Reklama

Reklama

Šmoulokoleda

  • Česko Šmoulí Vánoce (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
USA, 2011, 22 min

Šmoulové vám nesou koledu! Ve šmoulí vesničce nastal čas Vánoc! A to je období, které všichni šmoulové nadevše milují. Všichni až na Mrzouta, který před duchem Vánoc prohlásí, že je to všechno podvod. Na pomoc musí přijít zázračný lektvar taťky Šmouly a trojice začarovaných šmoulů, která se pokusí dát věci do pořádku. Podaří se jim společně přesvědčit Mrzouta o skutečném významu Vánoc dřív, než šmoulí vesnička padne do rukou zlého Gargamela? Nechte se okouzlit zbrusu novou zábavnou a dojemnou “Šmoulokoledou”, jakou jste ještě neviděli! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ano, další důkaz toho, že Šmoulové v kině fungovaly, protože tady je další vánoční příběh oblíbených postav. Jak šmouly nemusím, film mě bavil. A kupodivu se mi líbilo i tohle. Skvěle to naladilo na Vánoce, zase tam hrála ta jejich klasická koleda, počítačová animace se střídala s tou klasickou ruční a já se prostě bavil. Jen mi tam fakt chyběl Gargamel... Už mám hromadu vánočních věcí, které sleduji každý rok, tak teď je zas o jednu víc. Tohle se líbilo. Jsou ovšem lepší vánoční speciály. 70%. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Šmoulí vánoční koledě jsem udělila shodné hodnocení jako té Zemeckisově, čtyři hvězdičky. Shodou okolností jsem je obě viděla v jeden den s jen pár hodinovým odstupem. Na Šmoulokoledě se mi navíc hodně líbilo střídání těch "starých" animovaných a "nových" 3D postaviček a chytře zvolená role Mrzouta. Uvítala bych však větší zapojení mých oblíbených záporáků Gargamela a Azraela.. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Podobně jako má Shrek svou Shrekoledu, mají Šmoulové svou Šmoukoledu. Tato krátká vánoční nadílka není nijak špatná, naopak místy to má pořádný šmrnc díky pár hláškám. A hlavně se divák může přesvědčit, jaký je propastný rozdíl mezi novou tragickou trojrozměrnou animací a starou dobrou klasikou 2D. Většina tohoto šmoulového bonusu je totiž ve staré animaci a je to paráda. Také samotný příběh není ke škodě a při své délce nestačí nudit. Stojí za pozornost. Hudba: Christopher Lennertz ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

AHOLD - Albert, se rozhodl totálně zrecyklovat 30 let staré Šmouly. Po opětovné Šmoulo mánii (jednu jsem zažil i já), kdy dítka zase sbírala plastové figurky s ftaláty i bez, plyšáky, magnetky i samolepky a řetězci cinkaly zlaťáky - tento ,,modrý'' gejzír pomalu vysychá. Nechci bejt Mrzout a rozhodně netvrdím: Nemám rád Šmouly! Ale už toho bylo moc. Dnes se nám s nákupem dostalo do ruky vánoční dvd :-) Šmoulokoleda. Kreslené trpajzlíky vystřídali animovaní, kde na rozdíl i od ,,nového filmu'' je animované i celé okolí. Zápletka je vánoční a dětská a mně to celé nějak už nebavilo. A měl jsem dojem, že ani děti. Co bude příše oprášeno? Pif? Rahan? Soptík? Necháme se překvapit... Dávám dvě čepice. * * ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Dnes je opravdu už pravidlem, že každý úspěšnější animák je doplněn o nějaké ty kratší příběhy a ten vánoční je asi nejčastější. No a Šmoulové nejsou vyjímkou. Nenásilná a pohodová dvacetiminutovka zaměřená na Mrzouta a jeho hejt k Vánocům. Jako pozitivum beru kombinaci moderního 3D kabátu s tím klasickým plošným. Jinak osobně se mi moderní zpracování a vyzuální stránka šmoulů dosti zamlouvá. Jen škoda, že celovečerní filmy nezůstaly v animované rovině a mixují to s reálným světem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Někteří herci, kteří propůjčili svůj hlas Šmoulům v předchozích projektech, byli vyměněni v tomto kraťasu. (griph)
  • Gargamel má místo klasických pěti prstů pouze čtyři prsty na rukách. (griph)
  • Film byl vydán jako bonus na DVD k filmu Šmoulové (2011). (slatkac)

Reklama

Reklama