Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

movieband 

všechny recenze uživatele

Ďáblův uzel chce určitě trpělivého diváka. Film zrovna nepřekýpá akcí, ani znepokojivými výjevy z rituálního vraždění dětí nebo satanských litanií. Jedná se o pomalou, atmosférickou, soudní mašinérii, která v závěru nechává vyvstanout otázku, opravdu vraždili ti tři kluci? V každém případě se jedná o technicky zvládnuté a sugestivní drama, kde sice Firth působí mírně nevyužitě, ale snaží se ze svých pasáží vyždímat, co nejvíc emocí. Zajímavé drama a celkově pozadí kauzi West Memphis Three nechává člověka dost na pochybách ohledně fungování justice za velkou louží. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

V roku 2013 okrem tohto vyšiel aj Prípad Casey. Tu sa ale na prípad pozeráme z pohľadu obžalovaných a snažíme sa dokázať ich nevinu. Na prekvapenie to malo veľmi dobré obsadenie a ešte lepší dobový feeling. Škoda len, že prípad sa nevyšetril, bolo by zaujímavé zistiť, kto bol skutočný vrah. Ale podobne ako jeho konkurent, pútavé, zaujímavé a bude Vás to baviť, pokial Vás neodradí prvá pol hodinka. 3 z 5 ()

Reklama

Babous 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu, podle které film vznikl a i když ani to nebyla žádná hitparáda, přece jenom to na mě zapůsobilo víc. Podle mě je hlavní problém filmu v tom, že neví, jestli chce být dokumentaristicky věrný realitě, nebo fikcí. Protože na první možnost tam je dán příliš velký prostor hercům a fakta tajemného případu jsou nedostatečně vysvětlena divákovi. A na druhou možnost je film příliš suchý, bez napětí a v podstatě bez konce. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Reese byla skvělá, ale to je tak vše. Kromě námětu mě nic neupoutalo. Bylo to nezáživné, nudné, zvláštní, podané "tak nějak neurčitě", ale přitom zřejmě. Na druhou stranu jsem se s případem seznámila až díky filmu a četla jsem rozsáhlé články na toto téma. Dle mého názoru byla opravdu ignorována důležitá fakta, a ztracené důkazy jsou také zvláštní. Nicméně tento případ zůstane asi mezi těmi bohužel nevyřešenými. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, jaký způsobem to bylo natočené. Tenhle styl mi sedí. Americký venkov, mnoho pohledů, a nejednoznačnost příběhu. Bohužel kladem i záporem filmu je, že je dle skutečné události, která se nikdy věrohodně nevyřešila. Nemá proto ani film pořádný konec a to jako diváka naštve. I když je to logicky pochopitelné a když se na to jdete koukat musíte prostě tušit, že takový bude...jenže pocit z filmu prostě neovlivníte. Firth výborný, i když žádné oscarové vystoupení to není, nemá ani prostor. Reese mi tady moc neseděla, ale to byl jen subjektivní dojem. Celkově pěkné, ale asi se znovu na to podívat už nechci. Podobný Prisoners je lepší i díky jednoznačnému konci. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Všichni tři odsouzení teenageři se museli po propuštění naučit žít mimo vězeňské zdi. "Celou noc jsem byl vzhůru. Snažil jsem se zjistit, jak funguje iPhone," řekl Echols agentuře AP. "Nejdřív mi tam vyskočilo něco o soudci Davidu Laserovi. Pak hned nějaké sprosťárny. Musím se to naučit," smál se v lobby luxusního hotelu, kde oslavoval s rodinou a lidmi, kteří ho celou dobu podporovali. (nicolcat)
  • Trojica z Memphisu si odsedela vo väzení 18 rokov a 78 dní. (Game90)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno