Reklama

Reklama

VOD (1)

Johnny Warricker je dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa se objeví záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Johnny se pro nalezení pravdy musí vzdát své identity.
Ve špionážním dramatu zasazeném do Londýna a Cambridge vystupuje Johnny Worricker, dlouholetý agent ve službách MI5. Po smrti jeho šéfa a přítele v jedné osobě Benecta Barona je objevena záhadná složka ohrožující stabilitu celé organizace. Zdánlivě náhodné seznamování se sousedkou, politickou aktivistkou Nany Perpanovou, jde podezřele dobře. Johnny je nejdříve donucen odejít z práce. Později se pro pravdu vzdá i vlastní identity. (HBO Europe)

(více)

Recenze (65)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CÍLEM INFORMACE JE NAJÍT PRAVDU, NE POTVRZOVÁNÍ TOHO, V CO VĚŘÍME. HLEDÁME, CO JE TAM, NE CO CHCEME, ABY TAM BYLO“....... /// Johny je starej špión, kterej neztratil víru ve starý hodnoty. Proto mu musí bejt podezřelý, když ho začne balit (mladá) ženská. Konverzace s tímhle, s touhle, s dcerou, s kámošem s .... prostě hodně se mluví. Britský špionážní hrátky a rodinné hodnoty mají společnej problém – důvěru. Že by to byl vodvaz – to zrovna není, ale já tyhle konverzačky můžu a hlavně čekám, až Johny přestane bejt moudrej, držet se dál od problému a zrealizuje ty svoje nebezpečný myšlenky. Film o rodině, cti a národních hodnotách. Složité vyprávění pro ty, kteří chtějí poslouchat Billa Nighyho, jenž je (téměř) dokonalej. Stejně jako ve Wild Target. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na dovču jezdím k Západnímu břehu Jordánu, Dárfúru nebo Afghánistánu. (Podle počasí...). 2.) Co dělali Doyle a Bodie vím. Zajímá mě, co dělal major Cowley. 3.) Thx za titule ,,Adonai“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Je to velmi povedený špionský film spíše pro ženy. Děj je zdánlivě zmatený. Je občas i těžší domyslet si o čem se to baví, protože používají často dvojsmysly, ale jako celek je to příjemný pohodový film. Moc se mi líbí absence násilí, zápletka je také zajímavá a k tomu všemu vyzdvihuji herecké výkony a atmosféru. Je to takový sympatický film. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Žádný "nadupadný" příběh, spíše komorní atmosféra (což jistě někomu bude dělat problémy). Je to jednoduché, ale má to něco do sebe - především se jedná o herecké představení. Bill Nighy je schopný utáhnout vše sám a ostatní mu skvěle sekundují. Uvěřitelný pohled na lidi v tajných službách, kteří nepoužívají zbraň (ani hořící motorky). ()

subic 

všechny recenze uživatele

Miluju Rachel a proto je mé hodnocení neobjektivní. Bill jako analytik MI5 v agentském filmu, kde nepadne jediný výstřel. Od samého začátku se to točí kolem jedné složky, kterou si vezme domů k prostudování. Gambon jako jeho šéf, kterého kvůli té složce zabijou, a Fiennes jako intrikánský premiér, jaké jiné obsazení si víc přát? Pro televizi skvělé. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Johnny je občas slabší v taktice, ale silný ve strategii." Tak ho tu máme, Johnnyho. Už jsem viděl rychlý, silný i přesně střílející agenty a to přesně Johnny není. On je jinej. Výjimečnej. A hlavně sešlej. Měl jsem o něj trošku obavy, že ho na cestě za pravdou zdrží nějaký prostatický problémy, ale místo toho ho zdržoval jen nekonečnej pokec se syrskou roštěnkou. Jak jsem však bystře zjistil, tak v některejch pasážích mě to docela bavilo, takže se dalšímu konspiračnímu setkání s Johnnym u kopírky asi nebudu bránit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Scenárista a režisér David Hare mal ako reakciu na ohlasy filmu v zálohe hneď celú trilógiu. (U_S_O)

Reklama

Reklama