Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když zkřížíte Nebezpečné hry a Černobílý svět, dostanete Paperboye, přičemž blíž budete prvnímu rodiči. Nicole Kidman ještě nějakej ten pátek bude fungovat jako sexuální symbol dvacetiletejch paniců, a my ji to přejeme, má na to. Přiznám se, že jsem Zacu Efronovi fandil ve všem, co dělal. Přiznám se rovněž, že mám slabost pro jižanský záležitosti, kde se vám při sledování potí i košile pověšená ve skříni, když je tam trochu sexu, násilí a krve. Stejně tak mě vždy dostanou filmy jako Palmetto či ještě líp a temněji Body Heat. Paperboye jsem si navíc dal kvůli retrostylizaci. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme jasný příklad naprosto promarněných peněz a hereckého talentu. Většinu herců z tohoto filmu jse viděl v mnohem lepších rolích. A i když se i tady snažili co mohli, nikdy nebyli schopni tenhle film zachránit. Protože film byl nejen odfláknutý po technické stránce, ale neměl ani co říct divakovi. Natož aby se nad ním člověk zamyslel... Jednu hvězdu tedy dávám za občasné napětí a zvědavost, druhou dávám ze soucitu s herci, které se upsali téhle pitomině. Za mě 40% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantastický casting zasadený do atmosferického prostredia a so zaujímavým príbehom a výsledok je taký nemastný neslaný? Kľúčový problém je nesústredený scenár, ktorý nedokáže vytiahnuť nosné motívy a rozprávať príbeh. Podľa toho, čo som čítal na wiki, Daniels sa dosť zásadne odklonil od predlohy a úplne zadupal hlavný motív knihy, ktorý tu síce je, ale takmer ho nevidno a cesta k nemu je nedôveryhodná (SPOILER: dvaja novinári vyfabrikujú pre slávu časť reportáže, ktorá vedie k oslobodeniu zločinca, ktorý následne zabije svoju ženu, z čoho má hlavný hrdina pocit viny: KONIEC SPOLERU). Tak keď má prísť klimax a vykúpenie, nedáva to zmysel, lebo miesto toho, aby sa budovala nosná línia, príbeh sa odkláňa do rôznych strán a ostáva len pachuť premárneného potenciálu. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Rob Roy vymenoval všetky podstatné prívlastky. Najviac zaujal nie len stále väčší frajer McConaughey (ktorý týmto u mňa definitívne vypadol z ktg. neznesiteľných a presunul sa do skupiny mimoriadne zaujímavých hereckých typov), ale hlavne postava, ktorú tu tak perfektne zahral. Narozdiel od Friedkinovho Killer Joea tu mal čo a musel hrať, ak to nechcelo pôsobiť samoúčelne. A nezaváhal ani na sekundu. Až do úplného konca, ktorý som od istého momentu vytušil. Nie pre vlastný dôvtip, ale že to bola postava tak dobre napísaná a bezchybne stvárnená. Také nejde neoceniť. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Síce špinavá, ale dosť nudná adaptácia slávnej novely "The Paperboy" od Peta Dextera, ktorá by možno pre mňa bola tiež nudná, ale neviem – nečítal som a po filme určite ani nebudem. Príbeh novinára a jeho mladšieho brata, ktorí nadobudli dojem, že človek odsúdený na trest smrti je nevinný a rozhodli sa to aj dokázať ma totiž skoro vôbec nedokázal zaujať a vtiahnuť. Plejáda známych hercov, ktorí viac-menej robia čo môžu, no akosi to nie je nič platné, film sa vlečie a pôsobil na mňa iba ako taký výlet do kinematografie 90. rokov; pripomínajúc kríženca "A Time to Kill" a "Just Cause" (prípadne ľubovoľných podobných filmov), ktorý malo ozvláštniť pár perverzných momentov a spomínaná špinavosť. Nebyť záveru, ktorý sa vďaka Cusackovi aspoň trochu rozbehol, hodnotil by som ešte nižšie. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Nicole Kidman byla překvapena nevybíravým přístupem Leeho Danielse. Údajně na ni častokrát křičel, že jejím výkonům neveří a že chce od ní vidět více. (Brousitch)
  • Film je inspirovaný skutečnými lidskými osudy. „Vše, co je v tomhle filmu, je pravda. Každou postavu, kterou vidíte, znám," řekl režisér Lee Daniels a dále dodal: „Mého bratra odsoudili za vraždu. Moje sestra psala dopisy trestanci, který ji eroticky vzrušoval. Ženy mé rodiny byly služkami a já jsem gay." (Sufferer)

Reklama

Reklama