Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (564)

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Greatest Showman" bolo pre mňa skutočným lákadlom. Vyzeralo to na film, ktorý by opäť dokázal priniesť vizuálne krásny, zaujímavý a dobre spracovaný filmový muzikál. Obsadenie bolo dobré, trailer zaujal a už ostávalo jediné. Film vidieť. A tak som ho včera zapol, pozrel a musím povedať, že som ostal po dopozeraní veľmi spokojný. Tento film podľa mňa veľmi dobre šíri veľmi dobrú náladu od svojich prvých momentov. Máme tu úžasné hudobné čísla s vynikajúcou choreografiou. Máme tu vynikajúce postavy, ktoré ma bavili od prvého momentu a užíval som si ich. Boli zaujímavé, mali veľmi dobre spracované životné príbehy a celkovo mi zapasovali do konceptu skvele. Takže v tomto smere som bol veľmi nadšený. Čo sa týka pesničiek, tak sú podľa mňa jedny z najlepších, čo som mal možnosť za posledné roky vo filme počuť. Sú veľmi znelé, zapamätateľné a človek si ich počas sledovania začne trošku spievať spolu s hercami. Takže v tomto smere dávam vysoký kredit. Jediné čo ma trošku mrzí je, že musíme v rámci príbehu skĺznuť neskôr aj do nejakých klišé. A tie sme videli skutočne tisíckrát. Ale na druhú stranu sa na ne film nijako výrazne nesústredí a nespomaľujú dej. Naopak mám pocit, že to ide veľmi svižne, je to vizuálne strhujúce, farebné, krásne a príjemne sa na to pozerá. Herci podali vynikajúce výkony a všetka tá energia, ktorá sa vo filme nachádza je veľmi dobrou zárukou toho, že si to užijete tiež. Takže ak máte radi filmové muzikály, tak toto môžem vysoko odporúčať. Pre mňa vynikajúci film. Hodnotenie: A ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Protože nemám rád muzikály, tak bych rozhodně nečekal, že se mi tento film bude líbit. Je to ale fakt dobře pojaté a skvělé písničky a taneční čísla vás do toho vtáhnou. Hugh Jackman se na roli Barnuma opravdu hodí. Zachycuje to jeho příběh od začátku až po ona úžasná vystoupení. Pro fandy tohoto žánru to bude určitě příjemná podívaná. Obsazení je taky super. "Vlastním 12 nákladních lodí v Jihočínském moři." ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Muzikál je vizuálně chytlavý ale příběh otravuje. Musíte mít alespoň rádi cirkus. Některé choreografie jsou zábavné. Vystupuje zde hodně postav, které se nehřejí dlouho. Vidíme vousatou ženu, liliputa nebo tlusťocha. Více času je věnováno pouze vztahu Barnuma s jeho ženou (Michelle Williams), kteří mají dvě dcery. Výborná je výprava a herecké výkony. Časem začne hlavní hrdina pořádat turné s operní kráskou (Rebecca Ferguson), nevěnuje se rodině , ale polepí se. Vytvořit soudržný příběh se režisérovi podařilo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Uznávám, byla to má chyba. O filmu jsem si nezjišťoval nic bližšího, takže jsem si myslel, že půjde o životopisný snímek o P. T. Barnumovi, že jde o muzikál, jsem zjistil až při první písni. Škoda, muzikály příliš nemusím, a když už dali tvůrci dohromady solidní kulisy a kostýmy, současná hudba mě příliš rušila. Ve výsledku jsem měl dojem, že by měly stačit dvě hvězdičky, ale nakonec jsem se rozhodl jednu přidat za 19. století nebo také století páry. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Jackman si ze země vydupal muzikál, který každým songem vzývá emancipaci a řve, že být jiný je v pohodě, přitom je sám tak umělý, falešný a kašírovaný, až to bolí. To jsou paradoxy, co? Nepopírám, že ty písničkový montáže mají zvlášť ze startu celkem drajv a navíc děj posouvají (zdravíme statické obludnosti typu Nine), jako celek ale Největší showman pořád bojuje, aby se v něm něco dělo, proto třeba vytasí s postavou Rebeccy Ferguson jako švédský operní pěvkyně, která by Jackmana tak trochu chtěla... Ale Hugh má přitom oči jen pro Zaca Efrona, kterému zpívá, že ho "převede na druhou stranu"! Celá freak show nevyuživá (prosto má jen Zendaya a ta vousatá zpěvačka) a na samotný vystoupení se nějak zapomnělo... Je to prostě falešný. 50% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • Podle portálu BuzzAngle Music se soundtrack z muzikálu stal nejprodávanějším albem za rok 2018. (Geralt z Rivie)
  • V jednom záběru (čas 0:09:26), kdy vidíme New York, je v pozadí vidět rozestavěná budova, která nápadně připomíná Flatiron Building. Výstavba tohoto mrakodrapu započala v roce 1901, přitom děj filmu se odehrává kolem roku 1850. (Vasek.Schyba)

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno