Reklama

Reklama

Procitnutí

(seriál)
  • USA Awake
Drama / Mysteriózní / Krimi / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Kyle Killen

Hrají:

Jason Isaacs, Laura Allen, Steve Harris, Dylan Minnette, BD Wong, Michaela McManus, Wilmer Valderrama, Cherry Jones, Laura Innes, Daniela Bobadilla (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po těžké automobilové nehodě, která vzala život jednomu členu z jeho rodiny, žije policejní detektiv Michael Britten (Jason Isaacs) střídavě ve dvou alternativních realitách. V jedné z nich zemřel jeho syn, ve druhé manželka.
V obou realitách řeší jiné případy, v každé z nich nachází jiné stopy. V momentě, kdy z toho má v hlavě parádní nepořádek, kdy se mu oba světy začnou slévat v jeden, zjišťuje, že některé stopy z jedné reality se mu hodí v realitě druhé. (joehot)

(více)

Recenze (124)

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný potenciál, který chtěl víc domyslet, dotáhnout a připravit pár překvapení navíc. Není to špatné, atmosféra je výborná, i ten nápad (ostatně, byl to sen, nebyl? Není on v komatu? Můžeme se jen domýšlet...). Ale přece jen první díly jsou jen detektivními historkami, kdy stopy z jedné reality řeší případ ve druhé a naopak, a chybí nějaké to malé postrčení navíc, nějaká zajímavost. Plus ano, jak zde píše havLord, ta politická korektnost, mankote. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Po prvej epizode nechavam serial "na pokoji". Niezeby nebol prelinanie dvoch realit zaujimavy vedecky koncept, prave naopak. Co ma vsak iritovalo bolo spracovanie a psychologia fungovania postav. Zvlast reakcie serialovej "manzelky" vzhladom "vyrovnavanie" sa so smrtou syna mi prisli uplne neprirodzene. Tym padom bolo akekolvek dalsie sledovanie iritujuce. Co sa tyka policajneho pripadu a dvoch roznych partakov, vnimal som akurat priemernost. No nic...nie vzdy vsetko zaujme. Opat sa raz potvrdilo, cervene ciselko a nazor vacsiny nemusi vyhovovat "tebe". :) Za mna, strata casu, namet sa dal istotne spracovat zaujimavejsie a poctivejsie. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Procitnutí operuje s dosti originální zápletkou, kterou se snaží ve všech svých 13 dílech pořádně vytěžit.Ne káždá epizoda je skvělá a nezapomenutelná, ale rozhodně to není ztráta času.Občas se stane, že zápletká některých epizod ztráci v jedné rovině tempo a musí to dohánět v té druhé.Naštěstí je v hlavní roli naprosto boží Jason Isaacs jehož výkon s originální zápletkou táhnou seriál do nadprůměrných vod.Bohužel nemůžu opomenout urychlené ukončení seriálu, které nebylo přesně podle mých představ a navíc si takovéto rozloučení seriál nezasloužil.Velká škoda, která zamrzí všechny fanoušky něčeho jiného. ()

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA COOL = 23.11.2012, réžia českého znenia (PRIMA 2012) = FILIP JANČÍK - Námet seriálu je päťhviezdičkový. Jeho záverečná epizóda, ale prekonala aj LOST a PRISON BREAK dokopy. Teda čo sa odpadovej scenáristickej "invencie" týka. Tvorcovia zdeptaní nezáujmom producentov pokračovať, sa totiž zahrali na Lyncha a naservírovali divákom totálnu negáciu dovtedy pomerne príčetne sa tváriacej zápletky. Moje konečné hodnotenie je teda odpad, ale vzhľadom na pomerne nadpriemerné ostatné epizódy ho ponechám iba v tejto komentárovej forme. (17.11.2012) ()

BigDeal

všechny recenze uživatele

Pilot (90%): Už som si začínal myslieť, že to s klasickými americkými televíznymi stanicami zabalím a sústredím sa len na tie káblové, keďže sa z doterajších veľkých seriálových projektov vykľuli buď obyčajné (Person of Interest), nudné (Alcatraz), alebo až stupiditou urážajúce (Terra Nova) sklamania. O to viac ma potom prekvapil veľmi vydarený pilot nového projektu NBC - Awake. Dobré herecké výkony, pekné hranie sa s vizuálnou stránkou, chytrý scenár bez hlúpych klišé a umelých emócií, ktorý zdá sa (na rozdiel od troch vyššie spomínaných seriálov) využije svoj potenciál. A čo je hlavné - baví ma to a núti sledovať ďalšie časti, za čo vďačím tomu, že sa všetok čas nevenuje len epizódnemu riešeniu prípadov, ale je spravodlivo rozdelený medzi prípady, vývoj postáv a rozoberanie hlavnej záhady. Snáď to tak aj zostane. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je zmíněn v osmém dílu čtvrté řady seriálu Community (od r. 2009) ve scéně, kdy Troy (Donald Glover) řekne Abedovi (Danny Pudi): "I když riskuju, že zjistím, že žiju dva paralerní životy jako ten chlápek z Awake, nemáš na ten ples už rande?" (UM3L3C)

Reklama

Reklama