Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Faustka 

všechny recenze uživatele

O případu West Memphis Three jsem až doposud neslyšela. A tato poutavě vykreslená kauza mě utvrdila v tom, o čem jsem už dávno přesvědčená. Amerika je plná buranů a sektářských pomatenců a proto mě vůbec nepřekvapilo jak porota rozhodla. Zpečetila neblahý osud tří mladíků pouze na základě nevěrohodných svědectví, bez prokazatelných důkazů a to jen proto, že se odlišovali od tuctového průměru místních obyvatel. Námět i zpracování je zajímavé a film Ďáblův uzel určitě stojí za zhlédnutí. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Kdo nemá dítě asi nepochopí ten pocit co museli prožívat rodiče chlapců pohřešovaných a následně nalezených a pak celý ten proces kde se viník našel rychle a snadno...kdo chce psa bít tak si vždy hůl najde a tady to je dobrý příklad jak se dá očividná lež respektive nedůslednost vzít jako nezvratitelná pravda a důkaz k obvinění tří chlapců a tím dodat lidem klid.Za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Silná téma pretavená do slabého filmu. Devil's Knot síce pojednáva o skutočnom prípade zabitých detí a veľmi by chcel byť ponurým thrillerom a zároveň srdcervúcou drámou avšak výsledkom je len suchý, ťažkopádny (nebyť hercov takmer až televízne pôsobiaci) film bez akéhokoľvek napätia, ktorý sa divákovi napriek takto silnej téme nedostane ani na chvíľu pod kožu. Zo začiatku divák ešte čaká pôsobivý, nervy drásajúci thriller, ale ten sa rýchlo mení na obyčajnú súdnu drámu, ktorá len dosť nepresvedčivo podá niekoľko faktov a končí rovnako nemastne neslane. Po celý čas to je monotónne a mrazivá atmosféra sa dostaví až pri záverečných titulkoch filmu týkajúcich sa celého prípadu a to už je veru sakra neskoro! S lepším režisérom mohli byť z Devil's Knot pokojne aj druhý Prisoners (navyše s omnoho silnejším dopadom, keďže sa jedná o reálnu udalosť), takto to je len ničím výnimočná krimi bez atmosféry. A ani tí herci veľmi nezaujali. Colin Firth mi popravde do úlohy vôbec nesadol a pri Reese Witherspoon (aj napriek tomu, že si nemyslím, že je zlá herečka) som si povedal, že jej možnosti končia u Pravej blondínky. Ale to zvaľujem opäť na zlé vedenie režiséra. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá a nesmírně brutální vražda 3 chlapců byla velmi silnou předlohou. Obsazení filmu bylo rovněž silné. Bohužel zde mám pocit nenaplněného potenciálu. Film má velmi silný úvod a vydařený závěr. Dlouhá střední část však chodí od ničeho k ničemu a je utopená ve zmatených soudních jednáních a místy dokonce nudí. [65 %] ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

VOTUM: Jakmile máte skvělé obsazení se slibnou zápletkou a zároveň čekáte téměř kvartál na anglické titulky, tak vás fakt, že to vlastně nemá kloudný konec dosti raní! Po úvodní hodině jsem vystřízlivěl a přestal doufat. Místo napětí jsem dostal soudní síň a Colina Firtha, jehož roli jsem prakticky nepochopil. Reese věčně jen řvala a mně se věru brzy začalo stýskat po tom špuntovi chrchlajícím Elvisovo hity. Inu takhle zabitý konec jsem ještě neviděl - jen podtrhl zbytečnost lopotění se s něčím, co se mělo tvářit jako pseudo zajímavé (dokonce horší, nežli Zmizení). 30% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • V případu tzv. Trojky ze Západního Memphisu se na obranu odsouzených postavil i herec Johnny Depp. (nicolcat)
  • Mesto West Memphis, Arkansas, sa nachádza na rieke Mississippi na najrovnejšom teréne v krajine. Napriek tomu video ukazuje krajinu, najmä pozdĺž potoka, kde boli telá nájdené, ktoré sú oveľa strmšie a kopcovitejšie ako v meste West Memphis alebo v jeho blízkosti. (Arsenal83)
  • Světová premiéra se konala na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2013. V kanadským kinech byl pak uveden 24. ledna 2014. (nicolcat)

Reklama

Reklama