Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Štvrtá hviezda, pretože ma ten film prekvapil. Celý čas mi niečo vadilo, hlavne asi tie blbé deti a že je nad slnko jasné, prečo kto z nich, robil čo, a aké to bude mať následky. Neskôr niektoré herecké výkony (Paula Patton a zas tie decká). A potom detaily, ako že človeku s hypotékou, zoberú všetky veci hneď po nezaplatení prvej splátky (a čo poistka?), alebo že opusteného chlapca na facebooku osloví neznáme dievča a on si ani neoverí, čo je zač; alebo že žena žijúca svoj život na internete nemá antivírák (!). Celý film navyše smeroval k jasnému a zreteľnému cieľu a celý film som tomu chcel dať tri hviezdy a potichu pritakávať slovu midcult, vyslovenému tu už viackrát (byť s ním, ani s aroganciou pravidiel jeho používania maximálne nesúhlasím). No a potom prišiel záver a spravil si to u mňa na plnej čiare. Nie preto, že stop motion, ani pre katarziu (o ktorej by sa tiež dalo polemizovať), ale že to dopadlo inak ako som čakal. Disconnect zdanlivo celý čas šlape cestou kritiky spoločnosti a nepriamo vyslovenej antinetovej agitácie, aby nakoniec skončil bez vyslovenia akéhokoľvek názoru. Disconnect nevraví, že internet je satan, ani že to čo sa vo filme stalo je všetko stopercentne zlé (tá dejovka s chlapcom a novinárkou; jej záver ma dostal asi najviac). Disconnect je iba príbeh o skupinke ľudí žijúcej v počítačovom veku, ktorá mala skrátka trochu väčšiu smolu. A väčšinou vlastnou vinou. PS: Pre ten záver mi paradoxne trochu uniká pointa, tej štvrtej hviezde teda hovorme guilty pleasure. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný film, který si ovšem diváckou pozornost rozhodně zaslouží. I když s přehnanými ambicemi ve scénáři rozehrál hru, kterou nemohl vyhrát. Na hraný debut přesto velmi vydařené. Televizní reportérku až moc intenzivně začne zajímat příběh mladíka, který se před web kamerou uspokojuje, pak tu nerozvážný školácký vtípek dožene samotářského hocha k pokusu o sebevraždu a v neposlední řadě tu máme manželský pár, který se každý po svém vyrovnává se ztrátou dítěte. Pojítkem jsou tu média – v první linii je jejich vliv zřetelný, ve druhé se legrace odehraje přes falešný účet na sociální síti a v té poslední on hraje online hry a ona se stane lehce závislou na podpůrné chatové skupině. Samozřejmě se postupně některé z linií prolnou. Opírají se tak o trend podobně narativně vyprávěných látek (Babel, Crash, Magnolia), škoda jen, že chybí hlubší přesah nebo jen jakékoliv ozvláštnění. Izolace, riziko zveřejňování informací, nevinná zábava. Témata, která si režisér Henry Alex Rubin a scénárista Andrew Stern vybrali, zpracovávají místy se sebejistotou zkušených borců, jindy se zoufale točí v kruhu a někdy jsou velmi povrchní a až moc využívají náhod a končí tak nějak nedořešeně nebo pouze na efekt. Poselství tak mnohdy vypadá asi tak, že se k sobě máme chovat hezky, máme komunikovat a víc si všímat, s kým je moje dítě dennodenně na chatu. Ve finále tak poměrně tezovitá záležitost, která ale solidně utíká, předkládá velmi dobré herce (s hůře napsanými postavami) a vcelku trefně pojmenovává nešvary dnešní doby!! 75% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě působivá mozaika lidských osudů, kterou tentokrát propojuje hrozba digitálního věku "internet" a všechny jeho podoby. Velice působivé herecké výkony, kde překvapuje převážně maximálně seriózní Jason Bateman a chytře vyprávěný příběh, který nejen, že slušně graduje, ale dokáže překvapit, i když se režisér přeci jen drží zkrátka a diváka nezkouší šokovat. Pro mě ohromné překvapení a mnohem zajímavější než podobně stavěný, ale ve výsledku přeceňovaný "Crash". ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Každopádně je to aktuální téma i když dnes už je všeobecně známé právě i mezi tou nemladší populací, takže celkem nic novátorského pod sluncem. Škoda docela dobrého potenciálu, který film bezesporu měl, kdybych neměla pocit, že jsem od začátku jak vedená na provázku jedním směrem bez jediné odchylky, kdy bylo jasné, kam se to bude asi odebírat a to celé podtržené evidentní emocionální podbízivostí, která gradovala v té finální části až do neskutečna. Po herecké stránce nemám nejmenších výtek až na jednu. Absolutně jsem nepochopila, co donutilo takový herecký formát jako je Michael Nyqvist, jít do role, kde se mihne tak krátce, že jsem se musela podívat do obsazení, jestli jsem se náhodou nespletla. Ale navzdory všem mým výtkám se mně dívalo na Disconnect velmi dobře a za zhlédnutí určitě stojí. U mě je to silnější trojka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh o tom jak nás technologie odcizuje spíše než zbližuje. Disconnect přehledně a dramaticky vykresluje jak naše kultura je ovlivňována Internetem. Je to inteligentní a zručně udělaný film. Scénař je schopný a hezky vymodelovaný s třemi současnými příběhy,které jsou šikovně zakončené a emotivní. 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)
  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)
  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama