Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (356)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tak nám slepili pár filmů, protáhli Malováním ve Windows, a vydegenerovali fantastický biják, že až zrak přecházel. To máme Artura a Minimoje, Kroniku rodu Spiderwicků, Alenku v říši divů, Pán prstenů: Návrat krále, Mravenec Z a kdybych nebyl dutej, našel ještě další... Od všeho si to vzalo něco, ale při sledování vám dojde, že to vůbec nevadí, že to baví a vypadá skvěle. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

čistokrevná animovaná pohádka (byť to tak na první pohled úplně nevypadá), na které je moc dobře vidět, že ji dělal někdo, kdo má hodně rád klasické (dětské) animáky.. je to zábavné, napínavé, má to krásný vizuál a nakonec i spoustu dojemných scén, takže za mě jasný palec nahoru.. P.S.: český název se výjimečně hodně povedl a šnek s dabingem Chrise O'Dowda je boží :) ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná story z lesa, která má pomatenýho tatíka, nevěřící dceru, malinký lidičky létající na kolibřících, třínohýho psa a mluvící šneky. Jak už to tak bývá zvykem u animovaných filmů, tak hlavně vedlejší postavy dokážou pobavit, v tomhle případě šneci a pes. Co na tom, že je to vlastně tak trochu zelená agitka za zachování lesa a neubližování přírodě, když se to podá takhle tak se mi to líbí. Příjemné animáky já rád a tenhle se poměrně vydařil, takže jsem s ním spokojen. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu pomalší rozjazd, ale po zmenšení hlavnej predstaviteľky a jej ponorení sa do naoko neviditeľného sveta sa to rozbehne. Z traileru sa tento animák zdal podstatne akčnejší než v skutočnosti je. Poteší a pobaví hlavne "jednooký" pes a troma nohami, na ktorom stojí za povšimnutie fakt, kam sa animák za tie desaťročia posunul. Takúto živú mŕtvolu by ste v starších animákoch hľadali asi ťažko. Všetky scény s týmto monštrom sú super, hlavne naháňačky a spomaléné zábery klapajúcej čeľuste z pohľadu maličkých lesných bytostí. Celkovo slušný animák pre celú rodinu i s eko posolstvom. 70%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mě to teda nepřišlo moc Epic... Chtěl jsem zde napsat něco ve stylu, že mě tyhle "hard fantasy" animáky (snad chápete, o jakých mluvím) nebaví, ale pak jsem si vzpomněl na My Little Pony a uvědomil si, že bych pěkně kecal. Každopádně Království lesných strážců mě vůbec nebavilo. Celé je to slepenec nejčastějších klišé z animáků (jeden mrtvý rodič, velká láska v podobě nádherného kluka "rebela" vypadajícího jak Ken, dvě nablblé postavy, co jsou v ději zbytečné, ale starají se o humor, atd.) s totálně šablonovitými a nezajímavými postavami, blbými dialogy, chabým dějem se spoustou nudné akce, který je ve všech situacích tak předvídatelný, že i random seriál co chodí v šest ráno na Nickelodeonu je oproti tomuhle překvapivější a hlavně je to celé neskutečně nudné. První polovinu jsem ještě dal v pohodě, ale u té druhé už jsem chvílemi měl skutečně problém udržet pozornost. Ani ten svět není moc originální, když si vzpomenu na Arthura a Minimoje. A ani to se mi nikdy nelíbilo. Tak jako tak, víc nezajímavý animák než tenhle už jsem sakra dlouho neviděl... Animace hezká, nápad k zahození taky není, humor aspoň nebyl trapný, ale to je asi tak všechno. Příště si radši pustím Údolí ztracených mravenců. 2* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Kus papiera, ktorý si je možné všimnúť na konci filmu, má na sebe dátum 5-24-13. Ide o dátum vydania filmu. (LuiCJ)
  • Postava Mary Katherine je pomenovaná po zosnulej dcére autora predlohy. (m.a.t.o.)
  • Inspirací pro lesní strážce a jejich brnění byli japonští samurajové. Rovněž ovládání meče vychází ze způsobu japonského šermířského umění iaido, což je cesta duševní rovnováhy a okamžité reakce. Pro helmy si naopak tvůrci vzali inspiraci u kolibříků, které lesní strážci sedlají jako své oře. (charlie_ando)

Reklama

Reklama