Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malé nemocnici na jednotce intenzivní péče leží jistá paní Novotná, kterou přivezli s otravou svítiplynem, pravděpodobně po sebevražedném pokusu. Po ukončení návštěvní doby vrchní sestra při kontrole zjistí, že paní Novotná je mrtvá, někdo jí vytrhl hadičku s kyslíkem z úst. Byla to vražda. Zdravotní sestra Milada (Zlata Adamovská) se v té době bavila s řidičem sanitky Hruškou (Lukáš Vaculík), odpovědná lékařka Šebková (Hana Maciuchová) také nebyla na svém místě. Podezřelá je i Hruškova matka (Zdena Hadrbolcová), Novotné kolegyně ze zaměstnání, která ji navštívila se svým šéfem (Ladislav Mrkvička) v nemocnici. Novotná bydlela ve svém domku s blízkou příbuznou (Luba Skořepová), která se obávala, že Novotná nastěhuje do domku svoji neteř Emu (Dagmar Veškrnová). Obě dvě byly v inkriminované době v nemocnici také. Vyšetřovatel (Petr Haničinec) dále zjistil, že Novotná údajně zpronevěřila ve svém zaměstnání peníze. A pak sestra Jana (Miroslava Pleštilová) najde prsten mrtvé v kapse jednoho bílého pláště. Vrah přišel v bílém plášti. Kdo z podezřelých to byl a proč vraždil? Prozradí závěrečná rekonstrukce! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty chceš najít bílý plášť ve špitále? To je skutečně originální nápad." Geniální detektivové mívají geniální nápady a vyšetřovatele Vacka taky občas něco napadne. Moc záživný to tedy není. Navštěvuje podezřelé, ptá se a neřekne, když mu něco nesedí. Je to filuta a schovává si to na závěr, aby diváka ohromil. V mým případě se to ohromení až tak moc nezdařilo, ale nakonec jsem stejně zjistil, že jsem s ním po těch návštěvách vlastně chodil docela rád. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Nepodařená detektivka, kde vrah sebere prstýnek a vzápětí jej nesmyslně zanechá na místě činu jako dobrou a vlastně jedinou stopu. Vyšetřovatel vraha neusvědčí, ale vlastně pouze donutí k přiznání lživou zmínkou o svědkovi. Ty dvě hvězdičky jsou pouze za herecké výkony Petra Haničince a Ladislava Mrkvičky, ostatní herci za zmínku moc nestojí, protože nemají co hrát. Petr Štěpánek měl malou roli, ale byl to dokonalý šéf komunistické kriminálky, jeho poznámka o chlapcích z kraje, byla perfektní. Překvapilo mne snad jen, že Haničinec neměl doutník, protože bylo jasné, že je zde snaha o to, aby se podobal Colombovi nebo vlastně Columbovi, protože na Colomba jej překřtili v české televizi v sedmdesátých letech. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Herecky velmi rozmanitá, přesto vlivem nevýrazného scénáře velmi podprůměrná televizní detektivka, která dnes již divákovi nemá absolutně co nabídnout a místy působí dost klišoidně až vtipně. Jediná výhoda je ta, že je film velmi krátký, takže má vcelku svižné tempo. Nicméně děj jako takový mě dost nudil, závěr vyzněl dost nelogicky. Co mě naopak velmi překvapilo, kromě plejády výborných českých herců, byl pokus o filmovou hudbu, která je z dnešního pohledu úsměvná, přesto na tu dobu velmi dobrá práce. Některým scénám hudba pomohla vykreslit příjemnou, tajemnou atmosféru. V té době asi relativně dobrá televizní kriminálka, nicméně na víc jak 2* to fakt nevidím. 4/10. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch českých televizních detektivek, které se odehrávají v několika málo vnitřních prostorách. Příběh plyne jen prostřednictvím dialogů, žádnou akci nevidíme. Napětí je tímto dost limitováno. Kdyby se v detektivce neukázali skvělí herci, tak by zřejmě leckdo přepnul na jiný kanál. Průměrná zápletka a závěr inspirovaný vyšetřováním. H. Poirota. Komisař si shromáždí všechny podezřelé a postupně odhaluje pachatele. Dávám 3*, jsem ke staré tv produkci shovívavá. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Krucifix, takhle to dopadne, když je někde moc ženských pohromadě" Charismatický český "Colombo" Petr Haničinec hledá mezi sedmi bílými plášti ten, který mu pomůže usvědčit vraha. A ten plášť nemusí patřit jen ženské... Takhle televizní detektivka rozhodně nebyla špatná a svou finální pointou mě i docela překvapila. Ona závěrečná rekonstrukce ala Hercule Poirot přitom byla vskutku výborná. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy vyšetřovatel (Petr Haničinec) vyslýchá Burešovou (Ljuba Skořepová) v jejím bytě, lze si v zrcadle všimnout odrazu člena štábu. (Pepinec)

Reklama

Reklama