi jako bych tam opravdu s hlavními postavami byla a vše s nimi prožívala, k tomu pomohla i výborná kamera, která se přizpůsobuje každé scéně. Film, který mě celou svou koncepci nečekaně velmi překvapil, líbilo se mi celé to vystavění příběhu, každá rozehraná linie vede k pointě a hlavně si mě získalo vykreslení hlavních mužských postav, žádná postava není čistě kladná, ani čistě záporná, každá má prostě své světlé i tmavé stránky. Když chcete jednomu muži fandit, zároveň si uvědomíte, že jeho činy musí mít důsledek a na druhou stranu, pokud k druhé postavě začnete cítit nesympatie, uvědomujete si, že se vlastně ničím tak neprovinil, tohle mě na filmu strašně bavilo. Tempo je velmi pomalé, nebude sedět každému, někdo jistě řekne, že se ve filmu za celé dvě a půl hodiny nic nedělo, já ale miluji filmy, které jsou postaveny na detailech a tohle je přesně ten druh filmu, který můžu kdykoliv. Stejně jako režisérův předchozí počin Blue Valentine je i tento u mě na hraně plného hodnocení. Velká škoda, že se film nedostal do české distribuce. Jinak Ryan Gosling famózní, jeho scéna v kostele mě dokázala emočně velmi zasáhnout. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Epos rozsáhlý přes dvě generace s ambicemi vykreslit všechny možné stránky společnosti, které však nebyly úplně naplněny. Myšlenka filmu je pěkná, ale provázanost a pojítka mezi jednotlivými událostmi a samostatně fungujícími scénami nejsou dostatečně silná, aby způsobila celistvý a komplexní zážitek. Konečné "uzavření kruhu" pak působí vyloženě vynuceně. Ryan Gosling i Bradley Cooper hrají chvalitebně, nicméně ani jedna z postav nehraje vyloženě prim, proto je obtížné k něčemu ve filmu takříkajíc přilnout. 140 minut lze překvapivě hravě strávit, snímek má v každém momentu, co říct, jenže k dokonalosti tomu chybí patřičný Drive :) Taktéž kamerové filtry v sobě skrývají cosi lehce nesympatického. 6/10 ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Derek Cianfrance má neuvěřitelný talent vnést skrze detaily do obyčejných scén vnitřní hloubku. Pohyby rukou, styl chůze, způsob oblékání - v tom všem dokáže své postavy obdařit nebývalou realističností. Přesto však ve výsledku film působí pro svou tuctovou zápletku a nepřekvapivé vyústění příliš banálně. Gosling ale konečně vypadl ze svýho hereckýho pozérství a od Blue Valentine jde snad o jeho první roli, kde lze mluvit o nějaké plastičnosti. Zato Cooper všechno hraje jen na svý psí oči. V detailech shledávám The Place Beyond the Pines za nápaditej film (vůbec práce s hudbou a záběrovánim je hodně zajímavá), kterej ale v celistvosti bohužel nefunguje. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Ben Mendelsohn improvizoval, když řekl větu: "Jestli budeš řídit jako blesk, narazíš jako hrom," která nebyla ve scénáři. (Dalfor)
  • Scéna, ve které vykrádá Luke banku, byla ve skutečnosti tajným snem jeho představitele Ryana Goslinga, o kterém s Derekem Cianfrancem mluvil na večeři. Poté, co Gosling řekl režisérovi všechny detaily a způsob provedení loupeže, Cianfrance mu odpověděl, že přesně tu samou scénu do scénáře shodou okolností už napsal. (Brousitch)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama