Reklama

Reklama

Komedie sleduje šest kamarádů, jejichž divoký večírek se promění v boj o život. Za podivných okolností je Los Angeles devastováno apokalypsou, před kterou se skupinka snaží ukrýt v domě jednoho z nich. Zásoby jídla a pití ubývají, dostavuje se ponorková nemoc a pánové jsou nuceni své útočiště opustit. Přežije v ničivé atmosféře jejich přátelství a hlavně přežijí oni sami? V bláznivé komedii hrají všichni herci sami sebe. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (960)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Buranská, ale zatraceně zábavná podívaná, kterou je třeba brát s extrémní porcí nadhledu. Ano, ne vždycky se herci trefí, ale většinu času není těžké se bavit s nimi, ať už nějakým tím klasičtějším gagem ("podej mi nůž"), nebo absurdním dialogem ("já tě postříkám!"). Body to má za nečekaně dobré využití katastrofické zápletky (v zásadě je to skutečně film o konci světa - potěšilo "Mad Max finále"), výborná camea a odvahu jít až na kost. Bavil jsem se možná víc, než by člověk měl, ale zrovna tuhle hereckou sestavu mám dobře nakoukanou. Malé plus za Michaela Ceru... ten si to dal jako král! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Úkol splněn. Rihanna vyšpulila prdelku, Hermiona dala Rogenovi přes hubu sekyrou, Hill si na vlastním těle vyzkoušel vymítání a Craig Robinson si připsal nejkultovnější hlášku, jaká byla kdy před nebeskou branou pronesena. Humor má sice výkyvy a často se míjí účinkem, scénář zaujme spíše jako sled různých parodii, než-li coby šílený celek, a krvavé scény jsou přespříliš samoúčelné a zbytečné, ale jako americká hovadina na jedno zhlédnutí si to pořád drží velmi snesitelnou úroveň. Navíc herci se krásně vyřádili a jejich bezrozměrná upřímnost a poplivání vlastních charakterů svědčí o tom, že hollywoodští herci nejsou jen superhrdinové a charitativní ikony. Robert Downey by se jistě mohl připojit :D 70% ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Tohle mně vyrazilo dech. O filmu jsem delší dobu věděl, ale netušil jsem, že se to týhle bandě komiků tak povedlo. Herce už dobře znám a někdy je i pozorně sleduju, a tak jsem si maximálně užíval to, jak hrají sami sebe, jen svoji přehnanou verzi, často až jakousi karikaturu (např. o Michealu Cerovi se vypráví, že dokáže být nepříjemný a nafoukaný, takže tady je to slušnej zmrd, co fouká po lidech koks a plácá Rihannu po zadku - která mu za to hnedka jednu napálí zpátky). Humor je tu samozřejmě pořádně ujetý a přisprostlý, na tom si přeci jen tihle komici zakládají. Jen tady to teda rozjedou na max a humor je tu často pořádně černý. Thle je vlastně hororová komedie. Ve filmu dokáže vládnout pěkně nepříjemná atmosféra, a často se tam dějí dost znepokojivé věci, i když se ti pošuci snaží na apokalypsu nemyslet a občas si ji i pěkně užít (hlavně díky chlastům a drogám). Hororové komedie nejsou nic nového, ale tenhle kousek na mě působil fakt originálně. Je maximálně puberťácký, zároveň hororově znepokojivý a má svůj styl. A příběh je skvělý. Je dobře promyšlený a dokonce tu vidíme i nějaký ten vývoj postav. Super. (9/10) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Určeno hlavně fanatickým obdivovatelům zúčastněných komiků. Mám jejich filmy hodně rád, ale tohle prostě až zas taková prča nebyla. Navíc jsou tam všichni kromě Jaye Baruchela meganesympatický kreténi. Sice záměrně, ale to je mi jako divákovi u rekta. Najdou se tam vtipné momenty, ale na to jak je to dlouhý je jich poskrovnu a obvyklej dobráckej pocit upřímný komedie ze života mi tady totálně chyběl. Fakt vtipná mi přišla rozprava jestli nanebebrací fail Jamese Franca byl kvůli učebnicové malichernosti, nebo hněvu, nebo co to vlastně bylo za hřích :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Super skvělej nápad, díky kterýmu se mi konečně plno herců zase trošičku sblížilo a zlidštilo. Hrají tady totiž sami sebe. Do toho ale přijde brutální apokalypsa, která je ve všech ohledech totální nic neříkající nesmysl a tak jediné, co drží nad hladinou je celá řada místy dost brutálních hlášek jednotlivých herců, co se navzájem stírají a předhánějí v tom, kdo bude lepší. Líbí se mi o to, že plno herců prostě ukázali sami sebe, a že si ze sebe kolikrát dokázali udělat upřímně legraci. Vadí mi pro změnu to, že některé forky byly dost zbytečný a za hranicí. Chvílemi jsem se fakt dobře nasmál, abych se následně smát přestal a čekal zase na nějakou hlášku, která mi opět udělá radost. Seth Rogen a Evan Goldberg ale vymysleli skvělej nápad a plno těch herců tam mě přesvědčilo, že jsou skvělá parta, která umí rozesmát, a se kterou do budoucna budu v rámci Ameriky rozhodně počítat. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (29)

  • Jonah Hill se rozhodl přidat své postavě náušnici poté, co viděl Jamieho Foxxe, jak náušnici skutečně nosí. Filmy Apokalypsa v Hollywoodu a Nespoutaný Django (2012) se totiž natáčely ve stejnou dobu v New Orleans (a Hill si v obou zahrál). (Brousitch)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 32 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Comicsový Preacher má obsazení

Comicsový Preacher má obsazení

21.04.2015

Seth Rogen a Evan Goldberg zabodovali komediemi Apokalypsa v Hollywoodu a The Interview a nyní se na chvíli přesouvají do televize. Povedlo se jim totiž sehnat práva na Preachera, kultovní comics… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Nejlepší filmy roku podle Tarantina

Nejlepší filmy roku podle Tarantina

09.10.2013

Ještě ani naplno nevypukla „oscarová sezóna", ale bývalý šílenec z videopůjčovny už se vytasil s prozatímní TOP 10 nejlepších filmů, které letos viděl. Proč by to mělo svět zajímat? Protože Tarantino… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Reklama

Reklama