Reklama

Reklama

Billy byl kdysi chloubou policejního sboru, jenže když jeden gauner znásilnil a zavraždil sestru jeho přítelkyně, rozhodl se, že trochu obejde spravedlnost a potrestá ho sám trestem nejvyšším. Z obvinění z vraždy ho vyseká přímluva kamaráda u starosty Nicholase Hostetlera (Russell Crowe), jemuž stačí zatahat za pár nitek, aby bylo obvinění smazáno. Billy svůj neuvážený skutek odnese jen vyhozením od policie. Snaží se protloukat jako soukromé očko, ale příliš mu to nejde. Když už neví, kudy kam, zjeví se znovu na scéně starosta Hostetler a nabídne mu práci. Má sledovat jeho vlastní ženu (Catherine Zeta-Jones), která ho údajně podvádí s člověkem z týmu starostova politického oponenta. Lukrativní nabídku, kterou by levou zadní zvládlo i průměrné soukromé očko, Billy přijme, netuší však, že tímhle rozhodnutím strká hlavu do oprátky. Z banální sledovačky a příběhu o nevěře se totiž vyklube pořádně morbidní příběh, v němž se objevují první mrtví, a Billy je v tom najednou až po uši, protože si uvědomí, že možná nestojí na té správné straně barikády. Ve chvíli, kdy už není komu věřit, se musí spolehnout jen na svou pistoli a víru, že dokáže najít důkaz, který mu přinese vykoupení a záchranu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (329)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bereme, protože můžeme, lžeme, protože musíme. Vždycky však s úsměvem, voliči to mají rádi.. Potěšila nekonformní Hughesova režie, chladná dýchnutí noiru na zpocený zátylek i vzácná přítomnost Barryho Peppera. Akorát závěr s úlitbou publiku toužícím po spravedlnosti mi moc nesedl - ve skutečnosti by si protřelý major NY nechal zahrát v rádiu známý song od naší vyžehlené Helči „Tentokrát se budu smát já“… ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Naprosto rutinní a několikrát viděná detektivka, u které přesně víte, jak bude probíhat. Jen ten scénář vás někdy nepříjemně překvapí svou debilitou. Režijně je to však vlastně ok a celé to tak drží nad vodou hlavně neselhávající herci. No jo, Mark Wahlberg a Russell Crowe jsou zkrátka herecké jistoty. Chtělo by to ale také něco navíc. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úplně tento film nezavrhuji, ale nemůžu se zbavit pocitu, že 90 % rozpočtu padlo na platy 2 hlavních herců a za zbytek financí se tvůrci pokusili uvařit nějaký čas. Wahlberg a zejména Russel Crowe byli velmi dobří. Na druhé straně nepochopím obsazení plastických nechutně vypadajících figurín (Catherine Zeta-Jones) a totálně příšerně obsazeného politického soka (Barry Pepper) - jedno z nejhorších obsazení role, jaké jsem za svůj filmově bohatý život viděl a který byl slizčí než "koronavirový expert", lhář, zloděj, podovodník a největší kurva aktuální české politické scény - jistý pán Hamáček. Celkově mi politický duel v pozadí připomínal souboj mezi Babišem (Russell Crowe) "vytahal jsem nás z dluhů, které přede mnou ODS nadělalo" a klidně třeba zmíněným Hamáčkem (Barry Pepper), či jiná zrůda z ČSSD. V tomhle případě jsem fandil Babišovi(Russell Crowe), a to i přesto, že zcela nepoliticky odstranil ze světa hlavní opěrný bod svého soka - tuneláře Tvrdíka (Kyle Chandler). Úvodní zápletka s necitlivou policejní popravou přičmoudlého recidivisty, který neměl zrovna v úmyslu jevit známky vzdoru, mi zase naopak připomínala ten uměle vytvořený mezigenerační rasový spor, který otřásá zdegenerovanou Amerikou. Takže je to v podstatě tak trošku snímek odrážející současné politické a rasové problémy a já se u něj dobře bavil. Věřím, že spoustu diváků odradí zjištění, že tento snímek je z dobrých 80 % politika, z 10 % šmírování, z 5 % reklama na Whiskey a aby se neřeklo, tak je to celé zakápnuto slabým 5% odvarem z akce. Přesto mě to docela vtáhlo do děje a rád přehlédnu několik scénáristických kliček, bez kterých už by to nemělo šťávu vůbec. [77 %] ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu nízke hodnotenie, ale zas tak zlé to nebolo. Alebo mám slabosť pre R. Crowa? Bolo zaujímavé vidieť ho v zápornej roli a nepochyboval som o tom, že by mu to nevyšlo. Wahlberg je na tom herecky podstatne horšie, ale v dobrom a napínavom thrilleri sa to stratí. Politika a korupcia hýbe svetom, ale občas i malá ryba dokáže poriadne zamiešať karty. Váhal som v hodnotení, ale u mňa má bližšie k slabším štyrom hviezdam. 70%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Allen Hughes není špatný režisér, ale každému jeho snímku je možné něco vytknout. "Z pekla" nemá tu sílu, kterou má komiks Allana Moora. "Kniha přežití" se zase rozhodně nesetkala s takovým úspěchem, jaký se předpokládal. Ani "Zlomené město" není tím správným. Jeho filmy vypadají na první pohled hodně dobře, ale pod tím pozlátkem to prostě není ono. Jako když rozbalíte čokoládový bonbon, kde zjistíte, že čokoláda je vyschlá a hnusná, anebo aspoň chybí sladká náplň, která vám byla slibována na obalu. Na "Zlomeném městě" je pak nejhorší, že se budete nudit. Napínavý thriller je místy zpomalen do statického stavu a jako kdyby se ani dál nechtěl pohnout. Takový film vypadá dobře v traileru, ale jako celek je to nevýznamný film, který ve vás nezanechá něco, co byste si vzali dál. Snad jen to, že příště si Wahlberg vybere něco zajímavějšího, kde ukáže, že je opravdu dobrým hercem. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/05/zlomene-mesto-2013-50.html ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Vo volebnom sídle Jacka Vallianta (Barry Pepper) je plagát s hebrejským slovom “židovský“. Sú to síce správne písmena, ale sú písané sprava doľava namiesto zľava doprava, ako to je v hebrejskom jazyku. (Spilvo)
  • Okrem autentického prostredia New Yorku prebiehalo natáčanie aj v meste New Orleans. (MikaelSVK)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Reklama

Reklama