Reklama

Reklama

Parker (Jason Statham) je zloděj, který chce vyloupit budovu, kde jsou uložené peníze v zábavním parku. Jeho tchán Hurley (Nick Nolte) mu tuto práci domluvil a doporučil mu další čtyři zloděje. Parker loupež vede a je převlečený za kněze. Když dostane znamení, jde do budovy, kde naráz s dalšími dvěma kumpány přepadne hlídanou místnost s penězi. Další jeho pomocník August Hardwicke zapálí stoh se slámou, aby odvedl pozornost. Kvůli ochrance, která ho zastavila, se ale nedostal k tomu správnému stohu a tak musel zapálit jiný, který se dostal až k nebezpečnému materiálu, který vybuchl a jeden člověk zemřel. Parker vybere peníze a utíká pryč. Po cestě je nabere do hasičského vozu poslední, pátý komplic Carlson. Parker chce rozdělit peníze, ale lupič Melander mu nabízí, aby dal svůj podíl na nový kšeft, který všem vynese dva miliony na hlavu. Parker odmítá a ostatní se rozhodnou ho zabít. Parker je postřelen a za jízdy vyskočí z auta. Melander říká, aby ho Hardwicke dodělal. Tomu se moc nechce, ale pak jde a vystřelí. Poté Parkera kopne dolů ze stráně. Parker ale žije a v příkopu ho najdou kolemjedoucí lidé. Ti ho odvezou do nemocnice, kde se Parker probere a dřív než přijede policie, zmizí převlečený za zdravotníka. Poté se jede převléct, sežene si zbraň a jede vykrást směnárnu, kde proplácejí šeky. Při tom postřelí jednoho člověka z ochranky do nohy, ale pak mu zavolá sanitku. Parker pak volá Hurleymu a říká, že má problém, vše mu vysvětlí a chce po něm klienta Melandra. Ten se jmenuje Dancinger a je to velký boss v Chicagu... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (378)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jak se vám v noci spí ??" - "Po sedmé večer nepiju kafe.." ;) Jasona Stathama s tou jeho nasranou pitbulovskou polohou mám moc rád, účast Chiklise, Nolteho a v podstatě i seňory Lopéz mě moc potěšila, ale celkově jsem asi od zfilmování této Westlakeovy, či chcete-li Starkovy, prvotiny očekával mnohem víc !! Srovnání s Odplatou se raději úplně vyhnu, protože prokazovat Parkerovi takovou medvědí službu skutečně nechci a "urážet" velkého Mela už vůbec ne, a tak ho budu brát pouze jako obyčejnou, byť v mnoha ohledech netypickou, "stathamovku", která mě minimálně v první drsné polovině ve stylu "neonoir" opravdu bavila, než se lehce změnila na reklamní tahák na Palm Beach, potažmo Floridu, a která v podstatě vyznavače akčního žánru urazí jen málokdy !! Parker jako takový polovičatý Robin Hood, jemuž však nejde ani tak o prachy jako spíš o princip, je když ne originální, pak určitě zajímavý (anti)hrdina, což musím ocenit. Už dlouho jsem neviděl Jasona tak "dorubaného", což svým způsobem dokonale potěší, ale to jeho první znovuzrození následně potají vykrádající Zastav a nepřežiješ !! či ten klaunský "odkaz" ze začátku filmu na Bezva fintu nevyznívají ani z poloviny tak trapně, jako když se prakticky celý film na obrazovce producíruje s tím idiotským kloboukem !! To opravdu stojí za to !! ;) Soundtrack Davida Buckleyho se povedl, a tak si jen říkám, že z toho mohla být slušná pecka s motivem pomsty, kdyby tvůrci upustili od té pitomé dějové linky s Jennifer Lopez a raději se věnovali akci, s níž Taylor Hackford poměrně šetřil.. Ostatně tento rys je pro tohoto oscarového režiséra, který má na kontě třeba geniálního Ďáblova advokáta, všeobecně typický, a tak ve výsledku Parker působí dojmem nevyrovnaného filmu unaveného režisérského rutinéra, který se nedokázal úplně vyhnout žánrovému mixu na úkor čistého akčního béčka.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký normálny, priemerný, ničím výnimočný akčný film. Dosť mi to pripomínalo Saegalovku, len našťastie J. Statham je o niekoľko tried kvalitnejší herec ako Saegal, tak preto moje hodnotenie nespadlo až na bod mrazu :) Chlapík čo si ide za svojou pomstou a s každým nakoniec vybabre, takých filmov tu sú od Saegala tucty :) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUĎ OPATRNÝ, JSOU TO ZLÍ HOŠI.... /// Ovšem každej zlej (i nezlej) hajzl by měl vědět, že pro Parkera tohle není otázka peněz. Je to muž zásad a principů, a kdyby toleroval podvod, v jeho životě by nastal chaos… Ten příběh je celkem zajímavej. Jen bohužel trvá moc dlouho. Třeba nechápu, proč tam vůbec cpou tu Jenifer (aby se svlíkla? Koho to ještě dneska zajímá…. Nebo snad…?). A tak místo akčního thrilleru sleduju nevtíravou reklamu na Palm Beach, ve který si Statham hraje na ducha. Taková zbytečnost s přepálenou stopáží. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu "Flashfire", kterou pod pseudonymem Richard Stark napsal v roce 2000 Donald E. Westlake, číst nebudu. 2.) Páč se říká: ,,Vidět Stathama, jak si hraje na anděla a umřít“. 3.) Thx za titule ,,feri8151“ a ,,entitka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Marna slava ale tenhle temer dvouhodinovy kriminalni opus z radoby drsnym ale nic moc nehrajicim Stathamem mne docela tezce nechytnul ta delka je fakt prehnana nuda strida nudu obcas se nejaka ta akce najde ale neni nijak zajimave natocena z puvodni Odplatou prosim nesrovnavat sice je ten pribeh podobnej ale to srovnani by pro tohle mdle neoriginalni a po vsech strankach hodne tezce podprumerne dilo nedopadlo moc dobre ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Oproti verzi z Gibbsonem slabý odvar. Jo, Stathem špatnej neni, ale děj je moc přímočarý, chybí větší napětí, zamotanost, Parkerova tvrdohlavost, že chce zpátky jen svoje prachy, a hlavně nápaditost. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 7 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Vůz, ve kterém jezdí ve filmu  Parker (Jason Statham), je anglický Bentley Continental GTC, vyráběný od roku 2005. (JARDAHONDA)
  • Film je věnován Donaldu E. Westlekeovi, americkému spisovateli a autorovi původní knihy "Flashire", který zemřel 31. 12. 2008. Autor používal pseudonym Richard Stark. (Terva)
  • Parker (Jason Statham) nosí hodinky značky Richard Mille RM11 Felipe Massa a Rolex Submariner. (dyfur)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Reklama

Reklama