Reklama

Reklama

Parker (Jason Statham) je zloděj, který chce vyloupit budovu, kde jsou uložené peníze v zábavním parku. Jeho tchán Hurley (Nick Nolte) mu tuto práci domluvil a doporučil mu další čtyři zloděje. Parker loupež vede a je převlečený za kněze. Když dostane znamení, jde do budovy, kde naráz s dalšími dvěma kumpány přepadne hlídanou místnost s penězi. Další jeho pomocník August Hardwicke zapálí stoh se slámou, aby odvedl pozornost. Kvůli ochrance, která ho zastavila, se ale nedostal k tomu správnému stohu a tak musel zapálit jiný, který se dostal až k nebezpečnému materiálu, který vybuchl a jeden člověk zemřel. Parker vybere peníze a utíká pryč. Po cestě je nabere do hasičského vozu poslední, pátý komplic Carlson. Parker chce rozdělit peníze, ale lupič Melander mu nabízí, aby dal svůj podíl na nový kšeft, který všem vynese dva miliony na hlavu. Parker odmítá a ostatní se rozhodnou ho zabít. Parker je postřelen a za jízdy vyskočí z auta. Melander říká, aby ho Hardwicke dodělal. Tomu se moc nechce, ale pak jde a vystřelí. Poté Parkera kopne dolů ze stráně. Parker ale žije a v příkopu ho najdou kolemjedoucí lidé. Ti ho odvezou do nemocnice, kde se Parker probere a dřív než přijede policie, zmizí převlečený za zdravotníka. Poté se jede převléct, sežene si zbraň a jede vykrást směnárnu, kde proplácejí šeky. Při tom postřelí jednoho člověka z ochranky do nohy, ale pak mu zavolá sanitku. Parker pak volá Hurleymu a říká, že má problém, vše mu vysvětlí a chce po něm klienta Melandra. Ten se jmenuje Dancinger a je to velký boss v Chicagu... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (378)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Na začátku chci podotknout, že Stathama žeru a je mi jedno, že hraje furt to samý :D a že každej jeho film má jednoslovnej název a každej poster k filmu je na jedno brdo :D to opomíjim. On mě s tim jeho vražedným výrazem prostě bere.. Tohle bylo ovšem slabší. Ono natočit po stopadesáté pomstu, která bude něčím zajímavá a udělat o ní film, asi není uplně eňo ňůňo, takže Jasone promiň, ale tohle nic moc. Bodík za Jennifer a jinak průměrňárkovinka. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Jak po tomhle všem vůbec můžete večer usnout?!?" "Po sedmé hodině nepiju kafe." 😄 Vždycky jsem od Stathama tak nějak očekával, že se bude angažovat v různých ryze akčních slátaninách bez mozku, ale s každou další starší tvorbou, kterou s ním doháním, se ukazuje, že tenhle týpek má radši pečlivě vybudované thrillery s několika právě akčními scénami jako bonusem uvnitř. Takže rozhodně žádné podprůměrné béčko, ale naopak celkem fajn heist movie naruby. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle novely "Flashfire" Richarda Starka. CITÁT - Neslyšíte co říká Otec??!!............... Jasona Stathama jsem v první pikosekundě nepoznal. Ale seklo mu to. Rozjede se to docela přijatelně. Parker začne řádit- Ono podvést solidního podvodníka se podvodníkům nevyplácí. CITÁT - Je to ostuda, být posmrtně zabitej židlí.............Osudu neutečeš. Nemáš to pod kontrolou. A Parker má svůj plán. Řídí se pravidly a ty se musí dodržovat. Příběh se začíná dramatizovat a jde i o život. O život všem. CITÁT - Utek z hotelu, ukradl auto a propadl se do země..........Konečně pořádnej chlap....... Celkem se to dá sledovat. Hudba sice mdlá, kameraman také nic moc nepředvede, ale i tak je co solidní příběh, který neurazí. Pravda však je, že mimo Jasona Stathama tu není žádná výrazná herecká osobnost a příběh tak padá a stojí právě na tomto, mě velice oblíbeném, herci. 60% si myslím, je velmi slušné hodnocení. CITÁT - Nejde tu o prachy........... Film je věnován Donaldu E. Westlekeovi, americkému spisovateli, který zemřel 31. 12. 2008. Westlake používal pseudonym Richard Stark a podle jeho novely "Flashfire" je natočen tento příběh. CITÁT - Ten člověk snad ani nebyl člověk. Byl to anděl............ ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mám opravdu docela rád Stathamovy oddechové akční jednohubky ... Sice nechápu, proč zrovna tenhle týpek točí jeden akční film za druhým, když na něm zas tak nic moc není, ale budiž ... Tohle se ale fakt nepovedlo. Je to fakt pitomej film. Už začátek a prostředí, kde se odehrával, to jsem fakt valil oči. Celé to vypadalo jak nějaký díl z TV novely ... potom se to vizuálně a celkově zlepšilo, ale táhlo se to od nikud nikam. Úplně zbytečné zakomponování Jennifer Lopez jako ztřeštěné pipky mi taky vůbec nesedělo. Akční scény vyloženě špatné!! Sestříhané, nenápadité, hloupé ... Například střet Stathama s Danielem Bernhardthem (karate-taekwondoo mistrem) mohl být vyloženě souboj "měsíce" a oba ranaři si ho mohli fakt užít. Bohužel si takhle užíval střihač, režisér a scénárista nevím jaké "dobroty" při natáčení, protože to je fakt tragédie ... Úplný konec, těch pár hmatů a vypečená vychytávka se zásobníkem pistole, které Statham předvede už tak znuděného a znaveného diváka fakt neproberou ... Škoda, takhle ne ... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Oproti verzi z Gibbsonem slabý odvar. Jo, Stathem špatnej neni, ale děj je moc přímočarý, chybí větší napětí, zamotanost, Parkerova tvrdohlavost, že chce zpátky jen svoje prachy, a hlavně nápaditost. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 7 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Natáčalo sa od 1. augusta do 30. septembra 2011 v Louisiane, Ohiu a na Floride. (m.a.t.o.)
  • Parker (Jason Statham) nosí hodinky značky Richard Mille RM11 Felipe Massa a Rolex Submariner. (dyfur)
  • Vůz, ve kterém jezdí ve filmu  Parker (Jason Statham), je anglický Bentley Continental GTC, vyráběný od roku 2005. (JARDAHONDA)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Reklama

Reklama