Reklama

Reklama

Nejhledanější muž

  • Velká Británie A Most Wanted Man (více)
Trailer 1

V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (466)

HAL 

všechny recenze uživatele

Předchozí le Carrého adaptace Tinker Taylor Soldier Spy nasadila laťku příliš vysoko, Corbijn se o její přeskočení každopádně ale vůbec ani nesnaží. Noří se do špionského žánru úplně jiným způsobem, místo horoucího pekla emocí ohlodávajícího slupky psychiky postav až na dřeň jako Alfredson, tu naopak chladně a nezúčastněně pozoruje, místo detektivního odhalování co se stalo nechá postavy bojovat o to, co se stát má. Na moderní vlnu protiteroristických špionážních filmů film velmi atypický, statický a pomalý, ale daří se mu to hlavní - přenést na diváka pocit, že ty větrné mlýny na které se žene, jsou k idealistickým rytířům kolem až příliš netečné. Tak jako je k divákovi netečný celý film, když ho frustruje nikoli nechtěně, ale naopak zcela záměrně. 7/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak mám dokonale rozhozený koncept a vůbec nevím jak se k tomuhle filmu postavit. Opět se asi potvrzuje, že buďto nemám vkus (to tvrdí jedni) nebo prostě nemám to správný vnímání pro ty takzvaný artový filmy. to je moje domněnka. Každopádně když mě nevaruje ani plný počet od největšího odborníka přes hlubokomyslné filmy kterým normální divák prostě neporozumí bludného mana, tak si za to můžu sám, ale zase ne věděl jsem co od toho čekat počítal jsem, že tam bude minimum akce a bude to hlavně dialogová nálož. Na to jsem se připravil a úplně podobné filmy neodsuzuji, ale musí mě zaujmout. Filmy z prostředí špionáže mi taky nejsou cizí, ale tohle je prostě tak totálně nedivácký, že jsem se do toho zkrátka nedostal ať jsem dělal co jsem dělal. Film je určitě zajímavej a vzbuzuje spousty otázek. problém je v tom, že je k divákovi děsně odtažitej a nevstřícnej a hlavně totálně nedořešenej. Ano já to chápu nic se tu neřekne na plnou hubu všechno se jenom naznačuje a vy si holt musíte domyslet ten zbytek. nevím no jsem z toho rozpolcenej a možná, že jsem opravdu konzumní divák, protože když tu všude čtu jak je ten film vyjímečnej právě proto, že na to jde zgruntu jinak, tak mám chuť si radši pustit nějakej tradiční špionážní akčňák klasickýho střihu. tohle je prostě něco úplně jinýho a neříkám, že to nezaujme, ale ta naprostá nedořešenost mi dost vadí. Pozitivní je, že konec je všechno jen ne happy end, ale ani ten v podstatě nic neřeší a máme tu několik možností kam se může všechno vyvíjet, ale to se už nedozvíme. No abych to shrnul ten film určitě má cosi do sebe, ale já si k němu bohužel cestu nenašel.40% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sedíc se svým týmem na staré ošuntělé rybářské pramici má agent Bachmann políčeno na bezvýznamnou mřenku. Tiší blázni dlouze sedí a trpělivě čekají. Pomocí téhle mřenky je totiž možné chytit barakudu, která pak může nalákat žraloka. Vidíte však ten přímo na ně se řítící rybářský škuner, kterému do plachet vane vítr politických zájmů a lidského strachu? V nahozených sítích už za sebou vleče stovky mřenek i tucty barakud a v ekosystému moře tím dělá černé díry, u nichž čert ví, co je zase vyplní. I když tyhle vody patří všem, myslíte si, že před tou vetchou pramicí jen tak změní kurz..? Fotograf Corbijn udělal špionážní snímek se clonou „Enjoy the Silence“. Stejně jako ten s názvem Američan je strohý, nekonvenční, žádající empatii ze strany pozorovatele a katarzi nastartuje podobně jako Michael Clayton v interiéru automobilu. Ač by jako agent udělal pro bezpečnost světa víc, kdyby přestal kouřit všem okolo pod nosem, podal P.S.Hoffman soustředěný výkon na hranici hereckých možností. Škoda jej, to jeho nikotinem zežloutlé obočí mi bude chybět.. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pečlivá,hodinářská práce. Bez zběsilých honiček, přehnaných soubojů, monstrózních výbuchů a sladkobolného konce. Tenhle film jde na to úplně jinak. Pomalu, krůček po krůčku ukazuje práci různých výzvědných služeb po 11. Září 2001. Od malé ryby, po tu větší, od té větší, až po žraloka, na kterého nemá rozhodně každý, to je nad slunce jasné. I když to není úplně bezchybné, tak hlavně za konec a také vzhledem k úcty k Philipovi, jehož výkon je tradičně výborný, dám první letošní, listopadovou pětku. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

NEJHLEDANĚJŠÍ MUŽ je jedním z nejlepších (kino)filmů roku. Ani ne tak díky výbornému hereckému výkonu Phillipa Seymoura Hoffmana, jako spíš díky svému nekonvenčnímu formálnímu uspořádání (velká míra nekomunikativnosti vyprávění, od skutečného cíle pozornost odvádějící vodítka, vnořenost příběhů, umísťování podstatných informací do druhého plánu ad.) Corbijnův třetí celovečerní režijní počin dokonce řadím výš než předchozí le carreovskou adaptaci JEDEN MUSÍ Z KOLA VEN, protože se nespoléhá na v současnosti módní sedmdesátkový retro styl, ale vychází víc z evropské artové kinematografie. Více ve (spoiler-free) recenzi. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Příběh knihy Johna le Carré "Most Wanted Man", podle které je film natočen, je založen na skutečném životě Murata Kurnaze, muslima tureckého původu. Kurnaz se narodil a žil v německém Hamburgu, ale byl obviněn z napojení na teroristickou organizaci Al-Kajdá. Poté, co byl zajat Američany, strávil 4 a půl roku ve vězení Guantánamo na Kubě. Propuštěn byl v roce 2006. (Dr Lizal)
  • Týždeň po premiére filmu na filmovom festivale Sundance zomrel hlavný predstaviteľ P. S. Hoffman. Tento film bol zároveň aj jeho posledným, kde si zahral v hlavnej úlohe. (MikaelSVK)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (více)

Reklama

Reklama