Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Dobrodružný cyklus, ve kterém se něžný dobrodruh snaží objevit a ulovit v různých koutech světa vzácné obří ryby. (Česká televize)

Videa (5)

TV spot 4

Recenze (94)

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Zprvu zajímavý pořad, který vám ale po několika epizodách začne zapáchat rybinou, protože zjistíte, jak je to všechno nahrané. Neustále se dokola opakující šablona: Jedu chytit tuhletu vysněnou rybu, ale je to tuze nebezpečné, zprvu ji nemůžu najít, po delší době ji konečně chytím, ale to není ona, kvůli takové malé rybyčce jsem tu nepřijel a tak další den lovím znovu a ten vysněný kousek vždycky chytím. Přitom stále a za všech okolností zdůrazňuji, jak je to všechno nebezpečné a jde o život. Tipuju, že je to převzaný pořad ze západu, ta americká velkohubost na to přesně sedí. Nejvtipnější byl díl, kde vzal sebou nějakého mongolského průvodce i s manželkou a malým dítětem a opět neustále opakoval, jak je to nebezpečná pouť a můžou je každou chvíli roztrhat vlci, či medvědi - to by totiž musel přiznat, že je zrůda, která kvůli pojebané rybě ohrozila život cizí rodiny, v opačném případě, aby se vyhnul tomuto nařčení, by musel přiznat, že je to nahrané divadýlko. Z deště pod okap, Jakube. Ale jako cestopis hezké. ()

herech 

všechny recenze uživatele

Dokument, který se neomezuje pouze na lov rybích gigantů, ale představuje nám také reálie daných destinací. A destinace jsou to velmi zajímavé. Potěšující také je, že se požadovaného vzácného rybího giganta vždy dočkáme - což je trochu podezřelé, ale bez toho by pořad nebyl tak zajímavý. Autenticitou některých okamžiků si sice nejsem příliš jistý, ale překousnu to. Jako celek na mě pořad působí velmi dobře a pět hvězdiček si zaslouží. ()

Reklama

constrictor.boa odpad!

všechny recenze uživatele

Je to strašně nahraný! Vágner pořád zdůrazňuje, jak mu jde o život, že on je nej a nikdo jiný ryby, které on chytá, ani neviděl. Musel jsem přepnou program, když jel v Indii vyzpovídat ženu, kterou údajně napadl u řeky tygr, aby se vzápětí mohl krčit ve stanu a hlásit, že kolem něho něco chodí. Každá z ryb které Kubík chytá běžně žere lidi a on se mezi nimi potápí. Všichni mu říkají, že expedici nemůže přežít.... Pořád samé zdůrazňování v jak hrozném je nebezpečí. Jsem na to už alergický ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Tento pán mi je velmi nesympatický. Nejen že má hlas jak puberťák, ale i tak v některých chvílích působí. Jako malé nedočkavé děcko. Kdo opravdu rád rybaří asi toto ocení, já to náhodně viděl v televizi během pobytu na chatě, nešly tam jiné programy než ČT 1 a jemu příbuzné a spíš mě zaujalo, jak byl takový cestovatel a zkušený rybář nedočkový a infantilní v určitých momentech. Nic pro mě. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ten Kuba Vágner je ale pěknej kluk, co, hoši?;-) Škoda že má hlas, jako by mu barakuda posvačila vejce... K rybaření mám lehce schizofrenní postoj: na jednu stranu je to lepší koníček, než nasávat v hospě. Chlap (ženské rybařit nevídám, ty doma uklízejí) mlčky sedí, čučí do vody a za celá ta léta venčení psa kolem rybářských tůní jsem dokonce jednou viděla, že nějaká ryba skočila na špek - měla pět očí, fluoreskující nožičky a chyběly jí rybí prsty, ale takové podružnosti v Ostravě neřešíme! Prostě neškodné hobby, co sem-tam zaplní žaludek. Ovšem v dětství mě rybáři srali, když nám, smradům, nadávali, že házíme kameny do vody (jakkoliv široko daleko neměl nikdo nahozený prut). A ještě víc na kopačku do ohanbí je, když si v zimě odmetete plochu na hokej a druhý den uprostřed najdete vysekanou díru (neoznačenou, bezpečnost především). Odstraníte sníh o kus dál a co myslíte? Druhý den máte uprostřed plochy zase vykutanou lochnu. Tak buď jsou ti rybáři fakt kokoti, nebo se kapři inspirovali krtkama a pro trochu vzduchu udělají cokoliv! Ale zpátky k tomuhle dokumentárnímu cyklu (viděla jsem teda jediný díl). Kubíček do toho dává spoustu emocí a usilí, ale stejně to působí strašně přehrávané pro kamery... a to jeho funění a vzdychání, když mu praskl vlasec a velryba uplavala, to by se dobře uplatnilo pro dabing v pornu! Letmý náhled do jiných kultur je fajn a přírodních scenérií by to chtělo víc. Pár procent přidávám za to, že Kubík ty šupinaté, slizké potvory pouští zpátky do vody. Nicméně být ryba, dám mu ocasem pořádně přes držku a něco mu pěkně sprostě od žáber řeknu! Celkově mám mnohem radši dokumenty, kde neexhibují žádní lidi. 45% ()

Galerie (142)

Reklama

Reklama