Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jackie Burke, vlastním jménem Jacob Burkowitz, je zestárlý herec před sedmdesátkou, který se kdysi, před třiceti lety, proslavil v televizním seriálu. Lidé ho dodnes poznávají a ztotožňují s postavou, kterou hrál, nikdy se ze stínu „Eddieho“ nevymanil. Vrchol kariéry má tedy dávno za sebou, dnes vystupuje jako stand-up komik v klubu v newyorské židovské čtvrti Levittownu, který vede skutečná legenda komedie Jimmie Walker (hraje sám sebe), ale pořád ještě dokáže lidi rozesmát. Nechybí mu sarkasmus a životní rebelantství. Jeho osobní život není nic moc, je dávno rozvedený, jediný syn mu před lety zemřel na předávkování, a s bratrem Jamesem (a jeho ženou) má dost konfliktní vztah, ostatně jejich dětství bylo neradostné. Při jednom ze svých vystoupení se Jackie dostane do konfliktu s arogantním divákem, popere se s ním a přerazí mu nos. U soudu se také nechová moc pokorně a soudkyně mu napaří třicet dní ve vězení a sto dní veřejně prospěšných prací… (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (46)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jejku, tenhle druh humoru založeného na vulgárních, fekálních a sexistických vtipech jsem nikdy moc nemusel. Podobně jako i některé postavy mě občas přiváděl i víc do rozpaků, než k výbuchům smíchu, a že by se zrovna důchodci tolik zasmáli na něčem podobném, si v našem prostředí vůbec neumím představit. Ale třeba je to v Americe jiné. :o) Těšil jsem se na tento film zejména kvůli Robertovi De Niro, kterého si osobně asi nejvíc pojím s postavou Roberta Pumpkina ve filmu Král komedie a byl jsem hodně zvědav na jeho návrat do role stand-up komika po víc než 30ti letech. De Niro skutečně nezklamal, stárne s obrovskou grací a stále se dokáže naplno rozehrát v komické i charakterní poloze. Do jisté míry mě překvapil, s jakou suverenitou a zápalem dokázal odříct i všechny ty vulgární vtipy a působit během toho pořád charismaticky a zcela nenuceně. Navíc je fajn i to, že zmíněný starší film s De Nirem v roli komika tenhle Hořký života komika ani v ničem nevykrádá, jak by jeden očekával, postava Jackieho si žije vlastním životem i De Niro jí vtisl odlišné pojetí a příběh kontroverzního baviče po zenitu a jeho potyček pramenící z vystoupeních plných vtipů za hranou dokáže ve více směrech zaujmout. Škoda jen, že se film trochu táhne a mimo De Nirova výkonu se občas utápí spíše v lepším průměru s naprosto rutinným stylem a nudnou režií. Přestože nejde o čistou komedii, dle mého názoru si zasloužila pro lepší účinek po celou dobu svižnější nádech s prostříháním na tradiční stopáž hodinu a půl. Z mé strany spíše lepší 3*: [70%] ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Řekla, že prý jsem lesba a kouzelnice. Tak jsem ji ošukala a nechala zmizet." Už jsem to u nějakého jeho filmu určitě psal, ale vážný De Niro mě vůbec nebaví tak, jako komediální De Niro. Na stará kolena se z něj stal hodně zábavný komik, který, když se zadaří, nandává jak prase. Tady mu pod nohy trochu házela polena zbytečně dlouhá stopáž. Naopak dramatičtejší linie jen dala povystoupit trefným a skvělým vtipům a frkům (ne vždy nutně z úst De Nira), u nichž jsem se smál nahlas. Do filmu jsem však šel kvůli Leslie Mann a to je prostě zlatíčko. Navíc zde hraje úplně parádně. A když říká "motherfucker", je tak rozkošná, že bych ji chtěl poňuňat. 3.5* ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro v tomhle filmu ukazuje, jak skvěle dokáže zvládnout hlavní role a jak je pořád velkým hereckým mistrem. Je neortodoxní, je hnusný, je hnusný a je vtipný. Ani jsem nečekal, že by ještě mohl natočit film o komikovi a být zase trochu jiný, ale přitom neskutečně uhrančivý. Měl ale i dobré herecké kolegy. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Stejně jako ve filmu "Dirty Grandpa", i v The Comedian se nám Robert De Niro představí v komické roli, která mu, dle mého názoru, vážně opět skvěle sedne. Snímek mimoto nabídne i skvěle namixovanou směs drsného humoru, zvučná herecká jména a příběh, který je symbioticky provázán s perfektním jazzovým podkladem. Nebýt tedy zbytečně dlouhé stopáže, o plném hodnocení by zde vážně nebyl pochyb. Avšak i přes tento drobný detail je The Comedian skvěle střiženou komediální jednohubkou, u které se prostě nebudete moci přestat usmívat či se přímo smát. Skvělá práce! „Once you can make a woman laugh then you can make her do anything, they say. I don't know if that's true.“ ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Boby Mlíko je pořád ve formě. Vedle Harvey Keitela vypadá pořád svěže. Tahle "lehce" arogantní role stand up komika mi k němu skvěle sedí a že je takový i mimo pódium beru jako bonus. Leslie Mann se mi konečně líbila, tahle role ji vážně sedla a spolu s De Nirem film s klidem utáhnou. Jedna z těch lepších komedií, kde se řeší i životní hodnoty, avšak se netlačí na pilu a to mi vyhovuje. Jéééé a hraje tam i Edie Falco, kterou jsem od dob Sopránů neviděla, budu muset napravit. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama