Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 5

Recenze (564)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

78 %?!? 1) Jackman neumí zpívat. 2) Dvě písničky se mi líbí ("This Is Me", "Never Enough"), jedna je těžké romantické klišé, ale ujde ("Rewrite the Stars"), zbytek nestojí za nic. 3) U některých muzikálů je propojení příběhu a hudebních vložek naprosto přirozené, tady je to jako facka kovovou rukavicí. 4) Ty hnusné efekty jsou ve filmu schválně nebo padl rozpočet na hvězdy a hvězdičky? 5) Jako obyčejné drama bez větších ambicí by se mi "The Greatest Showman" možná i líbil, ale v tomto pojetí je to "The Biggest Failure". ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Protože nemám rád muzikály, tak bych rozhodně nečekal, že se mi tento film bude líbit. Je to ale fakt dobře pojaté a skvělé písničky a taneční čísla vás do toho vtáhnou. Hugh Jackman se na roli Barnuma opravdu hodí. Zachycuje to jeho příběh od začátku až po ona úžasná vystoupení. Pro fandy tohoto žánru to bude určitě příjemná podívaná. Obsazení je taky super. "Vlastním 12 nákladních lodí v Jihočínském moři." ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mírně podbízivé obludárium. Nemá smysl si nic nalhávat - tenhle film není plnohodnotným životopisem, je plnohodnotným muzikálem. Barvitým, plným úžasných a chytlavých songů, předvedených na vysoké úrovni. P.T. Barnum rozhodně nikdy nevypadal jako Hugh Jackman, nebyl to ani takový dobrák, jak ho líčí film, a jen málokdo má povědomí o jeho existenci. A tenhle muž v podstatě z ničeho vybudoval geniálně kontroverzní show plnou anomálních lidiček, které stavěl na stejnou úroveň s ostatními lidmi. Nepřála mu odborná kritika, riskoval rodinný život, ale Hugh Jackman svoji obsedantnost zvládal sympaticky, s grácií a stejně tak i hudební a taneční čísla. Zac Efron, jeho věrný společník v podnikání, byl sice pohybově o třídu pružnější, ale když si účinkování ve filmu vydupal, musel ukázat, že mu jde i umělecká stránka věci. Film na diváka útočí svým vizuálem a technickými aspekty, je znát, že do filmu byly nality nemalé finanční prostředky, ačkoliv Hugh Jackman poslední dobou zářil jen jako herec jedné comicsové role, určitě bylo riskantní tak razantně žánrově přeřadit a následně uspět. Hudební čísla jsou největší devízou, na konci mně už nepřišla vůbec vkusná, ostatně půl hodiny před koncem už mě film tolik nebavil. Bylo to také dáno tím, že chyběla hlubší zápletka, rozměrný konflikt, rozvoj dějových linií/motivů zcela absentoval, vše konfliktní se vždy v dobré obrátilo, Jackman vládl neskonalým optimismem, tudíž naznačená nevěra s úspěšnou zpěvačkou (Rebecca Ferguson) a úřadující žhářství prakticky pozbývaly jakýkoliv hlubší význam. Ve výsledku se totiž show jen přesunula z budovy pod cirkusový stan, což působilo nadmíru imbecilně. Michael Gracey v minulosti pořádně nic nenatočil, má ale zkušenosti s hudebními klipy, což se ve výsledku do tohoto filmu promítlo. Hugh Jackman a spol. neúnavně a optimisticky pěje z plna plic, i kdyby jim na hlavu padaly trakaře. Podbízivosti se film nevyhnul. Pokud holdujete komerčně laděným hampejzům, v nichž prostopášné ženštiny z Moulin Rouge vystřídali divné lidičky, je to film, který vám bude činit radost. 7/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman a James Mangold sa po fantastickom Loganovi ešte raz stretli (hoci už „len“ ako producent a herec) a výsledkom je film, ktorý som úspešne 3 roky obchádzal, až ma naň nečakane nahovorila pani manželka. Sadal som si pred to s utrpením, ale nakoniec prevládla skôr spokojnosť. Smer, akým sa niekde v cca strede vydá Jackmanova postava sa mi nepáčil, ale jednak následne našťastie preberá štafetu sympaťák Zac Efron a jednak Hugh nájde čoskoro cestu späť. Je tam množstvo muzikálových vystúpení, pričom väčšina mi pripadala slušná, ale priemerná, ale minimálne dve tri boli fakt skvelé. Scenár hodnotím negatívne, našťastie režisér si to postrážil aspoň po stránke rytmu, svižnosti a vizuálnej veľkoleposti, takže je sa skoro stále na čo pozerať, hoci príbeh ako taký neveľmi zaujme (hoci má silnú myšlienku, ale nepracuje s ňou ktovieako detailne). Nesedeli mi divné časové skoky (čakal som, ako sa hlavný hrdina bude postupne prebíjať k úspechu a on si proste vzal pôžičku v banke, strih a kupoval vilu). A rozhodne mi nesedela absolútne nezáživná vedľajšia linka so speváčkou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Muzikály moc nemusím, taký La La Land ma napríklad vôbec nebavil, ale toto áno. Neviem prečo. Príbeh je v podstate jednoduchý, ale bavil ma hlavne Hugh Jackman, ktorého je že vraj toto vysnený projekt a musím povedať, že mu to sadlo. Niektoré skladby sú celkom chytľavé a ten cirkus okolo Huga je celkom zábavný. 80% - 4* ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Dříve, než bylo jisté, že se film natočí, byl Jeremy Jordan požádán o pomoc, zda by nahrál demo verze písní. Souhlasil a v průběhu začal doufat, že by mohl hrát roli Phillipa Carlyla. Později byl požádán, zda by pomohl s workshopem (čtení scénáře + zpívání písní). Mělo se to konat v New Yorku, a tou dobou Jeremy natáčel první sérii Supergirl (od r. 2015) v Los Angeles, takže si musel z vlastních peněz zaplatit letenku, jelikož studio si nemohlo dovolit mu to ještě proplatit. Týden před workshopem ale trochu onemocněl. Navíc Hugh Jackman byl tou dobou krátce po operaci nosu a měl přísně zakázáno zpívat, proto byl Jeremy jediný, kdo to mohl zazpívat a kdo znal všechny písně, ačkoliv byl trochu nemocný. Zároveň na tom záviselo, jestli se fillm dostane na plátno nebo ne. Při poslední písničce „From Now On“, při které chtěl Jeremy zazářit, protože v tom mu neměl jeho nemocný hlas nijak vadit, ale náhle a neplánovaně začal zpívat Hugh Jakcman a zazářil on. Díky workshopu se film nakonec dostal na plátno, ale Jeremy poté zaslechl zmínku, že se Hugh Jackman sešel se Zacem Efronem ohledně role Phyllipa, který ho později i hrál. (Nika.Alkensk)

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama