Reklama

Reklama

Byzantium

  • Česko Byzantium: Upíří příběh (více)
Trailer

Eleanor a Clara, dvě tajemné mladé ženy,  hledají útočiště v chátrajícím pobřežním letovisku. Uprostřed zbytků laciného luxusu a polorozpadlých hotelů se pokoušejí sehnat peníze a ubytování. Clara si začne vydělávat jako prostitutka a brzy se setká se stydlivým a osamělým Noelem, který jim poskytne útočiště v opuštěném penzionu jménem Byzantium. Clara, která vždy myslí na budoucnost, ho promění v dům neřesti. Mladší Eleanor, věčná školačka, najde spřízněnou duši ve Frankovi a prozradí mu své tajemství. Narodila se v roce 1804, ačkoliv je jí 16 let a Clara je její matka, přestože je jen o několik let starší. Přiznává, že k tomu, aby zůstali naživu, potřebují pít lidskou krev. V malém, poklidném městečku začínají umírat lidé. A minulost, před kterou dívky tak dlouho prchaly, je pomalu dohání. Zvítězí láska nebo věčný život? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (303)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to hodně fantasy, tak mě to docela dostalo a vtáhlo do děje téměř na 100%!! Herecké obsazení je výborné, jelikož si zde každý najde to své. Ovšem, to hlavní, co je potřeba zmínit, možná i pozvednout je celý příběh, ten je opravdu excelentní a nenajde se zde skoro žádná chyba, natož chvilka nudy nebo nezajímavé scény. Všechno do sebe výborně zapadá a divák se opravdu baví, je znechucen, pobaven a částečně i v šoku. Hodně zajímavá podívaná! Pátou hvězdu bohužel nemůžu dát, za tu hroznou britskou angličtinu, která celou podivně-mysteriózní atmosféru akorát zesměšnila. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nemohu říci, že jsem nečekal dobrý film, jelikož Jordanovu tvorbu mám rád. A nezklamal mě. Snímek, který v jistých momentech připomene starší německý Wir sind die Nacht z roku 2010, je podobenstvím o osudu těch, kteří se vymykají předepsaným normám, kteří jsou na okraji společnosti a současně nemají příliš velkou možnost volby. Komorní drama se zvolna proměňuje v boj o život. Jakou cenu zaplatíte za nesmrtelnost? Vysokou. A přeci, přeci jsou tací, kdo zaplatí... ,,Chcete důkaz? Dám vám ho tak za třicet, čtyřicet let. Až budete nemohoucí sedět v kolečkovém křesle, vrzne branka a vejdu já. Budu vypadat jako nyní...je mi stále 16 let. Vás z toho pohledu píchne u srdce. A pak budu vaším andělem milosrdenství." Eleanor jako sestřička Eutanazie, Clara, jako ta, která chrání. Snímek není pro milovníky svižných horrorů, jelikož se vleče příjemně tak, jako poklidné vody řeky Lethé... ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Upírský příběh vyprávěný ženským hlasem. Claře život uštědřil hlavně kopance, nebojí se ušpinit si ruce a upírkou je vlastně ráda. Eleanor je básnířka, která zabíjí jenom ty, co jsou připravení, a svoji lidskost vlastně nikdy neztratila. V jádru tyhle postavy plní stejnou roli, jakou v Interview s upírem hráli Lestat a Luis. Ovšem bez vzájemného jiskření. Děj (v obou časových rovinách) navíc pracuje s pozoruhodnými náhodami. Oproti nedávnému Přežijí jen milenci je ale Byzantium sympatičtější v tom, že si film odpouští snobismus, a má ucelenější příběhový oblouk. A nabízí pořád lepší milostný příběh než Stmívání. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ono to vypadá jako takové upírské drama, ale již po deseti minutách padně první hlava. Doslova. Možná to bude znít až kacířsky, ale přišlo mi to jako takové moderní a ženské Interview s upírem. Líbila se mi vlastní geneze a universum upírství včetně toho, že narušovalo zažité normy a postupy (upíři zde chodí normálně na slunci), ale zachovávalo ono klasické a děsivé prokletí upírské nesmrtelnosti. Herecky velmi zajímavé, obě hlavní představitelky velmi přirozené a uvěřitelné, mužské postavy sice v pozadí, ale trefné a hlavně pestré a vzájemně odlišné. Hezký film. Horrorový moc ne, ale hezký upírský příběh. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hudba, kamera a bezchybný výběr exteriérů dávaj filmu neskutečně kvalitní mix romanticko -depresivní atmosféry, která dokáže vysloveně uhranout. Film je vyprávěn formou dvou příběhů, kdy ten z minulosti pomáhá divákovi pochopit ten ze současnoti, ale já osobně jsem spíše fanoušek rovnice 1 příběh = 1 film, jasně víc příběhů v jednom, který jsou nějak propleteny vypadaj scénaristicky hravě a může to zvyšovat divákův zájem, ale taky to narušuje prožitek a souznění ať už s hrdiny filmu a nebo jeho obsahem, protože neustálý "přepínání" mezi jednotlivejma časovejma úsekama znamená taky neustálý přepínání vnímavosti a to u mě nikdy nevyznívá až tak silně, jak by mohlo v případě výše zmíněné rovnice, což je přesně tenhle případ. Jinak ovšem paráda, která chce kino, to je jasný. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Saoirse Ronan (Eleanor Webb) ve filmu skutečně hraje spletitou klavírní sonátu Op. 2, č. 3. od Ludwiga van Beethovena, jelikož prošla intenzivním dvanáctitýdenním klavírním rychlokurzem. (Kritiq)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2012 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Související novinky

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

Saoirse Ronan jako bezhlavá královna

11.08.2012

Dívku s prapodivným jménem brzy uvidíme v upírském hororou Byzantium a adaptaci sci-fi románu „twilightové“ Stephenie Meyer The Host. Pak se objeví v historickém dramatu Mary, Queen of Scots, který… (více)

Proboha, ještě jedna Sněhurka?!

Proboha, ještě jedna Sněhurka?!

14.02.2012

Letošním soubojem Sněhurky (Mirror, Mirror) a Sněhurky a lovce to neskončí. Po pestrobarevné komedii a akční fantasy přijde trocha kung-fu. Studio Walt Disney se snažilo projekt, předtím známý jako… (více)

Reklama

Reklama