Reklama

Reklama

Šéf

(seriál)
  • USA Boss
TV spot 2
USA, (2011–2012), 16 h 55 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Kelsey Grammer, Kathleen Robertson, Martin Donovan, Christian Stolte, Bill Stoneking, David Pasquesi, Jonathan Groff, Connie Nielsen (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Starosta Chicaga Tom Kane (Kelsey Grammer) sa práve dozvedel, že trpí degeneratívnou neurologickou poruchou. Napriek tomu sa rozhodne ostať vo funkcii a nedať pred nikým najavo, že trpí nevyliečiteľnou chorobou. Vie o tom len jeho doktorka. Všetci v Kaneovom okolí sú priveľmi zaneprázdnení, aby si mohli všimnúť, že niečo nie je v poriadku. Podarí sa niekomu odhaliť jeho tajomstvo, aký dopad to bude mať na jeho politickú kariéru? (Tolf)

(více)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (59)

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. série: V podstatě jediný zápor na tom asi bude, že jsem se s každým dalším dílem více těšil na nové lechtivé záběry Kathleen Robertsonové než na vývoj politických událostí a osobní trable skvěle zahraných postav. Boss je hodně podobný čtvrté sezóně The Wire a je to sakra povedený seriál, trochu mi tu ale chybí zásadnější, napjatější atmosféra. Možná vypustit hudbu, jako u již zmíněné starší televizní řady? Těžko říct, ovšem zejména závěrečná epizoda "šéfa" ukazuje, že držet diváka napnutého celou hodinu Starz umí. Uvidíme, co přinese další řada - jen doufám, že jich nebude víc. 2. série: Nevěřitelné. Každá minuta seriálu nabitá dramatickou energií, o kterou se marně snaží kompletní televizní konkurence. Poslední tři epizody jsou vzhledem k hrozícímu infarktu jen na vlastní nebezpečí! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Studijní materiál pro politology mezi námi. Machiavelismus jako skutečná nepřikrášlená tvář (nejen) zámořské každodenní politiky à la čtvrtá sezóna The Wire. Kelsey Grammer jako nejcharismatičtější (nezaměňovat s nejsympatičtější) charakter televizního éteru. Velkoměstská atmosféra jako od Manna. Zdánlivě chladné, ale pod povrchem překypující emocemi; těmi z odvrácené strany lidské duše nutno dodat. Nejlepší, ovšem i „nejnediváčtější“ dramatický seriál široko daleko a to i navzdory nadbytečné (ale dobré, ne že ne) linii s dcerou, prvoplánovému sexu či některým jednorozměrným vedlejším postavám. A až David Novotný zestárne ještě tak o deset let, tak chci i podobně nekompromisní a pravdivou tuzemskou verzi z pražského magistrátu. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Filmová ilustrace Machiavelliho Vladaře o osmi hodinových dějstvích, která sociologický výzkum jádra politiky přepnula do módu ‚hardcore‘, takže jsem tomu v závěru odpustil i to, že Kaneova novinářská Nemesis je nesympatický debílek a že záminky k sexu bývají lacinější, jak v osmdesátkovém pornu z NDR; charisma Kelseyho Gramera je ale prostě něco, na co bych se dokázal koukal celé dny. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Řadím to jednoznačně do mého TOP 10 seriálů a mezi 3 nejlepší dramatické seriály. Naposledy mě takhle do kolen dostali Sopránovi a Lost. Dal jsem to na jeden zátah a tak se mi před očima krásně rozvíjí propracovaný příběh s propracovanými postavami. První a poslední díl byla taková třešňička na dortu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že většina českých politiků sleduje Bosse a dělá si pečlivé poznámky do svých notýsků. ;) Pohlcující náhled do sídla novodobých monster, které prahnou po jediné věci... a tou je moc. Každý díl posunuje laťku směrem nahoru a herci v čele s Kelsey Grammerem jsou do jednoho skvělí. Tenhle seriál postrádá jakoukoliv kladnou postavu. Velice realistické.... Ani v druhé řadě nezvolníme, nemoc se do Kaneova mozku zažírá hloub a chyby se množí. Vedlejší postavy získávají jasnější kontury a jejich cesty se zajímavě protkávají. Na téměř porcelánové nedotknutelnosti starosty se začínají objevovat prasklinky (důvěřovat se nevyplácí), ale Král pořád stojí. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (2)

  • Kelsey Grammer v poslednej epizóde sitcomu Frasier (1993) odlieta žiť nový život do Chicaga. V seriáli Boss stvárňuje starostu Chicaga. (AxelWers)
  • Kelsey Drammer získal za roli v tomto seriálu Zlatý globus 2011 v kategorii nejlepší herec v dramatickém seriálu. (Terva)

Související novinky

Julia Roberts a knižní bestseller

Julia Roberts a knižní bestseller

13.06.2018

Julia Roberts (Pretty Woman, Blízko od sebe) si zahraje v chystané adaptaci knižního bestselleru Včelička od spisovatele Chrise Cleavea. Roberts bude zároveň i produkovat, o scénář se potom postará… (více)

Reklama

Reklama