Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Burke, vlastním jménem Jacob Burkowitz, je zestárlý herec před sedmdesátkou, který se kdysi, před třiceti lety, proslavil v televizním seriálu. Lidé ho dodnes poznávají a ztotožňují s postavou, kterou hrál, nikdy se ze stínu „Eddieho“ nevymanil. Vrchol kariéry má tedy dávno za sebou, dnes vystupuje jako stand-up komik v klubu v newyorské židovské čtvrti Levittownu, který vede skutečná legenda komedie Jimmie Walker (hraje sám sebe), ale pořád ještě dokáže lidi rozesmát. Nechybí mu sarkasmus a životní rebelantství. Jeho osobní život není nic moc, je dávno rozvedený, jediný syn mu před lety zemřel na předávkování, a s bratrem Jamesem (a jeho ženou) má dost konfliktní vztah, ostatně jejich dětství bylo neradostné. Při jednom ze svých vystoupení se Jackie dostane do konfliktu s arogantním divákem, popere se s ním a přerazí mu nos. U soudu se také nechová moc pokorně a soudkyně mu napaří třicet dní ve vězení a sto dní veřejně prospěšných prací… (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (46)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jejku, tenhle druh humoru založeného na vulgárních, fekálních a sexistických vtipech jsem nikdy moc nemusel. Podobně jako i některé postavy mě občas přiváděl i víc do rozpaků, než k výbuchům smíchu, a že by se zrovna důchodci tolik zasmáli na něčem podobném, si v našem prostředí vůbec neumím představit. Ale třeba je to v Americe jiné. :o) Těšil jsem se na tento film zejména kvůli Robertovi De Niro, kterého si osobně asi nejvíc pojím s postavou Roberta Pumpkina ve filmu Král komedie a byl jsem hodně zvědav na jeho návrat do role stand-up komika po víc než 30ti letech. De Niro skutečně nezklamal, stárne s obrovskou grací a stále se dokáže naplno rozehrát v komické i charakterní poloze. Do jisté míry mě překvapil, s jakou suverenitou a zápalem dokázal odříct i všechny ty vulgární vtipy a působit během toho pořád charismaticky a zcela nenuceně. Navíc je fajn i to, že zmíněný starší film s De Nirem v roli komika tenhle Hořký života komika ani v ničem nevykrádá, jak by jeden očekával, postava Jackieho si žije vlastním životem i De Niro jí vtisl odlišné pojetí a příběh kontroverzního baviče po zenitu a jeho potyček pramenící z vystoupeních plných vtipů za hranou dokáže ve více směrech zaujmout. Škoda jen, že se film trochu táhne a mimo De Nirova výkonu se občas utápí spíše v lepším průměru s naprosto rutinným stylem a nudnou režií. Přestože nejde o čistou komedii, dle mého názoru si zasloužila pro lepší účinek po celou dobu svižnější nádech s prostříháním na tradiční stopáž hodinu a půl. Z mé strany spíše lepší 3*: [70%] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Z Roberta De Nira sa na staré kolená stal celkom obstojný komik. Už predtým mal pár celkom príjemných komediálnych filmov, preto si myslím, že sa mu v tomto snímku podarilo zúročiť predchádzajúce skúsenosti svojich predošlých komických postavičiek - divák už vie čo môže čakať a to aj dostane. V tomto prípade však ešte pridal na hláškach a rôznych frkoch, pričom neišlo o nič trápne ani silene humorné. Musím uznať, celkom slušný komediálny nárez, v ktorom niekde v pozadí rezonuje aj pekný odkaz o tom, že na to, aby človek konečne dospel a našiel tie pravé hodnoty, nie je nikdy neskoro. 75/100 ()

Reklama

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že Rober De Niro už je ztracenej. Říkal jsem si, proč hraje v takovém množství komediálních sraček, když to je vlastně Taxikář, Mafián, vedoucí Casina nebo Zuřící Býk. On se snad snaží přebít tyto legendární role sračkoidními charaktery ještě v horších filmech. The Comedian mě z traileru zaujal, ale pak jsem si všiml, že film má na IMDB hodnocení 5,4/10, tudíž jsem nic moc neočekával. Nakonec z toho vyšel dobře jak film, tak De Niro. Tohle je výborný film, který by si zasloužil možná ještě o stupeň vytříbenější vizuál, jelikož grafika okolo filmu mě velmi baví. Svižná typografie kompozičně dobře rozmístěná v titulcích na začatku filmu, jenž podtrhuje vkusný Jazz mě bavila a to se jedná jen o takovou prkotinu. Na druhou stranu jsem měl pocit, že film bude více dbát na uměleckou složku, což není uplně pravda. Zpátky ale k De Nirovi, jenž zde hraje v starého komika, kterého si většina lidí pamatuje kvůli jeho slavné roli v nějakém starém sitcomu, což ho trochu vytáčí. Není to však žádný velký životní příběh. Jedna se jen o malé odbodí života, ve kterém se toho dost stane, na druhou stranu je to tak lehce a přirozeně zpracované, že si to nejspíš dost lidí ani plně neuvědomí. Celé je to propletené komediálními výstupy s velmi vkusným humorem. Neválel jsem se na zemi v záchvatu smíchu, spíš jsem se tak pousmíval, což se mi stává tak u jednoho filmu ze sta. Vulgarity, cynismus, trefné narážky a dobré načasování. De Niro to navíc hraje tak přirozeně a věrohodně, že mu tu roli opravdu baštíte a já si ho kvůli Komediantovi mohl znovu oblíbit. A teď už mi sem přihrajte 'The Irishmana' dřív, než celý ten herecký ansámbl i s režisérem umře. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Komedie s De Nirem od počátku druhého tisíciletí bývají většinou trapná a nedůstojná hovna, tady se jedná o vyjímku. Lehce romantická komedie s příjemnou Leslie Mann a tunami dobrých hlášek, které pravděpodobně dali dohromady reální stand up komici, kteří si zde i zahráli. Potěší i Danny DeVito s H. Keitelem, kteří se taky postarají o pár vtípků. Zkrátka se jedná o lehce nadprůměrnou komedii. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Zašlá sláva kedysi výborného herca De Nira už dávno pohasla. V tomto filme ale nič neskazil ani ničím neohúril. Je to taká dlháá prezentácia starých vyslúžilcov z Hollywoodu ktorí sa stretli, ak si pamätali tak sa aj zabavili. Ja ako divák som miestami našiel vtipné miesta a až na tú prepálenú dĺžku filmu to bolo niekde v strednom pásme zábavy. 60 % ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama