Boss (TV seriál)

USA, 2011

Zdaleka nejvýživnější politická sonda posledních let.(22.5.2012)

Úžasný seriál, těch 8 částí doporučuju naočkovat si v co nejkratším úseku. Vyplatí se to. Neuvěřitelně komplexní charaktery, zajímavá (a v dnešních časech o to akuálnější) story, neokoukaní a přitom skvělí herci - když si vezmete jak jsou ty situace obyčejné, a zároveň totálně pohlcující. Kelsey Grammer do Bílého Domu, okamžitě:-) Doufám, že to NEBUDE mít druhou sezónu, kdokoliv by k tomu chtěl něco přidat, byl by od zlého:-)(2.4.2012)

Vždycky mě ohromně potěší, když televize předpokládá, že má inteligentní diváky. Boss je skvěle vykonstruované drama plné morálně zkažených postav, které si jdou tvrdě za svým cílem a je jim jedno, kolik lidí kvůli nim skončí v kanálu. Nejzajímavější věcí na tomto seriálu je ale to, že jsou tyto postavy vyobrazeny jako lidé, kteří mají city a nikdy se tak nedíváme jen na černobílé osobnosti. A právě tahle komplexnost dělá společně s chytrým scénářem a brilantními hereckými výkony z Boss asi nejlepší seriál této sezóny.(18.12.2011)

1. série: V podstatě jediný zápor na tom asi bude, že jsem se s každým dalším dílem více těšil na nové lechtivé záběry Kathleen Robertsonové než na vývoj politických událostí a osobní trable skvěle zahraných postav. Boss je hodně podobný čtvrté sezóně The Wire a je to sakra povedený seriál, trochu mi tu ale chybí zásadnější, napjatější atmosféra. Možná vypustit hudbu, jako u již zmíněné starší televizní řady? Těžko říct, ovšem zejména závěrečná epizoda "šéfa" ukazuje, že držet diváka napnutého celou hodinu Starz umí. Uvidíme, co přinese další řada - jen doufám, že jich nebude víc.(24.5.2012)

Pilot v režii Guse van Santa je skutečně lahůdka. – 75 %(11.12.2011)

• MoiJe

Pilot: Celkom zaujimave. Nemam rada politicke serialy a filmy, ale dam este sancu. Celkom by sa hodili titulky, pouzivane vyrazy su niekedy nad moju uroven anglictiny. Inak zaujimave obsadenie a vsetci maju pekné silné hlasy. :)(7.11.2011)

• danecek24

69. Zlatý glóbus (za rok 2011) - cena (1) - *Nejlepší herec v seriálu (drama) - Kelsey Grammer + nominace (1) - Nejlepší seriál (drama)(16.1.2012)

"The punishment must be proportional. It must be a signal. But you decide. The form of the punishment is upon to you. Boss." Dokonalé. Vizuálne dokonalé. Auditívne dokonalé. Naratívne dokonalé. Ľudsky pokryvené. Syndróm Lewy Body nie je len fyziologickou poruchou hlavného predstaviteľa, degeneratívnou poruchou trpí celý systém, v ktorom zahnívajú a postupne odumierajú - či sú odumierané - všetky jednotlivé bunky. Ako odumierajú bunky, pohráva sa s nami i rozprávanie celého seriálu, s istotou nevieme, čo sledujeme, dialógy sa vedú mimo obraz, v obraze sú predstavy. Ľadová estetika prešedivelých detailov vedie k skepse, malá hĺbka ostrosti a neustále preostrovanie znervózňuje, hudba pozdvihuje a posiela do prdele podľa potreby, tak ako to robí i samotný Boss. "It's a game." Dokonalý seriál o pokurvenom svete.(24.1.2012)

• zabro

hodnoceno po prvnich dvou dilech a rekl bych, ze je to takovy horsi prumer. celou dobu se to snazi hrat na neco co to urcite neni. chybi me tam neco co by me nutilo koukat dale.(1.11.2011)

Game of thrones Chicago. Boj o moc vo veľkom štýle. Kelsey Grammer ušiel dlhú cestu od pojašeného psychológa až k starostovi Chicaga, ktorý by si mohol ruku podať s Al Caponem. Perfektne napísané dialógy a pomaly gradujúci dej je tým, čo väčšinu divákov udrží v kresle po celú sériu. Osobne sa veľmi teším na druhú sériu, ktorá s hlavným protagonistom nemôže byť horšia.(18.4.2012)

Seriál, v němž je nebývale mnoho (skvěle zahraných) opovrženíhodných postav. Seriál o nás. O vás a o mně. O nás všech, kteří se vykořisťujeme navzájem, vlastní štěstí stavíme nad štěstí druhých a nejvyšší hodnotou je pro nás osobní prospěch. Pak je to taky seriál o těch druhých, těch co jsou nad námi. Těch, kteří se od nás liší jenom tím, že ze svojí pozice peněz a moci mohou ze sportu a de facto beztrestně, ale i bez odměny ovlivňovat životy generací. O těch, kteří si uvědomují, že (už) pro ně nejsme třeba a o nás, kteří stejnou věc, pouze v opačném gardu nevidíme. Stejně jako člověk tyje z úspěchů společnosti, trpí i díky jejím chybám. A bude trpět, dokud si neuvědomí, že finance a moc apriori neodlišují lepší lidi od horších, a že pro osobní úspěch a spokojený život není potřeba hamižnosti a závistivé soupeřivosti. Nechápejte mě špatně, taky je mi buřt po dětech v Africe pracujících v diamantových dolech, zmařených životech mocensko-finančními zájmy a vůbec po osudu lidí, s nimiž se v životě nesetkám a o jejichž osudu nikdy neuslyším, v tom jedu s vámi a dokud mi systém umožní spokojeně a relativně v klidu žít, budu se starat o to, o co je mi vlastní se starat: o svůj život. Ale s lidmi, kteří potřebují zisk 40mld $ namísto 20mld $ a z nějakých pochybných důvodů mají obsesivní potřebu diktovat jiným lidem podobu jejich života (ze statusu koho?!), tak s těmi na jedný lodi nejsem. A abych nakonec svůj komentář zase docela směřoval k Boss(ovi), Chicago je pro tenhle typ seriálu skvělá volba.(10.12.2011)

Kelsey Grammer v tomto nádherne prepracovanom dramatickom úkaze o reálnej politike dneška. Čím viac sa budete do seriálu ponárať, tým lepšie si môžete vysvetliť akúkoľvek udalosť z reálneho diania v našom svete, s odkazom na médiá či kauzy alebo nevysvetliteľné udalosti nielen v politike. Tlieskam scenáristom za drsné pojatie, ale stále v medziach reality, ktorú ani jedna časť prvej série nijako nevytlačila za okraj diania. Ako čerešnička na torte potom žiary samotný Kelsey, ktorý ukazuje talent na "zlých" chlapcov pred kamerou ale tak nejak, sa nemôžem prestať riadiť inštinktom a fandiť mu až do konca. Sem s druhou sériou a hneď! Plný kotel...(23.2.2012)

Temný a ponurý seriál z prostředí zkorumpované politiky, na můj vkus možná trochu až moc ponurý, ale to právě krásně dokresluje celou atmosféru a prostředí seriálu. První řada: První čtyři díly vypadají, že je seriál trochu těžkopádný, ale další čtyři díly pak ukážou, že to všechno byla jenom příprava na tu následnou smršť, kde se divák nenudí ani pět minut.(30.1.2012)

• Idahou

Kelsey Grammer je prostě Pan Herec + opravdu výborný výběr postav a smysluplný děj(6.12.2011)

• MEW2

pilot nezaujal(19.12.2011)

Docela peckózní seriál. Tady v LA to mělo zkraje takovou reklamu na billboardech, že jsem si řekl, že se na to musím podívat. Má to jen 8 dílů a nevím jestli to bylo z důvodu, že to mělo mizernou sledovanost. Nicméně to psal určitě nějakej borec, protože to má neskutečnou sílu. Je to příšernej pohled na prohnilej systém, kterej si nedělám iluze, se odehrává v jakémkoli velkém městě kdekoli na světě a to zcela bez obalu. Ironií je, že to takhle funguje po desetiletí a i když se změní garnitura nebo politická strana, ta či ona strana vždy zmáčkne tu správnou výhybku, aby se vlak dostal zpět do staré koleje. Je proto zajímavé sledovat tok myšlenek jednotlivých aktérů. Ne že bych do toho byl ponořenej, mě se takové chování menšiny pro dobro většiny nelíbí, ale jako filmařskej kousek je to povedený. Herec v hlavní roli dnes dostal Golden Globe a to právem, protože co ten předvádí je paráda. Nedoporučuju lidem, co už takhle trpí ekonomickou situací a sledování takové stupidní show by jim přivolalo akorát tak střevní koliku. Rád na ten seriál zapomenu, ale se zájmem jsem ho sledoval...(16.1.2012)

Když už nic, tak ten sex aspoň za něco stojí. Ale ne. Seriál má až dech beroucí atmosféru, herci jsou charismatičtí a přesvědčivý v každém momentu a úvodní znělka je luxus. Po znělce k seriálu How to Make It in America snad druhá nejlepší, jakou jsem měl tu možnost vidět.(6.5.2012)

Skvelá politická dráma z prostredia Chicaga. Príbehu nie je čo vytknúť, aj keď som predpokladal väčšie zapojenie Kaneovho zdravotného stavu do obrazu. Najlepšieho nováčika sezóny však z tohto seriálu robia dokonale spracované postavy a ohromné herecké výkony, predovšetkým zo strany Grammera, Donovana a Garityho. ***** (druhá séria objednaná)(25.12.2011)

Perfektní seriál, který ukazuje, jak to v politice opravdu ve skutečnosti stojí. Seriál je postaven hlavně na dialozích a ty jsou opravdu na vysoké úrovni, stejně jako hlavní představitel starosty Toma Kanea Kelsey Grammer. Proto není určitě překvapením, že se chystá druhá řada.(21.3.2012)

Naprostý souhlas se Shusikou :) nejsem velká fanynka politických filmů, ale jeden večer jsem si stáhla první díl a už ti šlo rychle :) seriál je dynamický, pořád se něco děje, ale nejdůležitější je, že jsou tam takové zvraty, které může napsat snad jen sám život :) skutečně dokonalé a taky nechci pokračování(14.5.2012)