Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

joehot 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne romantická komedie, ale zato slušná metafora jednoho z aspektů milostného vztahu, kdy na sebe dva vzájemně působí, vzájemně se "přepisují". (A pravda je, že jsou k tomuhle přepisování asi náchylnější ženy.) K nalezení jsou také další vztahové stereotypy - majetnický chlap, hysterická a nerozhodná ženská... Ale kromě jedné, dusivě dramatické scény, neobsahuje Ruby Sparks takřka nic, čím by se vyšvihla z vod lehkého nadprůměru. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem film sháněla a těšila se na něj. Měla jsem obrovská očekávání a přesto jsem nečekala tolik, moje očekávání byla překonána. Tenhle typ filmů prostě miluju, připomnělo mi to trochu můj jeden z nejoblíbenějších snímků 500 dní se Summer. Romantika, ale ne přehnaná, humoru akorát. Prostě vše jako šité na míru divákovi jako jsem já. Oba hlavní hrdiny jsem doteď nezaregistrovala, ale to byl chyba, v Ruby Sparks jsem poznala dva skvělé herce. Hlavně tedy Zoe Kazan (která mi připomíná Zooey Deschanel) jsem si zamilovala ihned díky její bláznivosti a energii. Ta pointa byla opravdu jen třešničkou na dortu. Hned po prvním zhlédnutí putuje Ruby do mých TOP10! :)) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pygmalionský příběh má v sobě etický háček: nakolik je stvořitel zodpovědný za tvora, kterého přivedl k životu, a jak bude zvládat, když se jeho vlastní výtvor osamostatní? Tady to hlavní hrdina těžce nezvládl. Chtěl si vyrobit loutku a při jejích pozdějších pokusech o vlastní život jí začal házet pod nohy jeden klacek za druhým v podobě příkazů, jak se má chovat. Takový zamindrákovaný chudáček si nezaslouží sympatie. Ještě k tomu komediální stránka filmu nefunguje, anebo se o ni film ani nepokouší, takže zbývá nuda a trochu rozpliznutá limonáda o dvou protivných lidech. /17. 8. 17./ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som od začiatku pristupoval k Ruby Sparks ako k scenáristickému dielu mladej herečky Zoe Kazan. Čiže som sledoval, čo má na srdci mladé, ambiciózne dievča a akým štýlom to chce predať svetu. Priniesla nám celkom originálny mystery príbeh, pri ktorom neviete, čo bude nasledovať o päť minút a je to asi hlavne tým, že scenár napísala žena, pretože v opačnom prípade by sa jednalo samozrejme o veľmi luxusné porno:). Možno si mohla Zoe pri písaní vysniť na pomoc svojho slávneho deda a opýtať sa ho, čo robí jeho filmy tak nesmrteľnými a možno by jej výtvor nebol "iba" príjemným prekvapením, ktoré sa ale v mysliach širšieho obecenstva neuhniezdi natrvalo podobným spôsobom, ale Eliaove filmy. Občas trošku totiž cítiť z Ruby prílišnú ambicióznosť a vyumelkovanosť, podobne, ako sa na konci filmu vyjadruje Ruby ku Calvinovej knihe. Mimochodom, plagát k filmu je geniálny a jedná sa o horúceho kandidáta na americké nezávislé leto na čt 2. Ako hovorí jedna postava o silných debutových albumoch nezávislých kapiel a ich slabších nasledovníkoch, tak si musíme počkať aj na nasledovníka z pera Zoe a dúfať, že nezapadne, poprípade dopadne ešte istejšie. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mno, nechtěla bych vidět to složení obyvatelstva, kdyby si muži mohli své partnerky vybájit k zhmotnění stejně, jako trouba Calvin - asi něco na způsob zhýralého Stepfordu? Originální nápad se ve vcelku úmorném provedení ne zrovna šťastně vyjádřil ke všemu, co dávno víme, a přesto se podle toho nechováme - totiž že každý vztah zevšední, když o něj přestaneme pečovat... nebo jinak, musí se na něm neustále provádět korektury, avšak natolik citlivě, aby nedošlo k manipulaci, nechat jej přirozeně plynout a přitom naslouchat, jinak se lehce může stát, že ten druhý prostě zmizí... Zajímavě vygradovaná poslední třetina už neměla sílu zachránit předchozí liknavost vztahového mudrování pod záminkou tvůrčí krize, tím míň Paul Dano jako intelektuální blbeček. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Predstavitelia Ruby (Zoe Kazan) a Calvina (Paul Dano) tvoria pár aj v súkromí. (milealelia)

Reklama

Reklama